Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 16:50 #9797

• Ailles da Colon
én most a Haditengerészeti Baklövéseket olvasom
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 16:59 #9800

• Zeki
Én most el vagyok havazva pedig kaptam második világháborús könyveket 14 KŐTELEZŐ olvasmány 10 kivégeztem ( és még sorra kapom folyamatosan )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 18:32 #9832

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Most voltam könyvtárba (kötelező könyvért indultam) és szokásos módon megnéztem a világháborús részleget. Igazából legtöbb könyv Földi Pál-é a polcon, viszont tőle olvastam már három könyvet, illetve mind a háromba beleolvastam. Valahogy nekem nagyon unalmasan ír, nem igazán ragadott meg, aztán hanyagoltam is. Úgyhogy ilyen könyvet nem kölcsönzök.
Aztán volt még pár könyv, amelyeket már régebben is láttam, bele-bele néztem (vagy már olvastam őket).
Majd hirtelen megláttam egy új könyvet. Csodálkozva látom:

Szabó Péter és Számvéber Norbert - A keleti hadszíntér és Magyarország (41-43)

Na nekem sem kellett több, már ki is kölcsönöztem. Első ránézésre szép könyv, szép a borító, belenézve elég sok fotó található benne.
Na de most megyek olvasom is, majd a végén mondok véleményt. (persze csak ha Számvéber Úr engedélyezi a vélemény nyilvánításomat )<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-05 16:30

Messze van az az új könyv fogalmától. Legalább öt éve jelent meg.;
Ha a kritika jogos, abból csak tanulhat mindenki. Nyugodtan vesézz ki!<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-05 19:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 18:35 #9833

• koszta
Számvéber Norbert írta:
koszta írta:
Most voltam könyvtárba (kötelező könyvért indultam) és szokásos módon megnéztem a világháborús részleget. Igazából legtöbb könyv Földi Pál-é a polcon, viszont tőle olvastam már három könyvet, illetve mind a háromba beleolvastam. Valahogy nekem nagyon unalmasan ír, nem igazán ragadott meg, aztán hanyagoltam is. Úgyhogy ilyen könyvet nem kölcsönzök.
Aztán volt még pár könyv, amelyeket már régebben is láttam, bele-bele néztem (vagy már olvastam őket).
Majd hirtelen megláttam egy új könyvet. Csodálkozva látom:

Szabó Péter és Számvéber Norbert - A keleti hadszíntér és Magyarország (41-43)

Na nekem sem kellett több, már ki is kölcsönöztem. Első ránézésre szép könyv, szép a borító, belenézve elég sok fotó található benne.
Na de most megyek olvasom is, majd a végén mondok véleményt. (persze csak ha Számvéber Úr engedélyezi a vélemény nyilvánításomat )&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-05 16:30

Messze van az az új könyv fogalmától. Legalább öt éve jelent meg.

Könyvtárban új Vagy csak mindig ki volt véve. Elég jó állapotban van, meg én még nem láttam. Csak azért gondoltam, hogy új lehet aránylag.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-05 19:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 05 21:41 #9842

• HunBütyök
A hadinaplót ki olvasta amit belinkeltem? Az is nagyon érdekes.
Igaz nagy vérengzések nincsenek benne, de tábori lelkészek meg felcserek szemszögéből kevés visszaemlékezést lelni mindenütt szerintem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 06 09:49 #9843

• művésznő
Én szívesen elolvasnám, de nem emlékszem a linkre...megkérhetlek, hogy ismételd?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 06 17:56 #9872

• koszta
Gratulálok Norbert a könyvhöz. Még nem sikerült a szövegek végére érnem, de a képek \&quot;első osztályúak\&quot;. Ilyen képeket még sehol nem láttam, és tényleg jók.
Írtam is egy magán üzenetet ezzel kapcsoaltban.
Szóval jó könyv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 06 18:14 #9877

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Gratulálok Norbert a könyvhöz. Még nem sikerült a szövegek végére érnem, de a képek \&quot;első osztályúak\&quot;. Ilyen képeket még sehol nem láttam, és tényleg jók.
Írtam is egy magán üzenetet ezzel kapcsoaltban.
Szóval jó könyv

Köszönöm szépen! A többi szerintem jobb... Minél kisebb időt és teret fog át, annál részletesebben lehet tárgyalni az eseményeket!

(A magánüzenetre is válaszoltam.)

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 16 16:10 #10305

• koszta
Norbert (ha már nem uramozhatok, remélem ez is jó ) szerinted melyik a legjobb könyved? Melyik sikerült a legjobban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jan. 16 17:15 #10308

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Norbert (ha már nem uramozhatok, remélem ez is jó ) szerinted melyik a legjobb könyved? Melyik sikerült a legjobban?

A legtöbb munka és a legtöbb új adat a \&quot;Kard a pajzs mögött\&quot; című könyvemben van, mivel az a legvastagabb is.
Nem tudom, hogy melyik a legjobb. Nekem mindegyik egyformán kedves. Talán olyas valakit kellene megkérdezni, aki mindet olvasta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 már. 02 21:32 #13119

• Bazooka Joe
Egyébként Norbi nagyon tetszik a könyved a Kard A Pajzs Mögött című:

-Részletes -látszik, hogy nagyon jól utánajártál a dolgoknak-, és mégsem unalmas.

-Tetszik a sok kép is.

-De ami leginkább szembetűnt nekem az a magyarázó térképek részletessége, és a többféle térképfajta bemutatása (egysíkú, térbeli)! Szeretem a földrajzot úgyhogy ezért külön dicséret!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 már. 02 21:36 #13120

• Számvéber Norbert
Köszi! A térképek Mihályi Balázs munkái. Én csak az adatokat szállítottam hozzájuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 már. 02 21:37 #13121

• Bazooka Joe
Ok, akkor neki is dicséret!

Ritkán találkozom ennyire részéletes térképekkel a hadi könyvekben, ezért emeltem ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 03 12:39 #14028

• koszta
Joe, hogy állsz a könyvekkel, amiket kaptál?

Norbi, szerinted melyik a legjobb magyar nyelvű könyv a II. világháborúról (most a sajátodat kivéve)? Érdekelne, hogy milyen árban van egy olyan, amire te is azt mondod, hogy az nagyon jó (csak mert ugye még régebben említetted, hogy az olcsó könyvekben mennyi a hiba).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 03 12:50 #14029

• Bazooka Joe
Az atlaszból már nincs sok hátra és nekem azért mondott újat is. Ráadásul szerintem jól bemutatja a hadmozdulatokat. A Rettegés 50 napjába meg csak beleolvastam. Nekem nem tűnt úgy, -ellentétben Norbi állításával- hogy a könyv tartalmának 80 %-a fikció, a többi pedig hiba lenne. De ez lehet, hogy azért érzem mert nincs olyan mértékű részletes tudás a fejemben.

Ha már Budapest Ostromáról beszélünk, Norbi kérdezlek, hogy Ungváry Krisztián könyvét, hogyan értékelnéd? Mert én jókat hallottam róla.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-04-03 14:51
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla