Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 17:52 #47970

• Zsky5
Olvasni én első osztályban tanultam meg. Mások még 15 éves korukban sem tudnak olvasni ezek szerint.

Sebaj, én inkább gyengeelméjűség helyett figyelmetlenségre gyanakszom.
Számvéber Norbert könyveiből én is ismerek párat, két éve karácsonyra a Kard a pajzs mögött címűt kaptam a bátyámtól.

Elég nehéz és száraz olvasmány, de vannak benne érdekes momentumok. Nagyon pontos és jól szerkesztett ismeretterjesztő könyv.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 18:00 #47972

• koi
Bazooka Joe írta:
Norbi üzenetét továbbítom nektek is, abban a reményben, hogy páran kedvet kaptok, és eljöttök.

Kedves Mindenki!

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum „Hadtörténelmi Délutánok” sorozata 2010. november 20-án, szombaton 13 óra 30 perctől folytatódik. Helyszín a szokásos: Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014, Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti Díszterme.

Először jómagam mutatom be néhány percben „Páncélosok a sivatagban” című új kötetemet, amely az észak-afrikai páncélos-hadviseléssel foglalkozik 1940 és 1943 között. A könyv a Puedlo Kiadó hasonló témájú kiadványaival együtt a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

Ezt követően Tarr Gábor tart előadást „Tengeri hadműveletek a Fülöp-szigetek térségében, 1944. október 17-26.” címmel.

Az előadást a szokásos fórum követi, ahol a témát közösen beszéljük meg.

A műhelyvita-szekcióban ismét jómagam osztanám meg eddigi kutatásaim eredményét a második világháború egy szinte teljesen ismeretlen magyar vonatkozású epizódjával kapcsolatosan „Magyar katonák brit páncélosok ellen Észak-Németországban 1945. április közepén” címmel.

A belépés továbbra is mindenki számára díjtalan.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Üdvözlettel:

Számvéber Norbert
Meddig tart ez az egész?Mert elmennék a nagybátyámmal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 18:07 #47977

• Bazooka Joe
Azt nem tudom. Kérdezd meg Norbitól. Talán 2 - 2,5 óra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 18:52 #47996

• Einer spinnt immer!
Zsky5 írta:
Olvasni én első osztályban tanultam meg. Mások még 15 éves korukban sem tudnak olvasni ezek szerint.

Sebaj, én inkább gyengeelméjűség helyett figyelmetlenségre gyanakszom.
Számvéber Norbert könyveiből én is ismerek párat, két éve karácsonyra a Kard a pajzs mögött címűt kaptam a bátyámtól.

Elég nehéz és száraz olvasmány, de vannak benne érdekes momentumok. Nagyon pontos és jól szerkesztett ismeretterjesztő könyv.

azért száraz, mivel ez nem regény, szóval nem ideáltörténetet ír le, hanem a valóságot ez a jó A Számvéber-könyvekben, hogy adatokat, csatákat, mindenféle történést leír benne...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 19:02 #48000

• HunBütyök
Az Észak-afrikás könyvre nagyon kíváncsi vagyok, ha látom boltban tutkó megveszem.

Meg is kérdezem Norbit írt-e bennóük a Citroen-Kégresse páncélgépőkicsikról, mert pár darab Algériában szolgálatban állt még 1940-ben. További sorsukat nem ismerem, hátha Norbi kiderített róluk valamit.
Valamint érdeklne részletsbb lírás a Vichy-Francia majd Szabad Francia Somuákról és Renaultokról is, amik állítóag Tobruknál is zúztak, meg még Tunéziában is.

Észak-Afrikai esményekhez mondjuk annyira nem értek, nem ártana ha olvashatnék róluk valami \"norbisat\". Tudjátok: tudom, hogy mik harcoltak ott, de hogy miért is volt az a harc, vagy hogyan volt, azt nem tudom mindig
Hú, vajon a Madagaszkári offenzíva benne lehet? Arról is szívesen olvasnék. Na meg Abesszínia lerohnásáról 1941-ben... Amikor a nemzetközösség és etióp felkelők rohanták le az olasz laktanyákokat. na meg Olasz-kelet-Afrikáról...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 19:28 #48022

Törölve!<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-20 07:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 21:27 #48069

• Einer spinnt immer!
HunBütyök írta:
Az Észak-afrikás könyvre nagyon kíváncsi vagyok, ha látom boltban tutkó megveszem.

Meg is kérdezem Norbit írt-e bennóük a Citroen-Kégresse páncélgépőkicsikról, mert pár darab Algériában szolgálatban állt még 1940-ben. További sorsukat nem ismerem, hátha Norbi kiderített róluk valamit.
Valamint érdeklne részletsbb lírás a Vichy-Francia majd Szabad Francia Somuákról és Renaultokról is, amik állítóag Tobruknál is zúztak, meg még Tunéziában is.

Észak-Afrikai esményekhez mondjuk annyira nem értek, nem ártana ha olvashatnék róluk valami \&quot;norbisat\&quot;. Tudjátok: tudom, hogy mik harcoltak ott, de hogy miért is volt az a harc, vagy hogyan volt, azt nem tudom mindig
Hú, vajon a Madagaszkári offenzíva benne lehet? Arról is szívesen olvasnék. Na meg Abesszínia lerohnásáról 1941-ben... Amikor a nemzetközösség és etióp felkelők rohanták le az olasz laktanyákokat. na meg Olasz-kelet-Afrikáról...

ismered személyesen Számvéber Norbert-et?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 16 21:36 #48073

• Einer spinnt immer!
Törölve! Nem téma!<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-20 07:23
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 17 06:13 #48099

Törölve! A nem a témához kapcsolódó hozzászólások törlésre kerülnek!<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-20 07:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 17 06:27 #48108

• koszta
Könyvek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 17 06:29 #48111

Melyik a kedvenc könyvetek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 17 13:29 #48133

• Einer spinnt immer!
101.Légideszant írta:
Melyik a kedvenc könyvetek?

nekem a világháborúsak. neked?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 17 14:58 #48166

Bővebben?
Nem csak a korszakot kérdezem,hanem pontos címet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 17 16:45 #48201

• Einer spinnt immer!
Minden, ami csatákat, harcokat ír le!!! Lehet regény is!

Moderálva

Tudod, valakik nem értik a viccet! Figyelj, mit írsz!
<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-11-17 19:01
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 11:19 #48575

• Zeki
angela1221 írta:
konyv-konyvek.hu/ haboruk_jarvanyok_technikak_a_tarsadalmak_fatumai_uj_fejezet_kik_ezek_a_japanok

Új könyv: Diamond, Jared, Háborúk, járványok, technikák (a társadalmak fátumai) - Új fejezet! Kik ezek a japánok?

A \&quot;Háborúk, járványok, technikák\&quot; a világtörténelem alapvető kérdésére keresi a választ: Miért az európai civilizáció hódította meg a világot, miért nem másként történt ez?

Itt lehet reflektálni. Einer spinnt immer! kérlek HELYESEN írj, ha válaszolsz!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla