Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 03 13:21 #14030

• Számvéber Norbert
Kedves Koszta!

Olyan szerintem nincs, hogy a legjobb könyv a II. világháborúról. Sok jó könyv van, de \"a\" legjobb nincs. Esetleg olyan van, hogy \"az egyik legjobb\".
Minden attól függ, hogy mi érdekel a II. vh.n belül?

Véleményem szerint az egyes résztémák alapos feldolgozásait egymás után olvasni sokkal hasznosabb, mint a II. vh. teljes történetét 150 oldalon, 200 képpel elintéző \"összegző\" valamiket.
Megítélésem szerint a II. vh. általános történetét is szerencsésebb hadszínterek szerint tagolva olvasni, több könyvből.
Az olcsó könyveknek nem az árával, hanem a keletkezésük igénytelenségével van gondom.

Üdv

koszta írta:
Joe, hogy állsz a könyvekkel, amiket kaptál?

Norbi, szerinted melyik a legjobb magyar nyelvű könyv a II. világháborúról (most a sajátodat kivéve)? Érdekelne, hogy milyen árban van egy olyan, amire te is azt mondod, hogy az nagyon jó (csak mert ugye még régebben említetted, hogy az olcsó könyvekben mennyi a hiba).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 03 13:24 #14031

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Az atlaszból már nincs sok hátra és nekem azért mondott újat is. Ráadásul szerintem jól bemutatja a hadmozdulatokat. A Rettegés 50 napjába meg csak beleolvastam. Nekem nem tűnt úgy, -ellentétben Norbi állításával- hogy a könyv tartalmának 80 %-a fikció, a többi pedig hiba lenne. De ez lehet, hogy azért érzem mert nincs olyan mértékű részletes tudás a fejemben.

Ha már Budapest Ostromáról beszélünk, Norbi kérdezlek, hogy Ungváry Krisztián könyvét, hogyan értékelnéd? Mert én jókat hallottam róla.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-04-03 14:51

Kedves Bazooka Joe!

Sosem állítottam, hogy egyet kellene velem érteni. Nekem ez a véleményem, Neked pedig más.

Ungváry Krisztián könyve, a \"Budapest ostroma\" a témán belül alapmű. Ugyanakkor katonai-szakmai szempontból sok pontatlanság van benne, a sokadik kiadás után is, ami pedig egy hadtörténelmi témánál nem mellékes.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 04 05:14 #14041

• Álmos97
Joachim Peiper írta ezeket a könyveket. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Célpont Moszkva.Viperafészek,A zeppelin incidens

Szerkesztette: Álmos97, Időpont: 2009-04-04 07:17<br><br>Szerkesztette: Álmos97, Időpont: 2009-04-04 07:17
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 04 06:57 #14042

• Számvéber Norbert
Álmos97 írta:
Joachim Peiper írta ezeket a könyveket. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Célpont Moszkva.Viperafészek,A zeppelin incidens

Szerkesztette: Álmos97, Időpont: 2009-04-04 07:17&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Álmos97, Időpont: 2009-04-04 07:17

Tudod ki volt az eredeti Joachim Peiper? (Nem ez a jól hangzó, de egyben kegyeletsértő álnév mögött publikáló valaki.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 04 09:38 #14043

• Álmos97
Azt hiszem valami magyar neve is van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 04 18:04 #14051

• koszta
Peiper Waffen-SS ezredes volt, ha jól tudom. A malmedy gyilkosság miatt lett híres úgymond. Egyébként ki az író, nem tudjátok?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 05 06:04 #14059

• Álmos97
A könyv elején az van írva,idézem: \&quot;A szerző nem azonos azzal a Joachim Peiperrel,aki a II.világháborúban az elit LSSAH hadosztály egyik legkiválóbb tisztje volt.\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 05 06:22 #14061

• Oberstgruppenführer
Akkor miért ad ilyen nevet magának?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 05 06:42 #14062

• Számvéber Norbert
Oberstgruppenführer írta:
Akkor miért ad ilyen nevet magának?

Sajnos azért, mert sokan csak e név miatt veszik meg a könyvét...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 05 18:14 #14075

• Álmos97
Én azért vettem meg ezt a könyvet mert ez volt az egyetlen II.világháborús regény ami találtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 05 18:20 #14076

• Álmos97
Amit ajánlani akarok az nem könyvek,hanem újságok.
Ez a REGIMENT és a PÁNCÉLOSOK.
Utóbbihoz még MAKETT is jár.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 06 18:12 #14101

• koszta
Nem értem igazán Norbi a hozzászólásodat. Ha valaki meglátja a Peiper nevet, miért venné meg a könyvet? ha így menne, aki lehetne sok Hitler, meg Sztálin nevű író is (meg az általad sokat emlegetett Rommel). Azért Peiper nem annyira híres személy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 06 18:50 #14106

• Bazooka Joe
Nem ez az egyetlen ok. Az ilyen könyvek olcsók ezért is veszik őket.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-04-06 20:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 07 06:21 #14115

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Nem értem igazán Norbi a hozzászólásodat. Ha valaki meglátja a Peiper nevet, miért venné meg a könyvet? ha így menne, aki lehetne sok Hitler, meg Sztálin nevű író is (meg az általad sokat emlegetett Rommel). Azért Peiper nem annyira híres személy.

Peiper túlélte a háborút, Rommel nem. Felszínes szemlélő azt is gondolhatná, hogy a háború után regényírással kereste a kenyerét. Ez benne a \&quot;csapda\&quot;.(Megjegyzem, ez majdnem igaz is, mivel sokáig szakfordító volt különböző könyvkiadóknál és autógyáraknál.)

Hitler álnevű íróval egyetlen kiadó sem állna le a Földön. Sztálin hasonló kategória, lássuk be.

Ja, és Rommelt nem én emlegetem sokszor, csak az emlegetésére szoktam reagálni.)

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 07 11:39 #14117

• Oberstgruppenführer
Hohooo milyen könyvet szereztem:
Turcsányi Károly
Nehéz Harckocsik
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla