Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 25 09:50 #5836

• koszta
Igazából engem is érdekelne, milyen hibák vannak a Kurt Rieder könyvekben. De olyat szeretnék kérni, ami hiba, nem pontatlanság. Szóval az, hogy egyik nap helyett másik nap hajnalban volt, meg hogy melyik SS hadosztály melyik részlegénél van egy elírás, ilyeneket nem. Csak olyat, ami nagyobb hiba. Kíváncsi lennék rá.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 25 09:59 #5838

• Számvéber Norbert
koszta írta::
Igazából engem is érdekelne, milyen hibák vannak a Kurt Rieder könyvekben. De olyat szeretnék kérni, ami hiba, nem pontatlanság. Szóval az, hogy egyik nap helyett másik nap hajnalban volt, meg hogy melyik SS hadosztály melyik részlegénél van egy elírás, ilyeneket nem. Csak olyat, ami nagyobb hiba. Kíváncsi lennék rá.

K.R. legtöbb német haditechnikai eszközről szóló könyvének címében benne van a \"legyőzhetetlen\" jelző. Pedig mindegyikből számosat legyőzték (kilőtték, lelőtték, stb.) a szövetségesek és a szovjetek. Ha pedig megérte a cucc a háború végét, akkor hadizsákmány lett.
Vagyis az ilyen könyveknek már a címe is HIBA.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 25 10:18 #5841

• Dimitrij
Számvéber Norbert írta::

K.R. legtöbb német haditechnikai eszközről szóló könyvének címében benne van a \"legyőzhetetlen\" jelző. Pedig mindegyikből számosat legyőzték (kilőtték, lelőtték, stb.) a szövetségesek és a szovjetek. Ha pedig megérte a cucc a háború végét, akkor hadizsákmány lett.

Én meg nálad találtam hibát. A Sovjetek ugyanúgy a Szövetségesekhez tartoztak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 25 11:12 #5843

• Számvéber Norbert
Dimitrij írta::
Számvéber Norbert írta::

Én meg nálad találtam hibát. A Sovjetek ugyanúgy a Szövetségesekhez tartoztak.

Ügyes vagy. De a szovjetek nem sovjetek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 26 07:30 #5883

• Liberator
Nem hiszem hogy Kurt Rieder (Géczi Zoltán) komolyan gondolta a legyőzhetetlen jelzőt. És azt se hiszem hogy sok olvasó elhinné.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 26 07:34 #5884

• művésznő
Ja, biztos ez is csak valami marketingfogás, mint a sok \"csodálatos\", \"egyedülálló\", \"fantasztikus\", csak most, csak neked jelző!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 27 13:01 #5930

• Bazooka Joe
Szerintem inkább azért használta ezt a JELZŐT néhány könyvcímébe, mivel mikor általában ezek a fegyverek - harci járművek stb... szemtől szembe (1 VS 1) kerültek a szövetséges ellenfeleikkel legtöbbször legyőzték őket.

3 könyv amit ajánlok nektek:

+ A II. Világháború Krónikája
Dale Manning, Edward Davidson

+ Egyetemes Történelem
Barta János

+ Magyar Történelem - 21.SZÁZADI ENCIKLOPÉDIA
Kristó-Barta-Gergely, Boronkai Szabolcs
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 okt. 29 14:59 #5987

• koszta
Szerintem a legyőzhetetlen szó igazán találó volt. Bemegy egy ember a könyvesboltba és meglátja a legyőzhetetlen szót, az olyan vonzónak tűnik, hogy odamegy legalább megnézni, mi lehet az ami legyőzhetetlen...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 nov. 14 15:27 #6327

• koszta
Most kaptam nemrég egy könyvet, szerintem elég jó. Kronológiailag van benne leírva, szinte napról napra.
A címe:
Edward Davidson és Dale Manning: A II. világháború krónikája
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 dec. 11 14:02 #7643

• Zeki
A Második Világháború
H.P. Willmott*Robin Cross*Charles Messenger
bevezetés:Richard Overy

Gabo kiadó 1054 Bp. Vadász u. 29.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 dec. 11 15:35 #7652

• koszta
Zeki írta::
A Második Világháború
H.P. Willmott*Robin Cross*Charles Messenger
bevezetés:Richard Overy

Gabo kiadó 1054 Bp. Vadász u. 29.

Írhatnál kicsit bővebben a könyvről. Véleményt, vagy ilyesmit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2008 dec. 11 18:11 #7682

• Zeki
Ja bocs... nekem ez a könyv azért tetszik mert benne vannak a fontos és alapvető tudnivalók ,de kiegészíti
olyan dolgokkal amit már nem mindenki tud
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 15:29 #9786

• koszta
Most voltam könyvtárba (kötelező könyvért indultam) és szokásos módon megnéztem a világháborús részleget. Igazából legtöbb könyv Földi Pál-é a polcon, viszont tőle olvastam már három könyvet, illetve mind a háromba beleolvastam. Valahogy nekem nagyon unalmasan ír, nem igazán ragadott meg, aztán hanyagoltam is. Úgyhogy ilyen könyvet nem kölcsönzök.
Aztán volt még pár könyv, amelyeket már régebben is láttam, bele-bele néztem (vagy már olvastam őket).
Majd hirtelen megláttam egy új könyvet. Csodálkozva látom:

Szabó Péter és Számvéber Norbert - A keleti hadszíntér és Magyarország (41-43)

Na nekem sem kellett több, már ki is kölcsönöztem. Első ránézésre szép könyv, szép a borító, belenézve elég sok fotó található benne.
Na de most megyek olvasom is, majd a végén mondok véleményt. (persze csak ha Számvéber Úr engedélyezi a vélemény nyilvánításomat )<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-05 16:30
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 15:56 #9788

• művésznő
Akasztják a hóhért...?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 16:31 #9790

• Liberator
Én is elkezdtem Leo Kesslertől a Menni vagy Meghalni c. könyvet. Már az elején van egy hiba, a Tigris harckocsit 70 tonnásnak írja és általában tanknak nevezi.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla