Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 08 14:23 #46343

• Nashorn
Szerintem meg nem...mert ugye a Hitler elleni merényletben állítólag ő is benne volt.
Ezért is lett öngyilkos.

Július 17-én Rommel gépkocsiját brit vadászrepülők támadták meg, a tábornagy pedig súlyosan megsebesült. Ezzel Rommel befejezte a harcot Németország oldalán, többet nem tehetett a vereség elodázásáért.
Három nappal később, július 20-án Claus von Stauffenberg ezredes bombamerényletet kísérelt meg Hitler ellen. A merénylet sikertelenül zárult, a Gestapo pedig azonnal megkezdte a szálak felgöngyölítését. A nyomozás során elhangzott Erwin Rommel neve is.

Rommel pontos szerepe a merényletben a mai napig tisztázatlan. Ami biztos, hogy személyesen nem vehetett benne részt, hiszen a sérülése után a kórházban lábadozott. Kezdetben támogatta Hitlert, hiszen a német nép megmentőjét látta benne (mint oly sok német), de amint a saját bőrén érezte a Führer közönyét a katonái iránt, a feleslegesen hozott véráldozatokat, a valóságtól elrugaszkodott parancsokat, fokozatosan kiábrándult Hitlerből. 1944-ben egyszer személyesen rá is kérdezett Hitlernél, hogy hogyan képzeli el a háború folytatását, de az durván letorkolta őt. Ezenfelül katonai esküje is kötötte őt, amit Hitler nevére kellett letennie, mint minden német katonának.

Amikor a nyomozás során felmerült Rommel neve, ő még mindig az ország leghíresebb és legmegbecsültebb tábornoka volt. Nem lehetett csak úgy, minden feltűnés nélkül elfogni és kivégeztetni. Hitler úgy érezte, tartozik annyival a vezértábornagynak, hogy felajánlja neki a lehetőséget, kövessen el öngyilkosságot, ez esetben a neve titokban marad a szervezkedéssel kapcsolatban, és a családját is megkímélik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 08 14:39 #46344

Nashorn írta:
Szerintem meg nem...mert ugye a Hitler elleni merényletben állítólag ő is benne volt.
Ezért is lett öngyilkos.

Július 17-én Rommel gépkocsiját brit vadászrepülők támadták meg, a tábornagy pedig súlyosan megsebesült. Ezzel Rommel befejezte a harcot Németország oldalán, többet nem tehetett a vereség elodázásáért.
Három nappal később, július 20-án Claus von Stauffenberg ezredes bombamerényletet kísérelt meg Hitler ellen. A merénylet sikertelenül zárult, a Gestapo pedig azonnal megkezdte a szálak felgöngyölítését. A nyomozás során elhangzott Erwin Rommel neve is.

Rommel pontos szerepe a merényletben a mai napig tisztázatlan. Ami biztos, hogy személyesen nem vehetett benne részt, hiszen a sérülése után a kórházban lábadozott. Kezdetben támogatta Hitlert, hiszen a német nép megmentőjét látta benne (mint oly sok német), de amint a saját bőrén érezte a Führer közönyét a katonái iránt, a feleslegesen hozott véráldozatokat, a valóságtól elrugaszkodott parancsokat, fokozatosan kiábrándult Hitlerből. 1944-ben egyszer személyesen rá is kérdezett Hitlernél, hogy hogyan képzeli el a háború folytatását, de az durván letorkolta őt. Ezenfelül katonai esküje is kötötte őt, amit Hitler nevére kellett letennie, mint minden német katonának.

Amikor a nyomozás során felmerült Rommel neve, ő még mindig az ország leghíresebb és legmegbecsültebb tábornoka volt. Nem lehetett csak úgy, minden feltűnés nélkül elfogni és kivégeztetni. Hitler úgy érezte, tartozik annyival a vezértábornagynak, hogy felajánlja neki a lehetőséget, kövessen el öngyilkosságot, ez esetben a neve titokban marad a szervezkedéssel kapcsolatban, és a családját is megkímélik.

Szakértelmével kivívta a dicsőséget, megbecsülést a front mindkét oldalán.

Nem rajongott Hitlerért. Hitlerrel ellentétben Rommel reálisan nézte a front és a helyzet alakulását.

Az öngyilkosság: a merénylet után nemsokkal otthon volt, amikor kopogott 2 SS tiszt, és megkérte, hogy jöjjön velük. családja látta, hogy másik két autóban SS egyenruhások voltak \"B\" terv esetén. Elment velük, 28 perccel később jött a hír: Rommel a kóeházban szívrohamot kapott.
Hitler hősöknek járó tisztelettel temettette el Rommelt. Saját kezűleg szervezte meg a temetést. Bár ő maga nem volt ott, írt egy bezédet, melyet az egyik tiszt olvasott fel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 08 18:33 #46445

• Bazooka Joe
Szerintem Rommelnek nem volt köze a Hitler elleni merénylethez. Egyszerűen csak már kezdett ráébredni, hogy Hitler mekkora egy idióta. Lehet, hogy már ő is felemelte 1-2-szer a hangját a zseniális tervei ellen, és ezért lett a sorsa ami.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 10 17:01 #46724

• Einer spinnt immer!
Nekem legjobbak: Erwin Rommel tábornagy az Észak Afrikai sikereiért, Joachim Peiper ezredes aki szinte minden fronton harcolt és sikeres volt, Kurt „Panzer” Meyer vezérőrnagy a páncélos sikereiért, valamint Heinz Guderian tábornok, a blitzkrieg megalkotója, a páncélos hadviselés modernizálója.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 15:53 #47140

Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 16:05 #47147

Bazooka Joe írta:
Szerintem Rommelnek nem volt köze a Hitler elleni merénylethez. Egyszerűen csak már kezdett ráébredni, hogy Hitler mekkora egy idióta. Lehet, hogy már ő is felemelte 1-2-szer a hangját a zseniális tervei ellen, és ezért lett a sorsa ami.

Rommel valószínűleg tudott a merénylet terveiről. Annak is köze van a merénylethez, aki tud róla, hogy készülődnek, de nem fedi föl azt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 16:27 #47153

• Einer spinnt immer!
igen, jól írod, tudott róla! csak azt az embert nem értem, aki beköpte Rommelt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 16:38 #47156

Einer spinnt immer! írta:
igen, jól írod, tudott róla! csak azt az embert nem értem, aki beköpte Rommelt...

Hát, a különféle kínzások hatására az emberek gyorsan megtörtek és sok mindent bevallottak....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 17:12 #47166

• Einer spinnt immer!
igen, ez így volt, de akkor is az az ember Rommel helyett mondhatott volna valaki mást... egy nácit, komcsit stb... én biztos nem köptem volna be Rommelt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 19:22 #47228

• Bazooka Joe
Pályázott a helyére vagy egy más magas beosztásba, esetleg kellett neki + pénz. Ált. ezek az indokok.

De szerintem nem volt a merénylethez köze.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 19:36 #47234

• Gipszj
Bazooka Joe írta:
Pályázott a helyére vagy egy más magas beosztásba, esetleg kellett neki + pénz. Ált. ezek az indokok.

De szerintem nem volt a merénylethez köze.

Csak találgatunk. Rommel szerintem tudhatott róla, de mint Hitler egyik kedvence nem tudta, hogy mit csináljon. Tudta, hogy a háború elveszett, de katonaként nem akart a főnöke ellen fordulni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 20:07 #47236

• Bazooka Joe
Ahogy Stransky százados mondta Brandt ezredesnek a Vaskereszt c. filmben:

\"Well sir, I am a soldier, and as a soldier I feel (it) is my duty is to subordinate my own ideas to the principals of my country. Right or wrong.\"

Nekem nagyon tetszik ez az idézet.

Valószínű, hogy Rommel sem akart Hitler ellen fordulni, habár tudta, hogy nem 100-as.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-11-12 21:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 20:14 #47238

• Zeki
Igen. Ez is mutatja Rommel tehetségét, hogy nem rohant fejjel a falnak. Rommel kénytelen volt Hitlerrel \&quot;au pair\&quot; állapotban maradni.
És hát Hitlernek mindig is egyfajta pedantéria volt a politika, így Rommel nem várhatott arra hogy katarzis érje Führerét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 12 21:07 #47243

• Einer spinnt immer!
én láttam már dokumentumfilmben beszélni Rommelt. még az arca is kedves volt! ő 100 százalék nem volt náci! ő katona volt elsősorban, aki parancsot teljesít, és ő meg is tette! csak olyankor módosította azt, ha a parancs értelmében katonákat kellett volna feláldozni! ezért nem voltak Észak-Afrikában Waffen-SS kötelékek, illetve Einsatzgruppen egységek. Max respekt Rommelnek! *****
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 23 10:45 #48916

Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla