Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 19:52 #50169

• Einer spinnt immer!
Az Oroszlánkölykök az tényleg jó, olvastam!

Nekem kedvencek még a Sven Hassel könyvek, Richard Gallagher - A halálraítélt szakasz, Leo Kessler könyvek stb...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 11 20:25 #50170

• Metalljacket
Einer spinnt immer! Az Oroszlánkölykök az tényleg jó, olvastam!

Na, akkor már nem vagy egy reménytelen eset. Ha nem csak \'olvastad\' hanem el is gondolkodtál rajta, akkor már tudsz valamit. Örülök neki. Tényleg! Próbáld meg a Legyek ura című remekművet Goldingtól. Nem egy kimondottan háborús mű, de.. Nem is folytatom. Ha túl vagy rajta, kíváncsian várom a véleményedet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 12 15:11 #50182

• Einer spinnt immer!
Most mért gúnyolódsz? Én mindennap olvasok könyvet, mindennap könyvvel alszok el. S ilyen szépirodalmat nem nagyon olvasok, inkább kalandregényt, háborús műveket. Jah és kioktató stílusod kezd unalmassá válni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 13 19:22 #50207

• Metalljacket
Gúnyolódik a nyavalya. Nem szokásom, legfeljebb nagyon hülye emberekkel, de azt hiszem itt erről szó nem volt. Kioktatni sem akarlak, nem vagyok én tanár. Ha valami sértőt írtam volna mégis, akkor bocsi. Goldingot meg csak ajánlottam. Nem igazán \'szép\'irodalom, de sokat megtudhatsz belőle az emberi viszonyokról. De ha nem, hát nem. Csak azért jutott eszembe mert említetted az Oroszlánkölykök-et. Az sem egy kimondott háborús kalandregény ahol csak lőnek és lőnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 13 21:08 #50208

• Einer spinnt immer!
Igen, nem végig harcokról szól, de legalább 2. világháborús. Ugyanis én nemcsak harcolós-akciós könyveket olvasok, hanem mást is. De abban amit te ajánlottál semmi ilyesmi nincs, mégcsak nem is világháborús könyv. Szóval ki akartál oktatni az emberi viszonyokról... Nah de mindegy, borítsunk fátylat rá!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 14 14:10 #50213

Metalljacket írta:
Nem csak \'tűnik\' tényleg az is! Nekem megvan, az egyik legjobb, amit a \"22-es csapdája\" óta olvastam.

Azért írtam, hogy \"tűnik\", mivel nekem nincs meg a könyv és nem is olvastam!!
Majd, ha elolvasom egyszer, akkor majd véleményt is alkotok róla! De a rövid tartalmi leírás alapján szívesen elolvasnám a könyvet!! (Rejtelmes a magyar nyelv! Nemdebár?)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 14 17:13 #50216

• koi
A \"22-es csapdáját\" filmben már láttam,és elég velős szerintem,de ez nem ide tartozik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 15 10:16 #50230

koi írta:
A \"22-es csapdáját\" filmben már láttam,és elég velős szerintem,de ez nem ide tartozik.

Miért nem? Hiszen könyvben is kiadták!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 15 14:19 #50233

• Számvéber Norbert
Ugyan nem könyv, de jegyzetelt szakirodalom:

www.hkhermanos.hu/kiadv%C3%A1nyok/katona...A1m-2010-december-15
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 15 14:30 #50234

Remek újság, csak jót lehet róla mondani!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 15 15:59 #50239

Így van! Drága, de sok jó és új infó van benne!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 15 19:36 #50249

• Metalljacket
koi írta:

Miért nem? Hiszen könyvben is kiadták!

A 22-es csapdája egy jó film, jobb mint sok hollywoodi
feldolgozás ami köszönő viszonyban sincs az eredeti regénnyel. No de Heller szövegét képben visszaadni szinte lehetetlen. A római éjszaka hangulatát pl., amikor Aarfy kidobja a prostituáltat az emeletről, az MP meg Yossariant tartóztatja le csendháborításért... Vagy McWatt akcióját a tutajon ugráló bajtársával. A filmben csak egy rövid jelenet, amikor felszeleteli a komát a légcsavarral aztán nekirepül a hegynek, de a könyvben teljesen másképp hat.

Szép ízes a magyar nyelv, de itt nem kell minden szót használni. <br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2010-12-15 21:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 15 21:10 #50254

• Gipszj
Általában a könyvet jobbnak szokták tartani mint a filmet. Ebben az esetben (kivételesen) viszont nekem a film tetszett jobban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 16 09:01 #50257

Gipszj írta:
Általában a könyvet jobbnak szokták tartani mint a filmet. Ebben az esetben (kivételesen) viszont nekem a film tetszett jobban.

Na ja! De ez csak a te saját (szubjektív) véleményed! Másnak meg lehet, hogy más véleménye van!

Ettől persze még lehet, hogy igazad van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 16 16:16 #50272

• HunBütyök
Képzeljétek el mi történt.

Kolléganőm, szomszédja egy 80 éves bácsi aki nagyon szereti a második világháborús dolgokat.
Aztán kolléganőm mondta, hogy van-e olyan könyvem amit nem féltek annyira, mert ez a bácsi nagyon szeret olvasgatni. Ha megtetszik neki valamilyen könyv akkor képes csak azért bebuszozni akár zalaegerszegre is, hogy megvegye. Szereti nézegetni a hirdetéseket, hogy hol vannak pl. akciók a könyvesboltokban.

Na, gondoltam a bácsit meglepem azzal, hogy kolléganőmmel elküldtem neki Norbi két könyvét, a Mo. és a Keleti hadszíntér és a Kard a pajzs mögöttöt.

A bácsi annyira rácuppant mint a huzat. Pénteken vitte el kolléganőm a könyvet neki kölcsön, a bácsi egész hétvégéán olvasott. De még hogy! Ő minden könyvet nagyon becsül, az ablak mellett a konyhaasztalon úgy olvas, hogy újságpapírt kiteríti és arra teszi a könyvet. Bármelyiket. Na aztán kolléganőm kérdezte hogy tetszik-e neki akönyv.
Hát a bácsi el volt ájulva. Mondta, hogy már látta ezeket a könyveket, de olyan drágák, hogy erre nemnagyon telik neki. De ezek nagyon jó könyvek és nagyon hitelesek és részletesek. Mivel a kertben nem tud dolgozni ilyenkor és a méhek is alszanak, most a bácsi egész nap szellemi \&quot;Norbi Update-en\&quot; van.

Kolléganőm meg elmesélte, hogy aki a könyveket írja, az engem ismer meg miegyéb. (Igaz csak neten keresztül.) A bácsi amúgy üzente kolléganőmön és rajtam keresztül Norbinak a következőt:

\&quot;A Jóisten áldja meg az író urat, hogy ezeket a régi dolgokat nem hagyja feledésbe merülni és ilyen pontosan leírja mi volt akkor és hogyan, és további sok sikert kívánok további munkájához.\&quot;

Na szóval ilyesmi...

Tök jó nem? Engem nagyon feldob ha valakinek örömet szerezhetek.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.28 másodperc
Joomla templates by a4joomla