Hú, tegnap kemény csata volt a szovjetek, és a hős irániak között. Én a balon voltam, Zeki pedig a jobbon (fent). Elfoglaltam állásaimat, s hamarosan Zeki is végzett védelme kiépítésével. A szovjet Bütyökij marsall nem várt sokáig a támadással, s hamarosan elindultak a vörösök. Az aknavetők lőni kezdték az állásokat, de Zeki kitartott. Ezután megérkezett alárendeltségembe a 7. iráni lovashadosztály egyik százada (nem tudom, hogy volt-e ilyen alakulat, de nekem a 7-es gombbal voltak elérhetőek, ezért ők a hetesek:lol: ), és megindította támadását. Őket hamar lekaszálták a szovjetek, majd erőteljesen lőni kezdtük az ellenséget. Ekkor indult a szovjet támadás T-34-essel, melyet nehéz kilőni. Ekkor mondta Bütyökij marsall szállóigévé vált mondatát, miszerint ,,A 800-as tapasztalatú T-34-esemet úgysem lövitek ki!\" Ám a THNP-k még megvoltak, s amikor a szovjet tank berontott Zeki állásai közé, az odavitte az összes THNP-jét, meg kb. 60 gyalogost, s az iráni páncélosok eltorlaszolták a szovjetek útját, majd a ruszkik visszavonulót fújtak. A T-34 elmenekült - most még. Ezután Zeki is indított egy lovasrohamot, mellyel sikerült blokkolni Bütyökij egyik léghajóját. Majd - mivel távcsöveinkkel láttuk a csapatait - elkezdtük lőni a Zeppelin körüli szovjet csoportosulást. Majd a 7. lovashadosztály mégegy százada beérezett, s az állásaikba éppen visszatérő szovjetekre rontottak. Egyetlen ember élte túl a támadást, s az is sokkot kapott. Majd, kémeink jelentették, hogy a szovjeteknek nem maradtak mérnökeik, mind elestek. S a T-34-esben már csak 32 lőszer volt. Ekkor betámadtam gyalogosaimmal, s zsákmányoltam egy szovjet páncéltörő ágyút, és egy teherkocsit, meg egy aknavetőt. Ekkor fordult meg a csata sorsa. Innen Bütyökij marsall csak kisebb rácsapásokat végzett, s ekkor is elveszített még egy T-26-ost. Átvettük a kezdeményezést, s folyamatosan támadtuk, lőttük állásait. Mégegyszer megpróbálta átvenni a kezdeményezést, de az a bizonyos 800-as tapasztalatú T-34-es aknára futott Szenszi állásai előtt. Ekkor egy páncéltörő ágyú legénységét veszítettem el. Ezután Bütyökij marsall kapitulált.
Irániak: Zeki, Szenszi
Szovjet: Bütyi