Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Könyvek

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 08:28 #49474

Nem mellesleg Földi nem a szakmai közönségnek szánja a műveit, hanem az aluljárós vonaton valamit olvassunk embereknek. Második világháborús témában nincsen tőle könyvem, viszont más hadtörténelmi témájúak vannak, középkorról, és én szeretem, eléggé olvasmányosan ír, bár néha tárgyi tévedésekkel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 10:40 #49475

• Einer spinnt immer!
HunBütyök írta:
10TP Palibá szerint 7TP.

A Jagdpanzer IV Vadásztigris.

Az amerikai M3 közepes harckocsi Grant. (Holott Lee volt)

Most hirtelen ennyi jut eszembe. Na meg a féktelen orosz gyűlölet, illetve a németimádat. El sem tudom képzelni, hogyhogy nem a németek nyerték a második világháborút.

Szenzációhajhász bértollnok.

Tudod, ahogy másik topicban írtam: Palibá\' is sertésgondozó, ő az egyik a sok közül, aki moslékkal tölti meg a médiavájút.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-12-01 06:56

Egy írónak, főleg ilyen politikai dologban, mint a 2. vh, semlegesnek kéne lennie ha vinni akarja valamire...<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2011-01-11 09:24
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 11:43 #49476

Einer spinnt immer! írta:
HunBütyök írta:
10TP Palibá szerint 7TP.

A Jagdpanzer IV Vadásztigris.

Az amerikai M3 közepes harckocsi Grant. (Holott Lee volt)

Most hirtelen ennyi jut eszembe. Na meg a féktelen orosz gyűlölet, illetve a németimádat. El sem tudom képzelni, hogyhogy nem a németek nyerték a második világháborút.

Szenzációhajhász bértollnok.

Tudod, ahogy másik topicban írtam: Palibá\' is sertésgondozó, ő az egyik a sok közül, aki moslékkal tölti meg a médiavájút.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-12-01 06:56

Egy írónak, főleg ilyen politikai dologban, mint a 2. vh, semlegesnek kéne lennie ha vinni akarja valamire...

Hsz. törölve.<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2011-01-11 09:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 12:06 #49477

• Számvéber Norbert
portillo írta:

Hitler se volt pártatlan mégis sikert ért el a Mein Kampf-al.

Nem tudom, felmérted-e, mekkora szamárságot írtál?
A. H. politikai hitvallását mondta tollba, és nem történeti munkát írt. A történeti példák felhasználása nem azonos a történeti feldolgozzással, ha ez eddig nem lett volna tiszta számodra.
Ráadásul milyen sikert? Valóban százezer szám nyomták, de alig olvasta el valaki elejétől a végéig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 12:08 #49478

• Számvéber Norbert
Nashorn írta:
Akkor most elevickélek más vízre!
Van egy könyvem,William L. Shirer tollából...címe:A Harmadik Birodalom Felemelkedése És Bukása...
...csonkítatlan,teljes szövegtartalommal bír...
1995-ben adták ki a TELETEACHER gondozásában.

Elolvastam,705 oldal,apró betűvel szedve,-jó nagy lapokon!

Elég pártatlan az író végig,nem istenit senkit és semmit,tényeket,-előéletet,-okokat és okozatokat taglal!

Olvasta már valaki közületek?Ha igen akkor vélekedhetne a tartalomról!
Itt egy link a könyvről!
teleteacher.hu/konyv/William+L+Shirer/A+...+%C3%A9s+buk%C3%A1sa&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Nashorn, Időpont: 2010-12-01 08:10

Átlag feletti, de akkor is csak újságírói színvonal. Az illető nem történész, hanem berlini tudósító volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 12:35 #49479

• Nashorn
Igen ez igaz,viszont a lefoglalt náci irathalmokat áttúrta és akkor ez nem minden \&quot;firkásznak\&quot; adatott meg!
Valamint alapos kutatás és előmunkálatok előzték meg a könyv írását!

Na és részese is volt annak a történelmi időnek!
Nem 40-50-60 év távlatából írta meg a mondanivalóját!

Véleményem szerint jó iromány és eléggé leköti az embert ha olvasni kezdi!
Bár néhol száraz a tartalom!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 13:08 #49480

• Einer spinnt immer!
Számvéber Norbert írta:
Nashorn írta:
Van egy könyvem,William L. Shirer tollából...címe:A Harmadik Birodalom Felemelkedése És Bukása...

Elég pártatlan az író végig,nem istenit senkit és semmit,tényeket,-előéletet,-okokat és okozatokat taglal!

Itt egy link a könyvről!
teleteacher.hu/konyv/William+L+Shirer/A+...+%C3%A9s+buk%C3%A1sa&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Nashorn, Időpont: 2010-12-01 08:10

Átlag feletti, de akkor is csak újságírói színvonal. Az illető nem történész, hanem berlini tudósító volt.

Norbi elsősorban tőled kérdem: tudsz-e olyan 2. vh-s könyveket, regényeket, amiben csaták vannak, azaz csaták közben írja le a történéseket, s nem csak statisztika. (Pl.: olyasmire gondolok mint a Leo Kessler-könyvek, Sven Hassel stb...) Szóval lehet kitaláció, regény is, csak izgi legyen )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 14:11 #49481

• Számvéber Norbert
Számvéber Norbert írta:
Nashorn írta:

Itt egy link a könyvről!

Norbi elsősorban tőled kérdem: tudsz-e olyan 2. vh-s könyveket, regényeket, amiben csaták vannak, azaz csaták közben írja le a történéseket, s nem csak statisztika. (Pl.: olyasmire gondolok mint a Leo Kessler-könyvek, Sven Hassel stb...) Szóval lehet kitaláció, regény is, csak izgi legyen )

Ez nem az én asztalom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 14:13 #49482

• Számvéber Norbert
Nashorn írta:
Igen ez igaz,viszont a lefoglalt náci irathalmokat áttúrta és akkor ez nem minden \&quot;firkásznak\&quot; adatott meg!
Valamint alapos kutatás és előmunkálatok előzték meg a könyv írását!

Ezért írtam, hogy átlag feletti újságírói színvonal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 15:51 #49483

Számvéber Norbert írta:
Nashorn írta:

Itt egy link a könyvről!

Az általad említett könyvek olyan regények, amit az olvasmányosság kedvéért megtöltöttek (illetve \&quot;kiszíneztek\&quot;) mindenféle írói elemmel (és ebben sok a kitaláció, tehát nem megtörtént esemény)...
Amúgy csaták közben, vagy után egy adott alakulat hadműveleti naplóját szokták vezetni, de azok többnyire \&quot;száraz\&quot; tényanyagot tartalmaznak.

Egyébként én sem hallottam olyanról, amilyent kerestél...
Bár megjegyzem - időhiány miatt - ezzel a témával nem is foglalkozom... De, ha ki akarsz kapcsolódni, és könnyedebb témára vágysz, akkor pl. olvass Rejtő könyveket.<br><br>Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2010-12-01 16:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 17:46 #49510

• Einer spinnt immer!
Pedig vannak még ilyen könyvek! Csak én ki akarom szűrni a legjobbakat a legjobbaktól. Rejtőt nem olvasok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 18:54 #49524

Számvéber Norbert írta:
portillo írta:

Hitler se volt pártatlan mégis sikert ért el a Mein Kampf-al.

Nem tudom, felmérted-e, mekkora szamárságot írtál?
A. H. politikai hitvallását mondta tollba, és nem történeti munkát írt. A történeti példák felhasználása nem azonos a történeti feldolgozzással, ha ez eddig nem lett volna tiszta számodra.
Ráadásul milyen sikert? Valóban százezer szám nyomták, de alig olvasta el valaki elejétől a végéig.

Féliróniából írtam, elfogultság mellett is születhetnek nagyszerű könyvek, akár hadtörténelmi témában is, csak a srác azt írta hogy ez képtelenség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 01 19:08 #49529

• Gipszj
Pedig vannak még ilyen könyvek! Csak én ki akarom szűrni a legjobbakat a legjobbaktól. Rejtőt nem olvasok...

Én igen. Csak nem mindegyik igazi amit rejtőként árulnak. Én kifejezetten jónak tartom az igai rejtő könyveket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 02 05:46 #49537

• HunBütyök
Visszaolvasva a topicban láttam itt kibúvókat: pl. csak vasúti várótermnek közönségének szóló egyszerű könyv, olvasmányos, meg ilyen olyan. De: a médiavájú legfőbb hibája: az emberek agyába beférkőzik, félinformációt közöl és sok dilibogyó ezt utána elterjeszti.

Például Földi pál Hunyadi János című könyvében az áll, hogy II. Vlad Dracul a várnai cstaában szembefordult Hunyadival. Holott erre én nem találtam semmilyen utalást. Főleg nem arra, hogy a visszavonuló Hunyadi II. Vlad csapataival találta magát szembe és ők fogták el Hunyadit. Na sebaj.

Persze én is tévedhetek, középkor nem az erősségem, de a Marduk zenekar miatt utánajárta a Draculáknak.

Szóval Pailibá hibája továbbra is: téves információk közlése, álokos embnerek kinevelése, butaságterjesztés, elfogultságterjesztés, félinformációterjesztés, hatásvadászat, giccsterjesztés stb stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Könyvek 2010 dec. 02 10:09 #49547

HunBütyök írta:
Visszaolvasva a topicban láttam itt kibúvókat: pl. csak vasúti várótermnek közönségének szóló egyszerű könyv, olvasmányos, meg ilyen olyan. De: a médiavájú legfőbb hibája: az emberek agyába beférkőzik, félinformációt közöl és sok dilibogyó ezt utána elterjeszti.

Például Földi pál Hunyadi János című könyvében az áll, hogy II. Vlad Dracul a várnai cstaában szembefordult Hunyadival. Holott erre én nem találtam semmilyen utalást. Főleg nem arra, hogy a visszavonuló Hunyadi II. Vlad csapataival találta magát szembe és ők fogták el Hunyadit. Na sebaj.

Persze én is tévedhetek, középkor nem az erősségem, de a Marduk zenekar miatt utánajárta a Draculáknak.

Szóval Pailibá hibája továbbra is: téves információk közlése, álokos embnerek kinevelése, butaságterjesztés, elfogultságterjesztés, félinformációterjesztés, hatásvadászat, giccsterjesztés stb stb.

Én is mondtam ezt, hogy tárgyi tévedéseket leír, pl a várnai csatában a magyar-keresztes sereget 4000 fősre teszi, amikor egyértelmű hogy minimum 15.000 főt számlált. De FP könyvet nem nagyon olvas szakolvasó, az átlag olvasónak meg mindegy a részlet, hogy most dracula szembefordult-e vagy nem, úgyis elfelejti egy idő után. Viszont a történelmi ponyvára szomjazó olvasóközönséget kielégíteni a könyvei jók.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.35 másodperc
Joomla templates by a4joomla