Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:28 #38192

• Roland
És ők is ott voltak Vietnamban, pontosabban Laoszban is: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:30 #38193

• Bazooka Joe
Német részről még ott van a 130. páncélos-tanhadosztály is, aminek magját a legjobb német páncélosiskolák kiképzői adták. Teljesen feltöltött állapotában 2X vagy 3X is erősebb volt egy Heer páncélos-hadosztálynál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:33 #38194

• Roland
Bazooka Joe írta:
Német részről még ott van a 130. páncélos-tanhadosztály is, aminek magját a legjobb német páncélosiskolák kiképzői adták. Teljesen feltöltött állapotában 2X vagy 3X is erősebb volt egy Heer páncélos-hadosztálynál.

Igen, márpedig tudni illik, hogy az elit páncélos hadosztályok nélkülözhetetlenek a harcmezőn.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:39 #38197

• Bazooka Joe
Mivel olyan adta ki a parancsokat aki nem sokat értett a hadvezetéséhez, ezért égető szükségük volt ilyen tűzoltóbrigádokra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:42 #38199

• Roland
Bazooka Joe írta:
Mivel olyan adta ki a parancsokat aki nem sokat értett a hadvezetéséhez, ezért égető szükségük volt ilyen tűzoltóbrigádokra.

Igen, de ez nem csak a Németeknél volt így.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:49 #38200

• Roland
A Németek igazán különleges alakulatai (mind HJ szervezet):
Flieger-HJ (repülőalakulat)
Motor-HJ (motoros alakulat)
Marine-HJ (tengerészalakulat)
Nachrichten-HJ (híradóalakulat)
Reiter-HJ (lovas alakulat)
HJ-Feuerwehrscharen (tűzoltóalakulat)
HJ-Bergfahrtengruppen (hegymászó alakulat)
HJ-Streifendienst
HJ-Feldschere
BDM-Gesundheitsdienstmädel (egészségügyi leányalakulat)
Gebirgsjäger-HJ (\"hegyivadászok\")
Rundfunkspielscharen der HJ (rádiós alakulat)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:58 #38203

Na csak az én hozzászólásomra nem reagáltok. <br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2010-08-11 18:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 16:59 #38204

• Bazooka Joe
Roland írta:
Zeki írta:
Én a Hegyivadászokat tartom ilyeneknek, bár nem teljesen igaz rájuk ez. Az SS alakulatai közül sem sorolandó ide egyik sem. Hát a Skornyez-bravúr szerintem hasonló.

Igen, én pedig a Fallsirmjagereket tekintem különleges alakulatnak, de sajnos a Krétai bevetésük nem erről tanúskodik.
De ha a 1940-es belgiumi bravúrjukat nézzük, mondhatni, hogy tetteik vetekszenek az SAS-ével.

Tökéletesen egyetértek veletek Panzer2 és Roland. Habár a Fallschirmjäger egy haderőnem, nem pedig alakulat, mégis különlegesnek tekinthető, hisz számtalan rajtaütésszerű akcióban vett részt.

A haderőnembeli kiképzés keménységét, pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még az elit Waffen-SS hadosztályok (1., 2., 3.) katonái is elismerően nyilatkoztak róluk.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-11 19:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 17:01 #38208

• Roland
Bazooka Joe írta:
Roland írta:
Zeki írta:
Én a Hegyivadászokat tartom ilyeneknek, bár nem teljesen igaz rájuk ez. Az SS alakulatai közül sem sorolandó ide egyik sem. Hát a Skornyez-bravúr szerintem hasonló.

Igen, én pedig a Fallsirmjagereket tekintem különleges alakulatnak, de sajnos a Krétai bevetésük nem erről tanúskodik.
De ha a 1940-es belgiumi bravúrjukat nézzük, mondhatni, hogy tetteik vetekszenek az SAS-ével.

Tökéletesen egyetértek veletek Panzer2 és Roland. Habár a Fallschirmjäger egy haderőnem, nem pedig alakulat, mégis különlegesnek tekinthető, hisz számtalan rajtaütésszerű akcióban vett részt.

A haderőnembeli kiképzés keménységét, pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még az elit Waffen-SS hadosztályok (1., 2., 3.) katonái is elismerően nyilatkoztak róluk.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-11 19:00

Kösz. Örülök, hogy valamiben egyetértünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 17:06 #38212

Bazooka Joe írta:
Roland írta:
Zeki írta:

A haderőnembeli kiképzés keménységét, pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még az elit Waffen-SS hadosztályok (1., 2., 3.) katonái is elismerően nyilatkoztak róluk.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-11 19:00

Én is örülök.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 17:08 #38214

• Zeki
róluk meséljetek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 11 18:23 #38223

• Roland
Zeki írta:
róluk meséljetek!

Oké! Amikor Németország az összeomlás szélén állt, a Hitlerjugend színvonala egyre csak romlott. Így alakult meg a BDM-Gesundheitsdienstmädel vegyes korhatárral, minimális egészségügyi képzéssel. Amikor Berlint ostromolták a szövetségesek ők szolgáltak a legtöbb rögtönzött kórházban (a Szovjetek nagy örömére).

Ha szeretnél még valamit tudni, Joet kérdezd, ő a szakértője a Hitlerjugendnek.<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-08-11 20:23
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 11 18:28 #38225

• Bazooka Joe
Ha már szó esett a szovjetek étvágyáról, akkor szót kell említeni a front közelében szolgáló német híradós/telefonos lányokról is. Ők is sokszor estek áldozatul a felszabadítóknak.

Kedves vagy Roland, de nem vagyok szakértő semmiben. Csupán egyes dolgokban jobban elmélyedek. Így van ez a Waffen-SS-el is.

A téma igazi szakértője Norbi.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-11 21:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 11 18:39 #38227

• Roland
Bazooka Joe írta:
Ha már szó esett a szovjetek étvágyáról, akkor szót kell említeni a front közelében szolgáló német híradóslányokról is. Ők is sokszor estek áldozatul a felszabadítóknak.

Kedves vagy Roland, de nem vagyok szakértő semmiben. Csupán egyes dolgokban jobban elmélyedek. Így van ez a Waffen-SS-el is.

A téma igazi szakértője Norbi.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-08-11 20:28

Igen és a 12. számú SS Páncélos Hadosztály a Hitlerjugend egész érdekes témakör. Régen nem is hittem volna, hogy mennyi szervezete volt.

Szegény híradóslányok pedig a keleti fronton, a partizánok közt is megjárták. De hát Stalin azt ígérte: \&quot;Szabad fosztogatás, szabad szerelem.\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 06:20 #38258

• Zeki
Olvastam, hogy egy szovjet katona mennyit miből zsákmányolhatott. Egy tábornok megtölthet egy egész vagont, egy futkározó gyalogos egy ládát. A nők is hadizsákmány kategóriába tartozhattak...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla