Einer spinnt immer! írta:
Számvéber Norbert írta:
Nashorn írta:
Akkor most elevickélek más vízre!
Van egy könyvem,William L. Shirer tollából...címe:A Harmadik Birodalom Felemelkedése És Bukása...
...csonkítatlan,teljes szövegtartalommal bír...
1995-ben adták ki a TELETEACHER gondozásában.
Elolvastam,705 oldal,apró betűvel szedve,-jó nagy lapokon!
Elég pártatlan az író végig,nem istenit senkit és semmit,tényeket,-előéletet,-okokat és okozatokat taglal!
Olvasta már valaki közületek?Ha igen akkor vélekedhetne a tartalomról!
Itt egy link a könyvről!
teleteacher.hu/konyv/William+L+Shirer/A+...+%C3%A9s+buk%C3%A1sa<br><br>Szerkesztette: Nashorn, Időpont: 2010-12-01 08:10
Átlag feletti, de akkor is csak újságírói színvonal. Az illető nem történész, hanem berlini tudósító volt.
Norbi elsősorban tőled kérdem: tudsz-e olyan 2. vh-s könyveket, regényeket, amiben csaták vannak, azaz csaták közben írja le a történéseket, s nem csak statisztika. (Pl.: olyasmire gondolok mint a Leo Kessler-könyvek, Sven Hassel stb...) Szóval lehet kitaláció, regény is, csak izgi legyen
)
Az általad említett könyvek olyan regények, amit az olvasmányosság kedvéért megtöltöttek (illetve \"kiszíneztek\") mindenféle írói elemmel (és ebben sok a kitaláció, tehát nem megtörtént esemény)...
Amúgy csaták közben, vagy után egy adott alakulat hadműveleti naplóját szokták vezetni, de azok többnyire \"száraz\" tényanyagot tartalmaznak.
Egyébként én sem hallottam olyanról, amilyent kerestél...
Bár megjegyzem - időhiány miatt - ezzel a témával nem is foglalkozom... De, ha ki akarsz kapcsolódni, és könnyedebb témára vágysz, akkor pl. olvass Rejtő könyveket.
<br><br>Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2010-12-01 16:53