Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 06 16:10 #18299

koszta írta:
Akinek van egy kis ideje, annak ajánlom ma estére:
nationalgeographic.hu/programmes/apokali...-masodik-vilaghaboru

Remélem megéri megnézni.

Remélhetőleg felteszik majd a netre, mert jó lenne az 50 gb II. világháborús pakkomban tudni ezt is.
Egyébként kiadtak már dvd-t is második világháború színesben címmel:
port.hu/a_ii._vilaghaboru_szinesben_worl...amp;amp;i_where_tv=1

A fekete fehér \"színesítését\" pedig próbáljátok ki photoshopban, vagy a colour magic progival. Hár már 1 db képet sem lehet gyorsan megcsinálni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 04:51 #18345

• Számvéber Norbert
Nos, megnéztem a NG II. vh-s sorozatának első két részét.
A képi világ majdnem teljesen rendben volt. Nem voltak kronológiai bakugrások, későbbi felvételek oda nem illő bevágásai. A filmanyag színezése is elég jó volt, bár néhány harcjármű színét nem sikerült eltalálni. A földbarna Sd.Kfz. 251 Franciaországban azért szíven ütött. A szöveggel sem volt nagyobb gond, kivéve egy két félrefordítást és a kevésbé körültekintő narrációt (pl. Rotterdam bombázása).

Összességében valóban megéri megnézni.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 05:22 #18347

• HunBütyök
A félehernyók akkor nem szórkék voltak csak? Na és mesélj Norbi, voltak benne francia kedveskéim is? Mert én azokat szeretem nagyon .

Ma midnen esetre 9-től én is kocsányon lógó szemekkel lesem majd a dokumentumfilmet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 06:28 #18351

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
A félehernyók akkor nem szórkék voltak csak? Na és mesélj Norbi, voltak benne francia kedveskéim is? Mert én azokat szeretem nagyon .

Ma midnen esetre 9-től én is kocsányon lógó szemekkel lesem majd a dokumentumfilmet.

Igen, az Sd.Kfz. 251-esek főleg szürkék voltak.
Volt francia páncélos is, dögivel. Szó szerint, mert egy-kettőt a Ju 87 Stukák jól telibenyomtak.

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-09-07 08:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 14:27 #18364

• koszta
Nekem is tetszett, tényleg egészen jól sikerültek a színezések. És mit szóltál Norbi a lengyel lovasrészhez?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 14:38 #18367

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Nekem is tetszett, tényleg egészen jól sikerültek a színezések. És mit szóltál Norbi a lengyel lovasrészhez?

Az sajnos kamu.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 14:52 #18369

• HunBütyök
De sajnos ez már a 3. rész lesz. Pont a két kedvenc témámról maradtam le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 15:06 #18372

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:

Nyugi! Ismétlik orrba-szájba...

port.hu/apokalipszis:_a_masodik_vilaghab...amp;amp;i_where_tv=1

port.hu/apokalipszis:_a_masodik_vilaghab...amp;amp;i_where_tv=1
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 15:13 #18373

• koszta
Csak kár, hogy minden 10-15 percben van egy reklám. Szerintem elég zavaró.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 15:27 #18374

• Bazooka Joe
1 szó a filmre: CSODÁLATOS! Nagyon tetszett! A Wehrmacht által használt Sd.Kfz. 251-et általában szürkére festették (talán ez volt a gyári alapszín is), viszont a Waffen-SS ált. használtakat gyakran festették terpszínűre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 15:51 #18377

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
1 szó a filmre: CSODÁLATOS! Nagyon tetszett! A Wehrmacht által használt Sd.Kfz. 251-et általában szürkére festették (talán ez volt a gyári alapszín is), viszont a Waffen-SS ált. használtakat gyakran festették terpszínűre.

1940-ben és Franciaországban a W-SS még nem nagyon használt Sd.Kfz. 251-et. Később pedig a Heerben (NEM Wehrmacht!!!) is főleg sárga vagy terepszínűek voltak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 15:54 #18380

HunBütyök írta:

Ha dobsz privátban egy címet szívesen elküldöm neked, mert reggel már le is töltöttem. Íg legalább nincs benne reklám sem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 16:08 #18385

Viszont nézem, hogy ma csak egy rész lesz belőle, bár utána jön egy dokufilm Hitler titkos búvóhelyei címmel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 16:28 #18387

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Bazooka Joe írta:

1940-ben és Franciaországban a W-SS még nem nagyon használt Sd.Kfz. 251-et. Később pedig a Heerben (NEM Wehrmacht!!!) is főleg sárga vagy terepszínűek voltak...

Miért írtad, hogy Heer, mi a probléma a Wehrmacht-al?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2009 szep. 07 16:45 #18390

• Számvéber Norbert
A Wehrmacht a német TELJES fegyveres erő elnevezése volt, amely a szárazföldi haderőből (HEER), a légierőből (LUFTWAFFE) és a haditengerészetből (KRIEGSMARINE) állt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.27 másodperc
Joomla templates by a4joomla