Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 02 10:14 #49549

Einer spinnt immer! írta:
Pedig vannak még ilyen könyvek! Csak én ki akarom szűrni a legjobbakat a legjobbaktól. Rejtőt nem olvasok...

Hogy ki, mit olvas, az magánügy! Én csak hirtelen ezt hoztam példaként!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 02 11:51 #49560

• Einer spinnt immer!
Azért említettem meg, mivel valaki ezt ajánlotta nekem. Szóval nekem akciós olvasmányok kellenének! (lehet kitalációs regény is)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 02 11:59 #49563

• Számvéber Norbert
Azért említettem meg, mivel valaki ezt ajánlotta nekem. Szóval nekem akciós olvasmányok kellenének! (lehet kitalációs regény is)

Nekem ez a kedvenc II. világháborús regényem:

www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-ci...30467&gb_w=f

Egy német mélységi felderítőszázadról szól 1944-1945-ben a keleti fronton.
Sajnos ma már nehéz beszerezni, de a könyvtárakban általában megvan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 02 12:48 #49567

• Einer spinnt immer!
Kösz! A fülszöveg alapján jónak tűnik!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 04 16:33 #49721

• domigeri
Érdeklődnék, hogy szállítóhajókról (kereskedelmi hajók,partraszálló hajók...stb) szóló könyveket nem tudnátok-e mondani (főleg technikai adatok céljából)?<br><br>Szerkesztette: domigeri, Időpont: 2010-12-04 17:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 04 17:43 #49733

• Gipszj
Remélem jól írom: Jean\'s könyvek vonatkozó évfolyamai.Meg az Internet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 04 17:56 #49735

• domigeri
Úgy látom a Jane\'s könyvekre gondoltál. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! (Ha még tud valaki másikat kérem ossza meg!)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 10 10:10 #50082

Számvéber Norbert írta:

Nekem ez a kedvenc II. világháborús regényem:

www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-ci...30467&amp;gb_w=f

Egy német mélységi felderítőszázadról szól 1944-1945-ben a keleti fronton.
Sajnos ma már nehéz beszerezni, de a könyvtárakban általában megvan.

Ez tényleg jónak tűnik!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 15:52 #50152

• Metalljacket
Nem csak \'tűnik\' tényleg az is! Nekem megvan, az egyik legjobb, amit a \&quot;22-es csapdája\&quot; óta olvastam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 16:19 #50154

• Metalljacket
Amúgy csak ami éppen eszembe jut:
Norman Mailer - Meztelenek és holtak
James Jones - Most és mindörökké
William Golding - A legyek ura
Joseph Heller - A 22-es csapdája
Irwin Shaw - Oroszlánkölykök
Ray Rigby - A domb

Konsztantyin Szimonov könyvei ( a kor követelményeinek megfelelő túlzásokon átlépve sok minden megérthető a szovjet hadsereg egyszerű katonáinak és parancsnokainak gondolkodásmódjáról, a\'miértekről\' és a \'hogyanokról\'.
..
Mihail Solohov - A csendes Don (lásd mint fent).

Amiben segíthetnétek: régen olvastam egy regényt, a címe: Aztán mennydörgést hallottunk. Egy amerikai kétéltű partraszálló páncélosokat kiképző alakulatról szól. A szereplők néger katonák, akik az ausztrál táborban döbbennek rá hogy az ottaniak embernek, a saját parancsnokaik meg csak \'niggernek\' tartják őket. A vége egy döbbenetes lázadás. Azóta sem tudom, ki írta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 16:45 #50155

• Einer spinnt immer!
A Ray Rigby - A domb az miről szól? MErt megvan, és hogy érdemes-e lenne elolvasnom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 16:50 #50156

• Számvéber Norbert
A Ray Rigby - A domb az miről szól? MErt megvan, és hogy érdemes-e lenne elolvasnom.

Íme a regényből készült film:

www.imdb.com/title/tt0059274/

Klasszikus!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 17:13 #50157

• Metalljacket
Einer spinnt immer! A Ray Rigby - A domb az miről szól? MErt megvan, és hogy érdemes-e lenne elolvasnom

Ha van szemed, időd és ismered a betűket, akkor miért nem olvastad el, ha megvan? Klasszikus darab, egy angol
büntetőtáborról szól. Számomra megdöbbentő hogy olyan elképesztő részletességgel tudtok minden \'hülye\' technikai részletről (pl. - az x páncélos csőszájfék-
jének kerek vagy ovális kivágása van), de semmit sem az Emberről, aki harcolt vele vagy meghalt benne. A háború nem egy videojáték, hanem véres, kegyetlen valóság.
Ott senkinek nem volt másik élete, az első rossz lépés egyúttal az utolsó is volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 17:25 #50158

• Metalljacket
Einer spinnt immer! A Ray Rigby - A domb az miről szól? MErt megvan, és hogy érdemes-e lenne elolvasnom.
Amúgy: Érdemes lenne-e... Ha sok könyvet olvasnál, nem csak okosabb lennél hanem helyesírásilag is használna. De komolyan; ha olvasol, akkor a képzeleted is dolgozik, nem készen jön minden mint a képernyőről. Nem rossz dolog, hidd el!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 17:36 #50159

• Bazooka Joe
A Domb valóban egy kiváló könyv.

Az én kedvenceim:

* Irwin Shaw: Oroszlánkölykök

* Bobrov: Cskalov

* Leon Uris: Meghalsz, tengerész!

* E. M. Nathanson: A piszkos tizenkett&amp;#245;<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-11 18:37
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla