Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 14:19 #49303

Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Én Rommelt tartom a legjobbnak !

Ismersz más német tábornokot is rajta kívül? Az a név mond neked valamit, hogy Manstein, vagy Model, vagy Balck, vagy Breith, vagy Kirchner?

Modelt és Mansteint ismerem! Meg még ismerem Dönitzt , Paulust is meg Rundstedt is!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 14:39 #49304

• Számvéber Norbert
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:

Ismersz más német tábornokot is rajta kívül? Az a név mond neked valamit, hogy Manstein, vagy Model, vagy Balck, vagy Breith, vagy Kirchner?

Modelt és Mansteint ismerem! Meg még ismerem Dönitzt , Paulust is meg Rundstedt is!

No, akkor kíváncsian várom a Rommel melletti érveidet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 15:33 #49305

Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:

Jó elkezdem azt olvastam róla hogy ő volt az aki először alkalmazta a 88 mm-es légvédelmi ágyút harckocsik megsemmisítésére. Meg ott volt a hírhedt 7.páncéloshadosztálya is amelyet nagyon jól irányított sokszor a halába küldték de ő mégis visszajött és győzelmet kovácsolt belőle. Az is tetszik benne hogy nagyon közvetlen volt a katonáival szemben. Nagy stratégának tartom őt. Nagyából ennyi!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 15:34 #49306

És te?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 17:18 #49322

• Einer spinnt immer!
Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
A kérdést le lehetne bontani hadseregcsoport,hadsereg, hadtest, hadosztály, ezred parancsokra, mert így nem fair.

Rommel is volt zlj. pk.-tól hds. csop. pk-ig minden.
Az általam felsoroltak között is van három hds. csop. pk., akik korábban alacsonyabb beosztásokban is szolgáltak.

Magánvélemény: olyan német tábornok, aki egyetlen percet sem szolgált a legnehezebb hadszíntéren, a szovjet-német arcvonalon, nálam eleve nem \"játszik\" a legeredményesebb német tábornok című játékban.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-11-29 14:04

Látom 1 kicsit elfogult vagy a keleti hadszíntérrel kapcsolatban... De Rommelt nemcsak én vagy andy50 tartja a legjobbnak, hanem dokumentumfilmek, visszaemlékezések, iratok, hadcselekmények is őt igazolják. Jah és vedd számításba azt is, hogy a keleti front legelőször nem is volt annyira nehéz, mivel az oroszok mind kiképzés, mind taktika hiányában nehezen vették fel a versenyt a blitzkrieg-re beállított Wehrmachttal szemben. Észak-Afrikában meg ugye a jól képzett szövetséges angol-amcsi csapatok voltak...<br><br>Szerkesztette: Einer spinnt immer!, Időpont: 2010-11-29 18:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 17:24 #49324

• Bazooka Joe
Ez egyáltalán nem elfogultság. A keleti hadszíntér volt a legkeményebb. Aki ezt vitatja, az menjen el orvoshoz.

Az amerikaiaknak nem volt harci tapasztalatuk. É-Afrikában tanultak meg csúszni, mászni, járni majd szaladni.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-11-29 18:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 17:26 #49325

• Számvéber Norbert
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:

Jó elkezdem azt olvastam róla hogy ő volt az aki először alkalmazta a 88 mm-es légvédelmi ágyút harckocsik megsemmisítésére. Meg ott volt a hírhedt 7.páncéloshadosztálya is amelyet nagyon jól irányított sokszor a halába küldték de ő mégis visszajött és győzelmet kovácsolt belőle. Az is tetszik benne hogy nagyon közvetlen volt a katonáival szemben. Nagy stratégának tartom őt. Nagyából ennyi!

1. Nem Rommel alkalmazta a 8,8 cm-es légvédelmi lövegeket páncélosok ellen először. Ilyet már a spanyol polgárháborúban és a lengyel hadjáratban is csináltak a németek.
2. A 7. páncéloshadosztályt 1940 májusában Rommel túlzott előrenyomulása miatt majdnem szétverték a brit és francia csapatok.
3. Rommel kiváló harcász volt, de a hadműveleti vezetéshez, és főleg a hadászathoz alig értett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 17:27 #49326

• Einer spinnt immer!
Bazooka Joe írta:
Az amerikaiaknak nem volt harci tapasztalatuk. É-Afrikában tanultak meg csúszni, mászni, járni majd szaladni.

Lehet hogy igaz, de ők később is mentek (1943). Addig az angolok voltak ott (meg persze gyarmati csapatok, indiai, néger stb...).<br><br>Szerkesztette: Einer spinnt immer!, Időpont: 2010-11-29 18:29
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 17:30 #49328

• Számvéber Norbert
Einer spinnt immer! írta:
Számvéber Norbert írta:
portillo írta:
A kérdést le lehetne bontani hadseregcsoport,hadsereg, hadtest, hadosztály, ezred parancsokra, mert így nem fair.

Rommel is volt zlj. pk.-tól hds. csop. pk-ig minden.
Az általam felsoroltak között is van három hds. csop. pk., akik korábban alacsonyabb beosztásokban is szolgáltak.

Magánvélemény: olyan német tábornok, aki egyetlen percet sem szolgált a legnehezebb hadszíntéren, a szovjet-német arcvonalon, nálam eleve nem \&quot;játszik\&quot; a legeredményesebb német tábornok című játékban.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-11-29 14:04

Látom 1 kicsit elfogult vagy a keleti hadszíntérrel kapcsolatban... De Rommelt nemcsak én vagy andy50 tartja a legjobbnak, hanem dokumentumfilmek, visszaemlékezések, iratok, hadcselekmények is őt igazolják. Jah és vedd számításba azt is, hogy a keleti front legelőször nem is volt annyira nehéz, mivel az oroszok mind kiképzés, mind taktika hiányában nehezen vették fel a versenyt a blitzkrieg-re beállított Wehrmachttal szemben. Észak-Afrikában meg ugye a jól képzett szövetséges angol-amcsi csapatok voltak...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Einer spinnt immer!, Időpont: 2010-11-29 18:20

A német Wehrmacht 1941 júniusa és decembere között történetének addigi legsúlyosabb veszteségeit szenvedte el a szerinted kiképzetlen és rossz harcászatot követő szovjet csapatoktól. Olyan súlyos veszteségek érték ekkor a németeket, amit 1945 májusáig sem tudtak keleten pótolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 17:38 #49329

• Einer spinnt immer!
De most ne a veszteségekről beszéljünk. Az oroszok taktika nélkül, fejjel a falnak rohantak a géppuskák elé. Szerencséjük, hogy sokan voltak! A németek nem csináltak öngyilkos rohamokat (az oroszokat is a vodka segítette ). Szóval taktika és képzettség szempontjából szerintem a keleti front nem volt annyira nehéz. Kétségtelen hogy a legkeményebb és legbrutálisabb volt, de az is a tél miatt. Afrikában meg ugye az angoloknak már voltak bőven tapasztalataik az 1. világháborúból, stb...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 18:09 #49336

• Gipszj
De most ne a veszteségekről beszéljünk. Az oroszok taktika nélkül, fejjel a falnak rohantak a géppuskák elé. Szerencséjük, hogy sokan voltak! A németek nem csináltak öngyilkos rohamokat (az oroszokat is a vodka segítette ). Szóval taktika és képzettség szempontjából szerintem a keleti front nem volt annyira nehéz. Kétségtelen hogy a legkeményebb és legbrutálisabb volt, de az is a tél miatt. Afrikában meg ugye az angoloknak már voltak bőven tapasztalataik az 1. világháborúból, stb...

Mindíg újból és újból próbálkozik valaki megmagyarázni a fehérről, hogy fekete. A németeket nem itatták le, ittak ők maguktól is. Épeszű ember ital nélkül nem sokáig bírta a fronton, jó elvétve akadtak kivételek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 18:18 #49343

• Bazooka Joe

Sokat kell még tanulnod ifjú Padawan!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 18:52 #49348

• Számvéber Norbert

A szovjet csapatok harcászati szinten kezdettől fogva egyenrangú ellenfelei voltak a németeknek. A magasabbegységek (ha tudod, hogy mik azok) vezetése volt sokáig elégtelen. A szovjet beszivárgó harceljárásoktól a németek nagyon féltek, akárcsak a szovjet páncéltörő ágyúktól, aknavetőktől és a mesterlövészektől. Az átlag szovjet katona bátorságát a németek is elismerték. Magasan a többi náció elé helyezték őket, mint ellenfeleket.
A keleti fronton 1944 nyarán két hónap alatt csaknem többen estek el a német és szovjet oldalon külön-külön, mint a nyugati fronton vagy Észak-Afrikában összesen...<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-11-29 19:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 18:55 #49349

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:

Mire lecsaptam volna a Labdát, ketten is megelőztetek. Na de pont azok előztek meg, akiknek elnézem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 29 18:58 #49352

• Einer spinnt immer!
Bazooka Joe írta:

Fel vagyok rá készülve, mester!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.35 másodperc
Joomla templates by a4joomla