KzL írta:
Nix írta:
Priger írta:
köszönöm ebből sokat megtudtam
Örülök, hogy segíthettem!
KzL írta:
Én meg semmit.
Mire vagy még kíváncsi?
Én csak egyre: létezett-e az amerika hadtest vagy nem. esetleg tervbe volt e a felállítása?
Még csak tervbe sem vették a felállítását, mivel alig pár tucat Amerikából származó német, és még kevesebb az USA-ből kitelepült kollaboráns szolgált a Wehrmachtban, vagy a Waffen SS-ben. Azért nem tudjuk hányan is voltak pontosan, mert különösebben a németeket sem izgatta. Nem is tartották számon.
Ha tovább tart a háború, vagy másként alakul a menete, és esetleg felcsillan a reménye a közvetlenül az amerikai kontinensen folytatott német hadmozdulatoknak, akkor biztos felállítanak egy a Britisces Freikorps-hoz, hasonló \"Amerikai Légiót\", de erre nem került sor. Bár az 1944-es Wacht am Rhein hadművelet alatt Skorzeny vezetésével felállt egy amerikai egyenruhás, angolul elfogadhatóan beszélő alakulat Einheit Stielau néven, közöttük is csupán 10 olyan katona volt, aki egyáltalán élt már az USA-ban, a többiek mind maximum elfogadhatóan tudtak angolul beszélni. Náluk nem az amerikai származás volt a fő, hanem a diverzáns képzettség...
A legérdekesebb figura, aki viszont tényleg amerikainak született, egy Martin James Monti nevű amerikai repülőhadnagy volt, aki 1944 októberében lopott repülőgépen átszökött a németekhez, majd a Waffen-SS propagandaalakulatánál, az SS-Standarte Kurt Eggers-nél szolgált Untersturmführer-ként, Martin Wiethaupt álnéven. 1945-ben Olaszországban adta meg magát az amerikai csapatoknak (SS-egyenruhában!). Dezertálásért 15 évre ítélték, majd 1948-ban újra elítélték hazaárulásért, és 25 évet kapott. Az ítélet \"súlyosságán\" érződik mennyire komolyan járulhatott hozzá Monti/Wiethaupt erőfeszítése a németek propagandájához.
Összegzésként elmondható, hogy az USA, bár nem kevés német emigránssal büszkélkedhetett, nem igazán volt táptalaja a német birodalmi törekvések kiszolgálásának. Bár volt egy American Bund nevű szervezet, akik szoros kapcsolatban álltak például az SD-vel és az Abwehr-el is, de őket 1941 December 11-e után feloszlatták, vezetőit az FBI állandó megfigyelés alatt tartotta.
Az általad említett \"amerika hadtest\" vagy \"Amerika Korps\", vagy \"George Washington Brigade\" a háború után alakult, méghozzá képregényírók, sci-fi írók és az összeesküvés-elméletek gyártóinak agyában.