Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 12 18:38 #16664

• művésznő
Az, de jó, hogy él a Reök Úr!
Miért nem dolgozol megrendelésre?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 12 19:24 #16666

• Számvéber Norbert
művésznő írta:

Miért nem dolgozom megrendelésre? Csak.
Nem szeretem, ha megszabják, hogy mivel foglalkozzam. Sokkal szorgalmasabb vagyok saját ötlet alapján.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-07-12 21:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 13 04:37 #16669

• HunBütyök
Helló mindnekinek!

Norbi!
Kolléganőm nagypapája is harckocsizó volt állítólag, Kiss ferenc néven.
Ki is lett tüntetve.
Sajno más infóm nincsen róla.

Nem hallottál véletlenül Kiss Ferenc nevű zalaszentgróti katonáról? Kolléganőmnek mesélt a sztorijairól de sajnos a kolléganőm sem tud konktrét dolgokat mondani.
Állítólag valami csűrben vagy valami gazdasági épületben húzuták meg magukat. Azt sem tudták hol vannak. Aztán jöttek az oroszok, ők meg csalk ösztönből lőttek mindenre ami mozgott.
És kiderült hogy ez valami nagy haditet volt. És kapott kitüntetést.

Előre is köszi, ha ez alapján sikerülne kideríteni ki is mi is volt ez valójában!

Üdv!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 13 06:37 #16672

• művésznő
Számvéber Norbert írta:
művésznő írta:

Nem szeretem, ha megszabják, hogy mivel foglalkozzam. Sokkal szorgalmasabb vagyok saját ötlet alapján.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-07-12 21:31

Mások ötleteihez nehezedre esik csatlakozni? Csapatmunka? Pedig, gondolom, ez a szakma is meglehetősen egymásra utalt és több forrásból építkezik. A világ legnagyobb remekművei mind megrendelésre születtek. Szerintem, ha valaki felkér valakit egy munkára, az inkább az elismerés, bizalom és tisztelet jele, mintsem az arrogáns pattogtatásé, a csicskáztatásé. Na mindegy, csak érdekelt.

Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-07-13 08:39<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-07-13 08:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 13 07:59 #16675

• Számvéber Norbert
művésznő írta:
Számvéber Norbert írta:
művésznő írta:

Nem szeretem, ha megszabják, hogy mivel foglalkozzam. Sokkal szorgalmasabb vagyok saját ötlet alapján.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-07-12 21:31

Mások ötleteihez nehezedre esik csatlakozni? Csapatmunka? Pedig, gondolom, ez a szakma is meglehetősen egymásra utalt és több forrásból építkezik. A világ legnagyobb remekművei mind megrendelésre születtek. Szerintem, ha valaki felkér valakit egy munkára, az inkább az elismerés, bizalom és tisztelet jele, mintsem az arrogáns pattogtatásé, a csicskáztatásé. Na mindegy, csak érdekelt.

Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-07-13 08:39&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-07-13 08:46

Kedves Művésznő!
A megrendelésre való munka nagyon nem azonos a csapatmunkával!!!!
Nyilvánvaló, hogy halvány segédfogalmad sincs a hadtörténeti kutatás módszertanáról, de ez nem is baj. Az is nyilvánvaló, hogy a publikációs jegyzékemet sem ismered. Ha ismernéd, a csapatmunkával kapcsolatos megjegyzésedet nem írtad volna le. Ugyanis több könyvemet is társszerzőként, kollégáimmal együtt írtam.
Van egy olyan érzésem, hogy néha csak teljesen feleslegesen, a magad szórakoztatására okoskodsz másokkal; esetleg olyan dolgokról, amihez \&quot;lövésed\&quot; sincs.
Szerinted én miért nem filozofálgatok pl. \&quot;a kortárs művészet jelentőségéről a globalizált társadalmak jelenében\&quot; témakörben? MERT NEM ÉRTEK HOZZÁ, és ezt nem ciki bevallanom.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 13 08:44 #16677

• Számvéber Norbert
Kedves HunBütyök!

Első keresésre a 268 Kiss Ferenc nevű katona egyike sem volt harckocsizó, de azért tovább kutatok. Ehhez viszont kellene a születési helye és ideje, és az édesanyja neve is. Ha ez megvan, magánüzenetben elküldheted.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 13 10:13 #16681

• művésznő
Kedves Művésznő!
A megrendelésre való munka nagyon nem azonos a csapatmunkával!!!!
Nyilvánvaló, hogy halvány segédfogalmad sincs a hadtörténeti kutatás módszertanáról, de ez nem is baj. Az is nyilvánvaló, hogy a publikációs jegyzékemet sem ismered. Ha ismernéd, a csapatmunkával kapcsolatos megjegyzésedet nem írtad volna le. Ugyanis több könyvemet is társszerzőként, kollégáimmal együtt írtam.
Van egy olyan érzésem, hogy néha csak teljesen feleslegesen, a magad szórakoztatására okoskodsz másokkal; esetleg olyan dolgokról, amihez \&quot;lövésed\&quot; sincs.
Szerinted én miért nem filozofálgatok pl. \&quot;a kortárs művészet jelentőségéről a globalizált társadalmak
jelenében\&quot; témakörben? MERT NEM ÉRTEK HOZZÁ, és ezt nem ciki bevallanom.

Üdv

A NEM ÉRTEK HOZZÁ és a \&quot;nem érdekel semmi más\&quot; sem ugyanaz és ezt sem ciki bevallani.
Én nem voltam veled se barátságtalan, se goromba, de ha te mégis ilyen szuper szenzitíven reagálsz, az nem az én problémám.

Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-07-13 12:20

Idézet rész javítva.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-07-13 12:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 13 10:18 #16682

• Számvéber Norbert
Kedves Művésznő!

Hol írtam én azt, hogy \&quot;nem érdekel semmi más\&quot;?
Ezt \&quot;szeretem\&quot; a netben: büntetlenül lehet ragozni a kutyagumit...

Ha nem tudsz valamihez érdemben hozzászólni, miért kell azonnal kötekedni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 14 13:55 #16722

• Bazooka Joe
Mivel nyaralásomat töltöm nem vittem le magammal szakkönyveket, ezért vettem 3 db II. Vh.-s regényt aminek a szerzője egy bizonyos Joachim Peiper nevű illető. Nos az elején nem fűztem hozzájuk nagy reményt, mivel micsoda dolog, hogy valaki az ő nevét használja fel, hogy eladhatóbbá tegye könyveit. Ám mikor elkezdtem olvasni egy kissé megenyhültem, mivel elég jó volt a könyvek cselekménye. Úgyhogy aki esetleg nem igazán szeret folyton száraz, tömény szakirodalmat olvasni, annak ajánlom az ő regényeit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 14 16:25 #16734

• HunBütyök
Szerintem nagyon gázak a regényei.
MNindegyiknek az elején tigris van, meg ss katona...

Pl. van egy könyv mi arról szól hogy a hős mesterlövész vagy ki kiszabadítja a fiát a náci nevelők karmaiból...
és a regényben egy panzer IV-est említ, de a borítón a kommerszség miatt azért is Tigris van... És továbbá azt is utáltam műveiben, ahogy a haditechnikáról írt.

Pl. leríta, hogy \&quot;ZF98 252 M. 34. Mauser MLE1989 D1k3M5 változatú sdkfz távcsöves mesterlövészpuskáját\&quot; megfogta és célbavette vele az illetőt.
(nem szó szerint idéztem, csak hogy érzékeltessem a dolgokat)

Egyszerűen okoskodni akar a műveiben, és ezáltal nagyon zavaró. Sokszor telerakja műszaki információval, holott megtöri a cselekményt. Ha leírja: fogta a mesterlövészpuskát és célbavette az illetőt akkor is el tudjuk képzelni a regény ezen momentumát. A sztori miatt felesleges leírni a ZF vagy milyen távcső összes paraméterét...
Most képzeljétek el:
Mesémben például \&quot;Dimitrij a bölcs Ural teherautó\&quot; helyett azt írtam volna: \&quot;Dimitríj a bölcs Ural 375D 6X6 kerékképletű 4,5 tonnás 1979-es gyártmányú tehergépkocsi\&quot;... azt hiszem nem olvasta volna el senki!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 15 04:17 #16755

• HunBütyök
Helló!

Norbi! Tévedtem: Varga Ferencet keresünk Zalaszentgrótról.
Személyes adatokat szerzünk majd, kolléganőm rajta van az ügyön.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 15 09:09 #16760

• Oberstgruppenführer
Szerintem ezeket a Joachim Peiper könyveket is Kurt Reider as (Géczi Zoltán) írja, mivel hasonló a szóhasználat és ott vannak a Joachim Peiper könyvek is feltüntetve a Kurt Reider könyvek hátulján. Gondolom így próbál több könyvet eladni ,hogy most más szemszögből írja le a dolgokat kicsit kalandosabban kicsit hiteltelenebbül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 15 14:10 #16762

• Bazooka Joe
Nekem azért tetszettek, mindazonáltal amiket leírtál Bütyök azok tényleg sajnos így vannak jelen a könyvekben. De hát 300-400 Ft-ért mit várjon az ember?! Legalább tudtam olvasni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 15 18:56 #16765

• koszta
Oberstgruppenführer írta:
Szerintem ezeket a Joachim Peiper könyveket is Kurt Reider as (Géczi Zoltán) írja, mivel hasonló a szóhasználat és ott vannak a Joachim Peiper könyvek is feltüntetve a Kurt Reider könyvek hátulján. Gondolom így próbál több könyvet eladni ,hogy most más szemszögből írja le a dolgokat kicsit kalandosabban kicsit hiteltelenebbül.

Vágó Csaba írja a Joachim Peiper könyveket. Érdekes elképzelés, hogy egy háború személy nevén akar híres könyvíró lenni. Nem rosszak szerintem a könyvei, esti regényként el lehet olvasgatni...<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-07-15 20:57
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 júl. 16 04:49 #16767

• HunBütyök
Gyakorlatilag bármikor tudnék olyan könyvet írni min tő, sőt jobbat is. Csak pénzem nincsen hozzá hogy megjelentessem.

De mondjuzk szívem szerint egy járműlexikont írnék \&quot;Harcjárművel a Blitzkrieg alatt\&quot; címmel.

1939-1941 közötti járműveket jellemeznék, képpel, ki szöveggel stb...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.31 másodperc
Joomla templates by a4joomla