Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 29 14:15 #14506

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Norbi nem egy magasrangú Waffen-SS tist vezette a kitörést Sztálingrádból? Amiért aztán ha jól tudom golyó általi halálra ítélték és az általa megmentett embereknek kellett őt agyonlőniük.

Nem, nem és nem. Nem is volt kitörés Sztálingrádból. Miért kell valamit ezerszer elmondanom?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 29 14:18 #14507

• Bazooka Joe
Ezerszer én még nem láttam, hogy ezt vki felvetette volna. Hát azért kösz a felvilágosítást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 ápr. 29 14:21 #14508

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Ezerszer én még nem láttam, hogy ezt vki felvetette volna. Hát azért kösz a felvilágosítást.

Ha nem volt Sztálingrádban SS-katona vagy SS-tiszt, és ráadásul kitörés sem volt, akkor vezethette-e a kitörést SS-tiszt? Na látod, erre értettem az \&quot;ezerszer\&quot;t.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-04-29 16:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 10 18:28 #15591

• Számvéber Norbert
HunBütyöknek egy áthozott válasz:

Az Erdély a Hadak Útján, 1940-1944 magyar vonatkozású téma. Én azt írtam, hogy nem magyar vonatkozású, 1943 előtti témát nem adok ki könyvben.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 10 20:01 #15594

• Liberator
Aki olvasott Sven Hassel könyvet, annak mi a véleménye róla? MG 42-es helyett Mark 42-est ír. De lehet hogy csak a fordítás a rossz. Ja meg ír olyat hogy Panther 4-es. Amúgy ezeket a pontatlanságokat leszámítva, nekem tetszik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 10 20:38 #15597

• HunBütyök
Angol irodalomban én milliószor találkoztamn ezzel.

Az angolok és amerikaiak is sokszor hazsnálják könyvekben a Mark V-ös és Martk VI-o sjelzést pl. a Párducra meg a Tigrisre... De pl. Mark II és Mark III harckocsikat emlegetnek Franciaországban.

Szerintem minden nép az ellenség fegyvereit lefordította saját terminológia szerint.

De pl. a németek is a francia 75 mm-es ágyút Pak-97-nek írták nem pedig MLE 1897-nek...

Sven hassel létező személy volt, nekem van is képem a csipetcsapatukról.
Van sok badarság a könyvben de a sztori és a karakterek azok zseniálisak.

De nem árulok el nagy titkot: Légiós üdvözöl!

u.i.: a Sven Hassel baráti körben anno én voltam Légiós, van is fotónk Pici szülinapjáról...
Az egész szereplőgárda a könyvből megvolt a mi csapatunkban is jellemek alapján...<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-06-10 22:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 11 05:01 #15599

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Angol irodalomban én milliószor találkoztamn ezzel.

Az angolok és amerikaiak is sokszor hazsnálják könyvekben a Mark V-ös és Martk VI-o sjelzést pl. a Párducra meg a Tigrisre... De pl. Mark II és Mark III harckocsikat emlegetnek Franciaországban.

Szerintem minden nép az ellenség fegyvereit lefordította saját terminológia szerint.

De pl. a németek is a francia 75 mm-es ágyút Pak-97-nek írták nem pedig MLE 1897-nek...

Sven hassel létező személy volt, nekem van is képem a csipetcsapatukról.
Van sok badarság a könyvben de a sztori és a karakterek azok zseniálisak.

De nem árulok el nagy titkot: Légiós üdvözöl!

u.i.: a Sven Hassel baráti körben anno én voltam Légiós, van is fotónk Pici szülinapjáról...
Az egész szereplőgárda a könyvből megvolt a mi csapatunkban is jellemek alapján...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-06-10 22:39

NEEEE-MÁÁÁÁÁÁ! Már megint Sven Hassel...
A büdös életben nem járt a fronton. Az alakulatok, a harchelyzetek, a haditechnika nagy része nagyon gyenge fikció. A sztorik rendben vannak, mint regény. De NEM mint háborús regény.
Ez olyan, mintha Rejtő Mester könyveiből akarnánk megismerni a Franca Idegenlégiót. Ő sem volt légiós soha.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 11 05:14 #15600

• Liberator
Akkor ez is csak kamu.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 11 05:35 #15601

• Oberstgruppenführer
Én is most olyan helyen dolgozom ahol Sven Hasselt istenítik én meg csak hallgatok egyenlőre de majd lassanként töltöm azért az ígét, hogy ez nem az igazi olvasmány annak aki valóban tudni akarja mi volt a fronton.
Nekem is Rejtő jutott először eszembe amikor Sven Hassel könyveivel találkoztam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 11 06:12 #15602

• Számvéber Norbert
Sven Hasselnek kb. annyi köze van a frontharcos német katonához, mint Chuck Norrisnak a Delta Force-hoz.

Leo Kessler egy fokkal precízebb katonai-szakmai szempontból, de az ő sztorijai is fikciók.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-06-11 08:15
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 11 15:16 #15606

• HunBütyök
Ki mondta hogy valós amit ír? szerintem nagyon jók a regények és kész.

Állítólag létező személyek, csak meg van spékelve kicsit a sztori.

De az állati. na meg a karakterek, azok nagyon el vannak találva.
Mondhatnám hogy a Csöerrncs kalandjai után a legjobb sztori...

Amúgy a dán filmben ami a Lánctalpakból és a Bajtársakból készült az is állat. Zsákmányolt Su-85-össel zúznak benne!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 15 09:42 #15752

• Oberstgruppenführer
Norbi leírnád nekem melyik könyveket írtad te és/vagy vettél részt a megírásukban?

Ha túl nagy reklámnak számít akkor légyszives privát üzenetben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 15 09:52 #15753

• Számvéber Norbert
Oberstgruppenführer írta:
Norbi leírnád nekem melyik könyveket írtad te és/vagy vettél részt a megírásukban?

Ha túl nagy reklámnak számít akkor légyszives privát üzenetben.

szamvebern.ww2hunhistory.org/index.php/publikacioim-jegyzeke/
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 jún. 16 16:11 #15786

• Wolf
Igen olvastam még Hasselről, hogy nem igaz, hogy harcolt volna fronton valaha is. De ettől még nagyon jók a regényei.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 11 13:10 #16583

• művésznő
Kedves Norbi! Elkezdted már a Jóakaratúak-at? Mert várom ám a véleményed!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.23 másodperc
Joomla templates by a4joomla