HunBütyök írta:
A Sabaton nag ykedvenc, de igazából én azokat a zenekarokat szeretem akikre a dalaikban hivatkoznak. Én szeméály szerint nem engednék Sabatont hallgatni addig senkinek, amig azokat a bandákat nem ismeri valaki, amiket a Sabaton tisztel (Pretty Maids, Accept, Mötley Crüe, Manowar, Judas Priest, Ozzy Osbourne, Vixen, Crimson Glory).
Aki csak a Sabatont ismeri önmagában és az általuk dalokba foglat más bandákat nem, az szintén b*zi.
A Sabatonnak amúgy van pár bitang jó dala, amik a metal zene történelmének legfényesebb momentumai között vannak (40-1, Back in Control, We burn) és van kb 25 daluk ami totál csapnivaló kommersz vagy töltelék dal. Mind zeneileg mind témailag.
A legújabb lemez meg erősem közepesre sikeredett. A témák rém unalmasak (pedig írtam nekik levelet hogy a magyar huszárokról írjanak már valami belevaló nótát), a zeneileg meg szintén nem tartogatnak semmi extrát. Úgyhogy a Sabaton az új lemezzel megszűnt nekem, egyedül a finnes dal ami témailag közel áll szívemhez.
A banda egész munkásságát nézve, aki ismeri a Sabatonék kedvenc bandáit, és korábban megismerte őket mint magát a Sabatont, annak semmit nem jelent a Sabaton zenéje. Max a szövegvilág ami bejöhet nekik. Ilyen vagyok én is. De én szövegileg is szelektálok, mert a kommersz témájú dalaik nem jönnek be.
Most ebbe se kéne belegabalyodni mert ez már más tészta