Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 17:07 #48607

• Bazooka Joe
Nah, megjöttem a Hadtörténeti Intézet és Múzeumból. Megvan Norbi legújabb könyve, természetesen aláírva!

Bütyök, érzem, hogy ebben a könyvben sok örömöd leled majd!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 17:37 #48612

Bazooka Joe írta:
Nah, megjöttem a Hadtörténeti Intézet és Múzeumból. Megvan Norbi legújabb könyve, természetesen aláírva!

A Tigrises részt élvezni fogja? Én úgy tudom 11 Tiger két nap alatt kb 100 amerikai harckocsival végzett főleg shermanekkel, saját veszteség nélkül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 17:42 #48616

• Einer spinnt immer!
Bazooka Joe írta:

Mi a címe?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 19:31 #48656

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:

Tuti, mivel Észak-Afrika javarészt \"bogyótankokról\" szólt.

Vajon a zalaegerszegi könyvesboltban már kapható a könyv?
Amúgy mesélj, mi volt? Sok okosságot tudtál meg?<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-20 20:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 19:34 #48658

• Gipszj
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:

Tuti, mivel Észak-Afrika javarészt \&quot;bogyótankokról\&quot; szólt.

Vajon a zalaegerszegi könyvesboltban már kapható a könyv?
Amúgy mesélj, mi volt? Sok okosságot tudtál meg?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-20 20:32

Csak egyedül voltál, vagy volt ott más is a forum résztvevői közül?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 20:48 #48666

• Bazooka Joe
portillo írta:
A Tigrises részt élvezni fogja? Én úgy tudom 11 Tiger két nap alatt kb 100 amerikai harckocsival végzett főleg Shermanekkel, saját veszteség nélkül.

Nem, nem a Tigrises részre gondoltam. Tele van olasz cuccokkal a könyv.

Amúgy a Tigrisek általad említett haditettről még nem hallottam...

Einer spinnt immer! írta:
Mi a címe?

Páncélosok a sivatagban.

HunBütyök írta:
Amúgy mesélj, mi volt? Sok okosságot tudtál meg?

A könyv bemutatása után volt egy előadás a Fülöp-szigeteken lezajlott tengeri csatákról. Zeki, neked különösen tetszett volna, hisz hozzád ez a téma áll a legközelebb.

Ezután Norbi még tartott egy rövidebb előadást, a magyar katonák VS. angol páncélosok É-Németo.-ban, \'45-ben címmel.

Ezután pedig Norbi szó szerint elhúzta előttem a mézes madzagot ugyanis a jövő évi első előadások témája, a Waffen-SS lesz!

Összesítve, én nagyon élveztem.

Gipszj írta:
Csak egyedül voltál, vagy volt ott más is a forum résztvevői közül?

Csak én!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-11-20 21:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 20:58 #48668

• Zeki
Bazooka Joe írta:
A könyv bemutatása után volt egy előadás a Fülöp-szigeteken lezajlott tengeri csatákról. Zeki, neked különösen tetszett volna, hisz hozzád ez a téma áll a legközelebb.

Olyan szívesen elmentem volna. Ne is mondd...
Pláne a harcszíntér valóban a kedvenceim közé tartozik, így még tragikusabb hogy nem tudtam elmenni. Hát emésztem magam egy darabig...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 21:09 #48670

Bazooka Joe írta:

A magyar wikipediáról szedtem ezt, de szerintem baromság. Elvileg azt írta a Sidi Bou Zid-i csatában volt ez a hőstett, de végülis nem csak Tiger harckocsik voltak ott, hanem 2 páncéloshadosztály kb 120 egyébb harckocsial pzIV, pzII-asokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 21:17 #48671

• Bazooka Joe
Á végül is csak egy aprócskát hibáztál a nagyságrendek terén...

Na mindegy. Majd utánanézek a könyvben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 23:07 #48680

• Einer spinnt immer!
portillo írta:
Bazooka Joe írta:

A magyar wikipediáról szedtem ezt, de szerintem baromság. Elvileg azt írta a Sidi Bou Zid-i csatában volt ez a hőstett, de végülis nem csak Tiger harckocsik voltak ott, hanem 2 páncéloshadosztály kb 120 egyébb harckocsial pzIV, pzII-asokkal.

De nem egyszerre 100-nak mentek neki! Az első nap volt kb. 50, másnap volt + 46! Itt a wikipedia cikke:

Az első nagyobb harckocsiütközet 1943. február 14-én, Sidi Bou Zid közelében zajlott, ahol 11 darab Tigris vette fel a harcot 50 darab M4 Sherman harckocsival. Ebből a mennyiségből a németek 44-et megsemmisítettek saját veszteség nélkül. A művelet második napján további 46 darab M4 Sherman és M3 Lee veszett el. A továbbiakban az angolok és az amerikaiak kerülték a nyílt csatát, a Tigriseket szinte kizárólag tüzérségi tűzzel és repülőkkel támadták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 23:18 #48681

Istenem...

Hagyjad már a wikipédiát... Két páncélos hadoszály vett részt a harcokban, kb 120 harckocsival, a két hadosztálynak az eredménye amit felsoroltál. A Tiger tankok mellé jellemző volt hogy pzIII IV-eseket osztottak be, nem bizonyítható hogy minden a Tigrisek érdeme, sőt biztos nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 20 23:41 #48682

• Einer spinnt immer!
Én csak idéztem a te általad nézett, de nem idézett wikipedia-cikket, a pontosítás végett! Nem azt mondtam, hogy az így is volt...<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-22 18:16
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 21 06:49 #48688

• HunBütyök
portillo írta:
Istenem...

Hagyjad már a wikipédiát... Két páncélos hadoszály vett részt a harcokban, kb 120 harckocsival, a két hadosztálynak az eredménye amit felsoroltál. A Tiger tankok mellé jellemző volt hogy pzIII IV-eseket osztottak be, nem bizonyítható hogy minden a Tigrisek érdeme, sőt biztos nem.

Nonono... a Tigrisekről nem sokat tudok, de azt tudom, hogy a Panzer III Ausf M-ek mellé rakosgattak Tigriseket. Ugyanis a Tigrisek semmire nem mentek Panzer III Ausf M-ek nélkül. Ezek a Kwk 37-tel felszerelt bogyótankok fedezték a Tigriseket, tisztogattak, csibnálták neki az utat.

Amikor megjelntek az első Tigfrisek, akkor a Panzer III Ausf M volt a legjobb barátjuk. Később nem tudom miverl barátkoztatták össze őket, mert amint mondtam a modern dolgokat nem vágom. De 1942 végén, 43 elején Panzer III Ausf M-mel és nem Panzer IV-gyel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 21 18:20 #48840

• domigeri
Egyik kedvenc oldalamat szeretném megmutatni: http://military-machine.blogspot.com/
Én itt szinte mindent megtaláltam, ami kellett nekem. Magyar nyelvű könyveket mondjuk itt ne keressetek (bár találtam egyet:P), főleg angol-német és egyéb (talán lengyel) nyelvű könyvek, folyóiratok vannak fent.
Aki makettezik, annak is ajánlom az oldalt, mert sok ezzel foglalkozó újság, könyv is megtalálható itt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 nov. 21 19:07 #48853

• HunBütyök
Nem rossz oldal, ismerem.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla