Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 09:35 #49396

• Számvéber Norbert
Einer spinnt immer! írta:
Számvéber Norbert írta:
Számvéber Norbert írta:

Kezdem magam úgy érezni, mintha egy kétórás filmről vitáznák, amit én kétszer végignéztem, neked pedig egy haverod mesélte el öt perc alatt.

Akkor hanyagoljuk a témát. Épp most olvasom Földi Pál: A Specnaz c. könyvét, hát abban van pár orosz taktika ismertetés...

Látva, hogy mit olvasol, már mindent értek. <br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-11-30 08:54

Mért? Ő valami hazug autor? Látom, hogyha őróla van szó, akkor mindenki a száját húzogatja. Azt gondolom, hogy azért ő se hasára csapva állítja a dolgokat...

Földi Pál munkássága itt off-topic. A könyves topicban kéretik ezt megtárgyalni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 16:55 #49419

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
Számvéber Norbert írta:

Kezdem magam úgy érezni, mintha egy kétórás filmről vitáznák, amit én kétszer végignéztem, neked pedig egy haverod mesélte el öt perc alatt.

Akkor hanyagoljuk a témát. Épp most olvasom Földi Pál: A Specnaz c. könyvét, hát abban van pár orosz taktika ismertetés...

Látva, hogy mit olvasol, már mindent értek. <br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-11-30 08:54

Mért? Ő valami hazug autor? Látom, hogyha őróla van szó, akkor mindenki a száját húzogatja. Azt gondolom, hogy azért ő se hasára csapva állítja a dolgokat...

Földi Palibát én is alázom, már bocsi. Sőt még Te is, mert vélhetően Te sem kevered össze a Jagdpanzer IV-et a Prédatigrinccsel... Sőt a 7TP-t sem a 10TP-vel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 16:58 #49420

• HunBütyök
Norbi! nekem egy olyan kérdésem lenne. Ez a Valamilyen Dasinszkíj ő ki volt? állítólag ő is KV-val aprította a németeket valamikor 1941-42-ben. egy orosz oldalon írtak róla, de a sok \"csirkelábas betű\" és a google fordító nem vitt előrébb.

Kilőtt pár nap alatt jópár német csodamasinát és nag yhős is volt. Róla tudnál mesélni pár szót, hogy ne csak Wittmannt ismerje az egyszerű halandó?

A másik két vitézről van infóm, csak erről a Valamilyen Dasinszkíj-ről nincsen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 18:04 #49433

• Bazooka Joe
Daszinszkij kb. 6 harckocsit és 24 löveget semmisített meg KV-1-es nehéz harckocsijával.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 18:21 #49434

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Daszinszkij kb. 6 harckocsit és 24 löveget semmisített meg KV-1-es nehéz harckocsijával.

Wow! Belevaló vitéz volt akkor ő is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 18:25 #49436

• koi
Egyszerüen:-jó kiképzést kapott;
-ügyes volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 19:34 #49448

• Számvéber Norbert
koi írta:
Egyszerüen:-jó kiképzést kapott;
-ügyes volt.

Nekem ez a Dasinszkij túl misztikus. Sem apai, sem keresztnév, sem rendfokozat, sem alakulat nem található az említésekor. Egyébként a hat harckocsival erősen sereghajtó még a szovjet ászok között is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 19:45 #49449

• Bazooka Joe
Nem lennének most ilyen problémáink, ha a szovjetek is pontosan vezették volna a harckocsi kilövéseket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 20:09 #49450

Bazooka Joe írta:
Nem lennének most ilyen problémáink, ha a szovjetek is pontosan vezették volna a harckocsi kilövéseket.

Valahol igazuk van. Mi a fenének vezessék a győzelmeket, a propaganda úgyis abból csinál hőst, akiből csak akar. Csak a papírt fogyasztják.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 20:16 #49452

• Einer spinnt immer!
Jagdpanther írta:
Bazooka Joe írta:

Valahol igazuk van. Mi a fenének vezessék a győzelmeket, a propaganda úgyis abból csinál hőst, akiből csak akar. Csak a papírt fogyasztják.

Einer spinnt immer, nem MSN-en vagy!

Töröltem, mert értelmetlen hozzászólás volt.
<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-12-03 19:29
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 nov. 30 20:22 #49455

Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Én Rommelt tartom a legjobbnak !

Ismersz más német tábornokot is rajta kívül? Az a név mond neked valamit, hogy Manstein, vagy Model, vagy Balck, vagy Breith, vagy Kirchner?

Modelt és Mansteint ismerem! Meg még ismerem Dönitzt , Paulust is meg Rundstedt is!

No, akkor kíváncsian várom a Rommel melletti érveidet.

Jó elkezdem azt olvastam róla hogy ő volt az aki először alkalmazta a 88 mm-es légvédelmi ágyút harckocsik megsemmisítésére. Meg ott volt a hírhedt 7.páncéloshadosztálya is amelyet nagyon jól irányított sokszor a halába küldték de ő mégis visszajött és győzelmet kovácsolt belőle. Az is tetszik benne hogy nagyon közvetlen volt a katonáival szemben. Nagy stratégának tartom őt. Nagyából ennyi!

1. Nem Rommel alkalmazta a 8,8 cm-es légvédelmi lövegeket páncélosok ellen először. Ilyet már a spanyol polgárháborúban és a lengyel hadjáratban is csináltak a németek.
2. A 7. páncéloshadosztályt 1940 májusában Rommel túlzott előrenyomulása miatt majdnem szétverték a brit és francia csapatok.
3. Rommel kiváló harcász volt, de a hadműveleti vezetéshez, és főleg a hadászathoz alig értett.

Köszi hogy elmondtad ezeket sokat okultam belőle de én nem vagyok egy mindent tudó, a német tábornokokról meg aztán főleg nem de azért köszi!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 dec. 05 20:23 #49830

• indián
Ki ismeri Theodor Scherert Holm hősét? Von Arnim hadtestéhez tartoztak és Holm meglehetősen komoly stratégiai pontnak számított. ugyanakkor az oroszok teljesen bekerítették őket.A halálos 105 nap alatt kitartottak ,míg megérkeztek Von Arnim felmentő seregei.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 dec. 05 20:28 #49831

• Számvéber Norbert
indián írta:
Ki ismeri Theodor Scherert Holm hősét? Von Arnim hadtestéhez tartoztak és Holm meglehetősen komoly stratégiai pontnak számított. ugyanakkor az oroszok teljesen bekerítették őket.A halálos 105 nap alatt kitartottak ,míg megérkeztek Von Arnim felmentő seregei.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-12-05 21:28
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 dec. 05 21:07 #49832

• Bazooka Joe
Micsoda borostája volt az altábornagynak.

Hasonlót, csak a Sztálingrádban fogságba esett magas rangú német tisztek (pl.: Max Pfeffer tábornok - a IV. hadtest parancsnoka) arcán láttam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2010 dec. 06 16:18 #49867

Cikk Kuzuo Sakamaki-ról, az első japán hadifogolyról:

www.presstelegram.com/news/ci_16780221
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.34 másodperc
Joomla templates by a4joomla