Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 12:59 #40951

és amúgy a Hitlerjugend SS hadosztály a britek ellen harcolt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:02 #40952

Tudtommal az amerikaik sehol nem voltak Caen-nél és így a 12. SS páncélos hadosztály igen nehezen harcolt velük.
Joe kérdésére pedig már válaszoltam szerintem csak a 17. hadosztály harcolt amerikaikkal normandiában a Waffen SS-ből.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:03 #40953

cserpakszabi írta:
és amúgy a Hitlerjugend SS hadosztály a britek ellen harcolt.

Előbb még azt mondtad hogy Caen-nél amerikaikkal:pinch: de nem, a 12. SS páncélos csak angolokkal és kanadaikkal harcolt.<br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2010-08-31 15:06
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:05 #40954

Tudomásom szerint (márpedig ebben eléggé otthon vagyok, úgyanis átrágtam magam Számvéber Norbert SS-páncélosok Normandiában c. könyvén, amely tartalmazza a 12. Pc. osztály teljes hadinaplóját is) a 12. SS Pc. ho. SOHA nem került harcérintkezésbe az amerikai hadsereggel, amerikai egységekről csak a légvédelmi alegységek tesznek jelentést, mivel több amerikai P-47 Thunderbolt vadászbombázót is lelőttek. Egyébként Caen-nél nem harcoltak amerikaiak, csak brit, és kanadai egységek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:06 #40955

Az előbb mondtam, hogy britekkel harcolt Caennél a 12. SS hadosztály. Nem amerikaiakkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:07 #40956

Jagdpanther írta:
Tudomásom szerint (márpedig ebben eléggé otthon vagyok, úgyanis átrágtam magam Számvéber Norbert SS-páncélosok Normandiában c. könyvén, amely tartalmazza a 12. Pc. osztály teljes hadinaplóját is) a 12. SS Pc. ho. SOHA nem került harcérintkezésbe az amerikai hadsereggel, amerikai egységekről csak a légvédelmi alegységek tesznek jelentést, mivel több amerikai P-47 Thunderbolt vadászbombázót is lelőttek. Egyébként Caen-nél nem harcoltak amerikaiak, csak brit, és kanadai egységek.

Pontosan nekem is ezek a forrásaim és ajánlom neked is szabi hogy olvasd el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:09 #40957

Én azt mondtam, hogy az amerikaiakkal NEM harcolt a 12. SS hadosztály. A britekkel harcolt Caennél.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:09 #40958

cserpakszabi írta:
Az előbb mondtam, hogy britekkel harcolt Caennél a 12. SS hadosztály. Nem amerikaiakkal.

Joe kérdésere a te válaszod: \&quot;A Hitlerjugend hadosztály 25. ezrede tartotta Caen-t, miután a német haderő visszább vonult.\&quot;
Ebből én azt szűrőm le hogy te azt állítod hogy amerikaikkal harcolt Caen-nél a 12. páncélos hadosztály.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:11 #40959

panzer2 írta:
cserpakszabi írta:

Joe kérdésere a te válaszod: \&quot;A Hitlerjugend hadosztály 25. ezrede tartotta Caen-t, miután a német haderő visszább vonult.\&quot;
Ebből én azt szűrőm le hogy te azt állítod hogy amerikaikkal harcolt Caen-nél a 12. páncélos hadosztály.

De miért azt szűröd le, amikor nem írtam le egy szóval sem azt, hogy az amerikaikkal harcolt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:13 #40960

Mert Joe kérdése az volt hogy 17. SS hadosztályon kívül melyik SS alakulat harcolt amerikaikkal és azt írtad te erre a kérdésre amiből ez szűrhető le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:13 #40961

cserpakszabi írta:
panzer2 írta:
cserpakszabi írta:

De miért azt szűröd le, amikor nem írtam le egy szóval sem azt, hogy az amerikaikkal harcolt?

De a kérdés az volt, hogy melyik SS egységek harcoltak az amerikaiakkal. Erre te írtad, hogy \&quot;A Hitlerjugend hadosztály 25. ezrede tartotta Caen-t, miután a német haderő visszább vonult.\&quot;

Ebből minden értelmes ember azt szűri le, hogy szerinted a HJ 25. ezrede az amerikaiakkal harcolt Caennél.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2010-08-31 15:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:17 #40963

Jagdpanther írta:
cserpakszabi írta:
panzer2 írta:
cserpakszabi írta:

De a kérdés az volt, hogy melyik SS egységek harcoltak az amerikaiakkal. Erre te írtad, hogy \&quot;A Hitlerjugend hadosztály 25. ezrede tartotta Caen-t, miután a német haderő visszább vonult.\&quot;

Ebből minden értelmes ember azt szűri le, hogy szerinted a HJ 25. ezrede az amerikaiakkal harcolt Caennél.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2010-08-31 15:14

Ok. Lehet hogy többértelmű mondatot írtam. De a többi hozzászólás, amit írtam utána, biztos, hogy tisztázza azt, amit írtam, legalábbis egyértelművé teszi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:18 #40964

Máskor figyelj jobban kérlek mire mit írsz mert nagyon félre érthető.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:18 #40965

Vagy esetleg ha nem az én hozzászólásomat nézed, akkor nézd meg Hajcihőét, ő kiegészítette.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 31 13:19 #40966

Az amerikaiakkal csak a 17. SS harcolt. Igen. De én továbbfűztem.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.30 másodperc
Joomla templates by a4joomla