Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:15 #35028

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Ó persze Bütyök biztos neked van igazad, mint mindig!

Amúgy a görög ellenállásról hallottál már? Na az is egy érdekes téma.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:16 #35029

• Bazooka Joe
Erre a hozzászólásodra. Az arányokat lehet változtatni, hogy eltusolhassuk a vereség mértékét, ám a tényen (tehát magán a vereségen) változtatni nem lehet.

HunBütyök írta:
Amúgy szerintm itt földipalis nácifüllentés van, mert ha nem csalnak emlékim nem csak Hitler brigantiai előtt tette le a fegyvert 6 görög hadosztály.

A két angol hadosztállyal megtoldott 6 görög hadosztály harcolt keményen. De kifogytak a lőszerből. Továbbá nehézfegyverzettel nem rendelkeztek. Viszont amilyük volt azt nem kímélték: asszem egy üteg első vh-s eredtű 75 mm-es Bofors hegyiágyúval megfogtak egy hadosztályt...

ja meg tegyük hozzá, hogy nem csak a LSSAH volt ott hanem még az olasz haderő és a bolgár haderő is.
ja és április 21-én a görögök vezstettek, de április 23-án még sok görög harcolt fggal-körömmel. A nácik könnygáz bevetésével késztették őket megadásra és ha hiszed ha nem kedves SS-fan barátom, a Metaxas vonal vert védőit Wilhelm List annyira elismerte, hogy a saját katonáit kötelezte arra hogy tisztelegjenek a görög védők előtt!

Ennyit a menekülésről... Túl sok lesz neked az SS-es könyv Bazi Joe!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:16 #35030

• HunBütyök
Ja a 21 görög hadosztályból 15 harcolt az olaszok ellen, és 6 csak a németek ellen. Ezt elfeljtettem leírni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:19 #35031

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Erre a hozzászólásodra. Az arányokat lehet változtatni, hogy eltusolhassuk a vereség mértékét, ám a tényen (tehát magán a vereségen) változtatni nem lehet.

nagyon jól írtad. Az SS legények kilőttek 3894301 darab páncélost és pusztakézzel kalapáltak le az égről 37346728325 repülőgépet, de ahogy írtad: az arányokat lehet változtatni, hogy eltusolhassuk a vereség mértékét, ám a tényen (tehát magán a vereségen) változtatni nem lehet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:20 #35032

Az egyszer biztos!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:25 #35034

• Bazooka Joe
Több görög hadosztály harcolt a gyengébb olaszok ellen, mint a németek ellen? Eléggé érthetetlen és gyanús.

Amúgy ápr-. 20-a után a görögök már nem harcoltak. Fegyverszünetet kötött a két fél ezen a napon (Hitler 52. születésnapján). Innentől már csak brit csapatok álltak a németek útjában.

Ápr. 24-én a Leibstandarte megindította az üldözést a Píndosz hegységben, de a szövetséges erőket evakuálták. Hát igen, olyan nagyon kemények voltak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:34 #35035

• HunBütyök
nem gyanús cseppet sem.
Sőt mi több ésszerű: az olasz csapatok albánián és Juguszlávin át támadtak főként. Ez a görög frontval 4/5 része volt. A Metaxas vonal meg Bulgáriánál volt. És ha jól tévedek a németek Bulgárián át támadtak. A németek bár benyomultak görögországba, a Metaxas vonal védői még április 23-án is harcoltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:37 #35036

• HunBütyök
Hm...evakuálás, menekülés... ez miért ciki? Mi nem futottunk a szovjetek elől a Saturnus hadműveletük után? Sőt mi fedeztük ha nem tévedek a németek sejhaját, nehogy az ivánok belerúgjanak egy jó nagyot. (nem csak magyarok, hanem románok, olaszok, szlovákok is)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:41 #35038

• Bazooka Joe
Mert nem a Leibstandarte harcolt ott. Ő addigra már rég Korinthosznál, vagy a Peloponnészoszi-félsziget D-i részén űzte a vadat. A görög hadsereg, 16 hadosztállyal pedig igenis, előtte, pontosabban Sepp Dietrich előtt tette le a fegyvert. Egyszerűen el voltak vágva, és nem tehettek mást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:42 #35039

• HunBütyök
Egy általános kérdés: miért csicskák és nyulak azok a ki snépek akik elbuktak a világháború első éveiben a felkészületlenségük és relaiítve gyenge hadseregük miatt, annak ellenér hog yhősiesen harcoltak. És miért hősök a németk, akik elbuktak a világháború végén a gyenge felsezerltségük, relatíve gyenge hadseregük és kicsiny iparuk miatt?

Ezért írtam régebben, hogy ugyanaz volt Németország bukása, mint Dánia, Lengyelország, Görögöország, Norvégia stb esetében.

Egy vh-s néről tudok aki elk*rta, nem is kicsit, hanem nagyon azok a franciák. A többi európai nép hőseisen harcolt, amíg volt mivel és ameddig tudott, és utána feladták, majd közös erővel szövetségseik segítségével visszatértek. Na meg mindenhol paritzánalakulatok jöttek létre. Éppen ilyne lett volna Werewolf mozgalom is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:44 #35040

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Mert nem a Leibstandarte harcolt ott. Ő addigra már rég Korinthosznál, vagy a Peloponnészoszi-félsziget D-i részén űzte a vadat. A görög hadsereg, 16 hadosztállyal pedig igenis, előtte, pontosabban Sepp Dietrich előtt tette le a fegyvert. Egyszerűen el voltak vágva, és nem tehettek mást.

Akkor no para, elbeszéltünk egymás mellett. Én a Metaxas vonal elleni német támadásra gondoltam, amikor az egész kezdődött és ami folytatódott hosszú heteken át. De így már vili, én még Görögörszág északi határánál állomásozok, amikor te már Athénban vagy.

Blitzkrieg mi vazze?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:45 #35041

• Bazooka Joe
Egyáltalán nem ciki. Néha szégyen a futás, de hasznos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:46 #35042

• HunBütyök
Na hát akkor mi a kérdés: ők is ezt tették. Aztán amint tudtak visszavágtak segítséggel. Na meg megmaradt a jó öreg gerilla harcmodor.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:48 #35043

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Bazooka Joe írta:

Akkor no para, elbeszéltünk egymás mellett. Én a Metaxas vonal elleni német támadásra gondoltam, amikor az egész kezdődött és ami folytatódott hosszú heteken át. De így már vili, én még Görögörszág északi határánál állomásozok, amikor te már Athénban vagy.

Blitzkrieg mi vazze?

Hát valahogy úgy. Nyilván nem tartották vissza az éket - Leibstadarte-t, egy körbekerített ellenállási pont felszámolásához. Arra jók voltak a bokorugrók vagy a digók. Esetleg ahogy írtad a könnygáz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:53 #35044

• HunBütyök
Amúgy a hivatalos görög vereség április 23. most láttam wikipedián. Mivel április 20-án a nácik előtt tette le a fegyvert a fő hadsreg, de április 23-án az északon maradt görögök kapituláltak. Érdekes szitu.

Na megyek aludni, nagyon jó kis beszélgetés volt, az ilyet szeretem!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla