Íme egy vélemény a sok közül:
\"Szevasztok,
Elveimmel ellentétben kupakos bort ittam, megvettem Pali bátyánk Koreai háború című remekét. Kellemes csalódás volt. Pali bátyánk fejlődik. Na nem a stílusa, mert az változatlanul nehézkes, hanem megadja a könyveket forrásként, ahonnan lop. Jelen esetben pl. Max Hastings The Korean war c. könyvét. És mivel a koreai háború szakirodalma rettenetesen szegényes, ezt is meg kell becsülni. Pali bátyánk nem tud szerintem rendesen angolul, egy „hadtörténésztől” elfogadhatatlan fordítási hibákat vét. Néhány példa:
- A „red line” kifejezés az angol vöröskabátosok vonalát jelentette, szerinte a Vörös Vonal hadállást.
- Pali bátyánk szerint a kínai katona 14 éves kora óta harcol, ami hülyeség, hanem 14 éve, 1937 óta
- Pali bátyánk szerint a légicsatákat Koreában a sztratoszférában vívták, az pedig ugye 10-50 km magasban van.
- „az amerikaiak 50-es mm űrméretű fegyverei”. Ez értelmetlen. Ismét leírom, egy „hadtörténész” nem tudja, hogy az USA nem metrikus rendszert használ??
- „A hadosztály állásait 16 kínai hadsereg támadta.” Pali bátyánk számára nem világos a hadsereg-hadosztály-zászlóalj-stb terminológia??
Mindezen fikázás miatt az érdekes téma és a jó forrás miatt ajánlom a könyvet, 450 forintot megér. És a könyv diszkrét bája: Pali bátyánk két dolgot utál, a kommunistákat és az USA-t. Na most itt ezek egymással harcolnak. Gondolhatjátok, hogyan ír...
Albert\"
Innen idéztem:
memoir44.hu/forum/14?konyvjelzo=130