andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Számvéber Norbert írta:
andy50 írta:
Én Rommelt tartom a legjobbnak !
Ismersz más német tábornokot is rajta kívül? Az a név mond neked valamit, hogy Manstein, vagy Model, vagy Balck, vagy Breith, vagy Kirchner?
Modelt és Mansteint ismerem! Meg még ismerem Dönitzt , Paulust is meg Rundstedt is!
No, akkor kíváncsian várom a Rommel melletti érveidet.
Jó elkezdem azt olvastam róla hogy ő volt az aki először alkalmazta a 88 mm-es légvédelmi ágyút harckocsik megsemmisítésére. Meg ott volt a hírhedt 7.páncéloshadosztálya is amelyet nagyon jól irányított sokszor a halába küldték de ő mégis visszajött és győzelmet kovácsolt belőle. Az is tetszik benne hogy nagyon közvetlen volt a katonáival szemben. Nagy stratégának tartom őt. Nagyából ennyi!
1. Nem Rommel alkalmazta a 8,8 cm-es légvédelmi lövegeket páncélosok ellen először. Ilyet már a spanyol polgárháborúban és a lengyel hadjáratban is csináltak a németek.
2. A 7. páncéloshadosztályt 1940 májusában Rommel túlzott előrenyomulása miatt majdnem szétverték a brit és francia csapatok.
3. Rommel kiváló harcász volt, de a hadműveleti vezetéshez, és főleg a hadászathoz alig értett.
Köszi hogy elmondtad ezeket sokat okultam belőle de én nem vagyok egy mindent tudó,