Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 10 16:10 #52939

• Zeki
Akkor ez sorozat hiba lesz! Itt a harmadik páciens.
Lehet sokat forgattuk....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 10 17:32 #52942

• HunBütyök
Látjátok! Miért kell nehéz harckocsikról szóló könyvet venni! Könnyűharckocsis könyv kell, annak a lapjai jobban bírják a terhelést!

Ajánlom J. Magnuski könyveit. Sajnos nálunk sz*rfaszúak a kiadók és nem fordíttatják le magyarra , és nem lehet kapni. Sajnos csak lengyelül láttam e könyveket. És ami megvan a könyveiből az is lengyelül van, csak a képeket tudom nézegetni benne.

Írt egy rakat hadtörténeti munkát 1939-es lengyel dolgokról. Külön könyve szól a 7TP-ről, a lenygel páncélgépkocsikról, a Vörös blitzkriegről stb...

Pedig ezt akönyvet de átnyálaznám magyarul vagy angolul...

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 10 18:43 #52948

• Gipszj
Hayate írta:
Számvéber Norbert írta:
Christofher írta:
Lusta voltam megnézni mind a 108 olsdalt ezért leírom hátha még nem volt. Kurt Rieder könyvei sok van most csak néhányat sorolok fel.
-A III.Birodalom legyőzhetetlen katonái
-A Legyőzhetetlen Tigris
stb.

Brávó, már megint a régi nóta. Meg is érdemli mindenki, aki ezeket olvassa.

Ezt a lekezelést nem értem. Én személy szerint olvastam nem egy könyvet tőle. De mivel nem tudtam, hogy tele van téves infóval, miért gyanakodtam volna? Itt halottam előszőr hogy, kerülni kell ezeket az irományokat.
Egyébként minden 400ft-os könyv kerülendő a témával kapcsolatban?

A stílusa már gyanús kell, hogy legyen. Aminek a címében benne van, hogy legyőzhetetlen az nagy valószínűséggel idetartozik, mert az író elfogult. Így lett a dán dogból német juhász Földi Pálnál. Legyőzhetetlen nincs. Se fegyver, se hegy, se feladat.
Ha azt látom, hogy csak Neked vagy azt, hogy csak Önnek az 99,99%-os valószínűséggel nem igaz. Csak Önt nézzük hülyének, mert mi nem nyaljuk be ezt a marhaságot. Minden népnek vannak pozitív és negatív tulajdonságai, úgyanígy minden embernek is. Ha csak az egyikről beszélünk az propaganda (hazugság). Azt még értem, ha nehéz helyzetben serkenteni kell a morált, de azért az is csak propaganda.
Ha azt látom, hogy mi megmondjuk az igazat, akkor azt minden pénzemre le merném fogadni, hogy igazság csak tévedésből van benne.
Egyébként ezeknél a könyveknél nagyon gyanús kell, hogy legyen az egyik állandó dicsérete, a másik állandó szidása. Ilyen a valóságban NINCS, hogy az egyik tökéletesen jó, a másik tökéletesen rossz.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-02-10 19:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 10 20:26 #52961

• HunBütyök
Bizony, bizony, a tapasztalt róka ügyesen beszél! Igyátok magatokba minden szavait.

A legyőzhetetlen Tigris páncélos helyett írhatnának a franciák legyőzhetetlen Somuát is vagy az angolok legyőzhetetlen Matildát is. Ugye milyen ironikus?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 11 12:43 #52981

Számvéber Norbert írta:
Az Ünnepek topikban említett könyvről ezt írtam tavaly decemberben...

A második világháború történelmi atlasza. Írta: Ferwagner Péter Ákos. Szalay Könyvek, 2008, 184 o.

A kiadómtól ma kaptam egy rendkívül dekoratív, igen kellemes küllemű atlaszt (ezúton is köszönöm!), amelyet kedvenc fotelembe telepedve azonmód át is böngésztem. Úgy kellett nekem&amp;#8230;
Már a bevezetés szűkszavúsága alapján kapcsolnom kellett volna, hogy ez a kötet nem igazán az, amit a valóban vonzó külsejű borító és a minden történelem-rajongót felajzó cím sejtet. A bevezetés alatt elhelyezett térképi jelmagyarázatban a Nato-szabvány alakulatjelzések között a zászlóalj jele mellett a &amp;#8222;század&amp;#8221; felirat olvasható. Na, ez még igazán nem egy nagy dolog. Nosza, lapozzunk bele a könyvbe!
A következő oldalakon a tartalomjegyzéket tekinthetjük át. Itt már egy árnyalatnyival jobban kezdett verni a szívem, amikor azt olvastam, hogy a &amp;#8222;Citadella&amp;#8221; hadművelet, a keleti hadszíntér és az egész európai háború egyik legjelentősebb összecsapása Jugoszláviában (!) zajlott le, akárcsak Ukrajna és a Krím felszabadítása, a varsói felkelés, a szovjet előrenyomulás Románián és Magyarországon keresztül, a budapesti és a bécsi csata (sic) és a berlini csata! Elszerkesztés persze, de rendkívül zavaró.
Ekkor már picinke agyamban a kétségek apró pillangói bontogatták szárnyaikat, így hát utánanéztem a könyv impresszumában, kik is vettek részt elkészítésében. A szöveget Ferwagner Péter Ákos írta, aki &amp;#8722; mint azt a gugli jóvoltából pillanatok alatt megtudtam, tudatlanságomért elnézést kérek &amp;#8722; a Szegedi Tudományegyetem Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék egyetemi adjunktusa, és a történelemtudomány doktora (PhD). Igazi meglepetésként ért kutatási területe: Algéria a gyarmati korszakban; francia politikai pártok; arab politikai rendszerek. Nem állítom, hogy e témáknak nincs második világháborús vonatkozása, de azért egy világégésről szóló általános atlasz kísérőszövegének megírásához véleményem szerint talán mégsem az igazi. A kötet lektora dr. Nagy László. Az urat sajnos nem tudtam egyértelműen azonosítani. A kiadói felelős Géczi Zoltán. Esetében szívből remélem, hogy a Kurt Rieder álnéven publikáló &amp;#8222;szakíró&amp;#8221; csupán névrokon. Ha mégsem, akkor már sok mindent kezdek érteni a kötet belső tartalmával kapcsolatosan...

Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-12-28 10:32&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-12-29 11:25

Nekem is most került a könyvtárban kezembe a könyv, de belelapozva inkább nem hoztam ki... Az említett lektor J. Nagy László lehet, ő a szerző tanszékvezetője, egyébként a Mediterránum a szakterülete, II. vh-s órát egyikük sem tartott az én időmbem és emlékeim szerint nem is sok \&quot;közük\&quot; volt a témához, a szerzőhöz én pl. Etiópa történetére jártam
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 11 14:50 #52988

Magyar fordítások közül nálam Robert Kershaw: Háború virágfűzérek nélkül c. könyve a legjobb, egyszerre olvasmányos és szakmailag hiteles.
Ami szomorú, hogy német szerzőktől max. memoárokat fordítanak, olaszoknál még azt sem - egyedül Rommel észak-afrikai hadjárata c. könyv jut eszembe, aminek a társszerzője olasz volt és persze Battaglia könyve, japánoktól meg Cudzsi Szingapúrja, elég szerény termés...
90 óta orosz szerzőket sem igen olvasni, pedig érdekelne hogy van-e valami szemléletváltás, új eredmények, Konsztantyin Plesakov: Sztálin baklövése c. könyvét olvastam mostanság, egész szórakoztató volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 23 16:20 #53615

• Hayate
Tudnátok mondani olyan könyvet, ami kifejezetten a magyar páncélosokról szól? Megköszönném!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 feb. 25 19:24 #53718

Nekem Robert J. Kershawtól a Hídfő c. könyve van meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 02 12:14 #54065

Hayate írta:
Tudnátok mondani olyan könyvet, ami kifejezetten a magyar páncélosokról szól? Megköszönném!

A fejlesztésekről és gyártásról vannak könyvek, de olyan ami kimondottan a harcaikról szólna nem jut az eszembe.
Ill. Csernavölgyi Antal: Az aranycsillag rabjai c. memoárját ajánlhatom, a 2. páncéloshadosztály tisztje volt, olvasmányos emlékirat, benne a hadosztály 1944-45-ös harcaival.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 11 12:02 #54469

• banditos
láttam több témában hogy a finnek nagyon érdekelnek titeket:Vainö Linna:Az ismeretlen katona akkor a nektek való!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 12 16:42 #54518

• Moscow
A német katona a II. világháborúban című könyv megvan valakinek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 13 17:32 #54538

Nincs.De mi a kiadója,és az írója?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 13 17:43 #54540

Bazooka Joe írta:
Ami viszont lényeges!

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Elolvastam, tetszett. Kategóriájában - tudományos alapossággal megírt népszerűsítő munka - kissé szigorúan 8/10-re értékelném, mert azért némi hiányérzet maradt bennem. Amint összeszedem a gondolataimat és az időm is engedi, egy részletes kritikát is összedobok.
Addig is jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki már szerzett némi tapasztalatot a témában, de az elszánt kezdők is próbálkozhatnak vele
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 13 18:08 #54543

• HunBütyök
Még nem vettem meg, úgyhogy kíváncsi vagyok. Amúgy én egyből 10/10-ről indítom, az M3A1 (h ajól látom) külön bónuszpontot érdemel.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-03-13 19:09
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2011 már. 13 18:57 #54548

• Moscow
101.Légideszant írta:
Nincs.De mi a kiadója,és az írója?

Írók: Dr. Russell Hart - Stephen Hart - Matthew Hughes
Kiadó: HAJJA BOOK KFT.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.45 másodperc
Joomla templates by a4joomla