Más, hallottatok már erről a készülő magyar dokumentumfilmről?
A második Sztálingrád: Budapest ostroma 1944-45
Természetesen.
Norbi 1-2 hónapja még azt írta nekem, hogy akadozik a projekt.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-01-04 23:08
Ez most annyinak készül, hogy felváltva szemtanúk beszámolói+ korhű unalomig ismert felvételek? Vagy lesz esetleg más is benne? Netán újraforgatnak jeleneteket(rommá lőtt budapesten, nyilasok, zsidóüldözések stb??)
Elvileg fognak jeleneteket is forgatni színészekkel statisztákkal.
Holnap este 20:40-től a Duna tévén lesz egy film az Erdélyi harcokról: Így veszett el Erdélyország, 1940-1944 címmel. Díjat is nyert film, érdemes megnézni, rengeteg archív felvételt tartalmaz.
Végül látta valaki rajtam kívül?
Én láttam, nekem nagyon tetszett, bár egy kicsit jobban részletezhették volna az 1941-43 közti időszakot, valamint az Árpád-vonalat.
(Lehet hogy rosszul láttam, de mintha a magyar honvédek Ak-47-el rohamozták meg a szovjeteket az egyik csatarekonstrukciónál )
Holnap este 20:40-től a Duna tévén lesz egy film az Erdélyi harcokról: Így veszett el Erdélyország, 1940-1944 címmel. Díjat is nyert film, érdemes megnézni, rengeteg archív felvételt tartalmaz.
Végül látta valaki rajtam kívül?
Én láttam, nekem nagyon tetszett, bár egy kicsit jobban részletezhették volna az 1941-43 közti időszakot, valamint az Árpád-vonalat.
(Lehet hogy rosszul láttam, de mintha a magyar honvédek Ak-47-el rohamozták meg a szovjeteket az egyik csatarekonstrukciónál )
Afganisztán, 1979. A Szovjetúnió katonai segítséget nyújt az őket támogató rezsimnek, amely képtelen fenntartani a rendet a lázongó országban. Az afgán szabadságharcosok sikerrel veszik fel a harcot a betolakodókkal szemben, ám az egyik szovjet tankot, illetve annak legénységét képtelenek megsemmisíteni. A tank sok borsot tör a felkelők orra alá. Egy idő után a páncélos vezetője, a háború szörnyűségeitől megcsömörlött fiatal szovjet katona nemcsak megkérdőjelezi a háború értelmét, de fellázad a brutális parancsnoka ellen. Bűnét tetézi, hogy átáll a felkelőkhöz.
Afganisztán, 1979. A Szovjetúnió katonai segítséget nyújt az őket támogató rezsimnek, amely képtelen fenntartani a rendet a lázongó országban. Az afgán szabadságharcosok sikerrel veszik fel a harcot a betolakodókkal szemben, ám az egyik szovjet tankot, illetve annak legénységét képtelenek megsemmisíteni. A tank sok borsot tör a felkelők orra alá. Egy idő után a páncélos vezetője, a háború szörnyűségeitől megcsömörlött fiatal szovjet katona nemcsak megkérdőjelezi a háború értelmét, de fellázad a brutális parancsnoka ellen. Bűnét tetézi, hogy átáll a felkelőkhöz.
Klassz film, ajánlom!
Nagy edvencem. Ezer éves film de szenzációs, én is ajánlom mindenkinek.
Klassz film, ajánlom!
Klassz film, ajánlom!
Én is ajánlom mindenkinek.
Hasonló témát dolgoz fel a 9. Század (9 rota) című orosz film is. Szerintem ez az egyik legjobb háborús film Afganisztánról.
Ez tényleg nagyon jó!
A moziban miért nem adták le?
Csak a nyugati filmeket játszák a mozikban?
Nagy kár...<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-01-27 16:32
Mit szóltak két irakban játszódó filmsorozathoz?
1. Over there - Irak (minő fantáziadús)
2. Generation kill - Gyilkos megszállás
Nekem mindkettő nagyon tetszett, kár hogy egy évadosak.
Én nem láttam sajnos (?) egyiket sem. Amit ebben a témában láttam, az egy török film, a \"Farkasok völgye: Irak\". Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma, mert nem a tipikus \"jövünk és megmentjük a világot, mert mi vagyunk a hősök\" maszlag. Az eseményeket muszlim szemmel mutatja be, és ezzel teljesen más kép tárul elénk. Érdemes megnézni;)