Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 13 13:43 #17665

Vagy ajánlom még a Szabadságharc Hadseregét! Nagyon jó könyv! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 11:34 #17794

• Bazooka Joe
Nyári szünet alatt temérdek könyvet vásároltam magamnak amik a következők:

Turcsányi Károly-Hegedűs Ernő - Légideszant I.

George Forty - A krétai csata

Mike Ingram - Az MP 40-es

Leo J. Daugherty III - Az amerikai tengerészgyalogos

Gordon Williamson - A hűség a becsületem

Joachim Peiper - Rommel kutyái

Az utolsó kivételével mind szakkönyv. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-08-23 13:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 12:23 #17799

Wolf írta:
Mindenkinek ajánlom Sven Hassel regényeit. Izgalmas könyveket ír (össz.:13db; 40 milliót adtak el belőle).Katonás élményeiről ír.
A szerzőről:Végig harcolta az egész II.vh-t. Harcolt Sztálingrádnál, Monte Cassino-nál, Normandiában. Felsorolom egy pár kitüntetését: I-II osztályú Vaskereszt, Tankroham Emlékérem...stb.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-05-12 12:01

Tdom már régi hozzászólás, de Sven Hasselnek 14 könyve van. Szerencsére az összes darab megvan, mind nagyon olvasmányos, és letehetetlen. A lánctalpak című könyvét meg is filmesítették (sajnos) nem sikerült túl jól.

Guido Knopp könyvei is nagyon jók.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 12:29 #17800

Valakinek megvan Ungváry Krisztiántól a Budapest Ostroma című könyv? Most rendeltem meg, Robert Capa Kissé elmosódva című könyvével együtt. Remélem jók lesznek. Legutóbb ebayről rendeltem Major Dick Winters Beyond band of brothers könyvét. Akinek tetszett az elit alakulat és jól tud angolul, annak csak ajánlani tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 12:51 #17802

• Bazooka Joe
Sven Hasseltől nekem kb 12 db könyv van meg, az én véleményem szerint is letehetetlen! Az egyik leghosszabbat a Kárhozottak Légióját (ami 355 oldalas) például 1 nap alatt kiolvastam annyira tetszett!

Ungváry könyve a témában (Bp. Ostroma) az egyik legkiválóbb. Nekem megvan és csak ajánlani tudom.

Robert Capa képeit (főleg a partraszálláskor készülteket) nagyon bírom!

Az Elit Alakulatot meg egyenesen imádom úgyhogy be fogom szerezni azt a könyvet. Egyébként abban biztos letisztázza, hogy pontosan, hogyan is zajlott le a Brécourt Majorság elleni támadás, ugyanis én gyanítom, hogy egy kicsit el lett túlozva...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 13:09 #17803

Bazooka Joe írta:
Sven Hasseltől nekem kb 12 db könyv van meg, az én véleményem szerint is letehetetlen! Az egyik leghosszabbat a Kárhozottak Légióját (ami 355 oldalas) például 1 nap alatt kiolvastam annyira tetszett!

Ungváry könyve a témában (Bp. Ostroma) az egyik legkiválóbb. Nekem megvan és csak ajánlani tudom.

Robert Capa képeit (főleg a partraszálláskor készülteket) nagyon bírom!

Az Elit Alakulatot meg egyenesen imádom úgyhogy be fogom szerezni azt a könyvet. Egyébként abban biztos letisztázza, hogy pontosan, hogyan is zajlott le a Brécourt Majorság elleni támadás, ugyanis én gyanítom, hogy egy kicsit el lett túlozva...

Itt a 14 könyv címe:
Kárhozottak Légiója
Lánctalpak
Bajtársak
Gyalogoshadosztály
Gestapo
Monte Cassino
Eltörölni Párizst!
Az SS tábornok
Pokoljárás
Fagyhalál
Menetjegy a pokolba
Kivégzőosztag
OGPU-börtön
A komisszár

Nem tudom mennyire tisztázza mert még nem olvastam, de az már így is biztos, hogy nagyon jó. Most Guido Knopp Az SS című könyvét fejeztem be és Mario Frank Halál a führer bunkerben című könyvét kezdtem el. Aztán jön Winters könyve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 14:56 #17814

• Bazooka Joe
Na előkerestem őket, nekem 13 van meg a Bajtársak az egyetlen ami hiányzik. Tudnál segíteni, hogy honnan szerezhetném be?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 15:46 #17820

Bazooka Joe írta:
Na előkerestem őket, nekem 13 van meg a Bajtársak az egyetlen ami hiányzik. Tudnál segíteni, hogy honnan szerezhetném be?

A régebbi kiadásból max antikváriumban találni, de kiadták újra, igaz puhafedeles ragasztott kötéses változatban. Ebből jelenleg találtam az alexandránál is és a book.hu-n is:

www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/SearchBook

book.hu/konyv/4111/Bajtarsak.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 17:13 #17826

• Bazooka Joe
Köszi, igen én is láttam már új kiadásúakat, de ha már a sorozatom régebbi akkor inkább antikváriumokban keresek utána.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 17:29 #17827

Bazooka Joe írta:
Köszi, igen én is láttam már új kiadásúakat, de ha már a sorozatom régebbi akkor inkább antikváriumokban keresek utána.

Néztem neked, de az antikvarium.hu-n is csak előjegyezhető.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 17:55 #17828

hát, nekem minden könyve megvan, méghozzá 1-et kivéve régi kiadásban... az én kedvencem a gyalogos hadosztály és a komisszár...bár a komisszár nagyon hasonlít a kelly hőseihez, nagy poén a végén az arany eltűnése... a gyalogos hadosztály pedi úgy ahogy van 1 nagy betegség... imádom!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 18:40 #17834

Melezor írta:
hát, nekem minden könyve megvan, méghozzá 1-et kivéve régi kiadásban... az én kedvencem a gyalogos hadosztály és a komisszár...bár a komisszár nagyon hasonlít a kelly hőseihez, nagy poén a végén az arany eltűnése... a gyalogos hadosztály pedi úgy ahogy van 1 nagy betegség... imádom!

Nekem mind a kedvencem! Szerencsére mind a keményfedeles változatban van meg, nagyrészt tesómtól kaptam születésnapra karácsonyra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 19:00 #17835

én is szeretem mindet, de ezt a 2-t különösképpen... amúgy nem teljesen igaz minden amit sven bácsi állít a könyveiben! nem kell mindent elhinni tényleg: kinek, melyik szereplő a kedvence? nekem a Légiós alias Alfred Kalb... az egy beteg ember...de ezt a háborút is túlélte, mint annyi másikat...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 19:04 #17836

• Bazooka Joe
Porta és Pici a nyerő páros! Nincs náluk nagyobb arc a szereplők között! A két legnagyobb gazember!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2009 aug. 23 19:08 #17837

azt megmondom... de azért az aranyfog gyűjteményüket megcsodáltam volna szívesen... xD
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla