Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 10:00 #38272

• Roland
Zeki írta:
Olvastam, hogy egy szovjet katona mennyit miből zsákmányolhatott. Egy tábornok megtölthet egy egész vagont, egy futkározó gyalogos egy ládát. A nők is hadizsákmány kategóriába tartozhattak...

Nevetséges, ilyen inspiráció mellett nem is volt szüksége a Szovjetuniónak Speciális, különleges alakulatokra.
Tényleg, a Szovjeteknek voltak különleges alakulataik?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 10:18 #38278

• Bazooka Joe
Talán a szovjet légideszantcsapatok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 10:36 #38283

• Roland
Bazooka Joe írta:
Talán a szovjet légideszantcsapatok.

Igen, Pl: a 201., 204. és a 214. dandár. (Lengyelországban szép munkát végeztek.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 11:38 #38293

• Zeki
Hát a szovjet titkos szolgálat nem tudom mennyire számít annak, mert talán az egyik legaktívabb volt a világháború alatt (sajnos).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 13:08 #38300

• Roland
Zeki írta:
Hát a szovjet titkos szolgálat nem tudom mennyire számít annak, mert talán az egyik legaktívabb volt a világháború alatt (sajnos).

Minden, amit titkosnak neveztek, különlegesnek mondható.
Még a Geheime Staatspolizei is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 16:40 #38374

Roland írta:
Zeki írta:
Olvastam, hogy egy szovjet katona mennyit miből zsákmányolhatott. Egy tábornok megtölthet egy egész vagont, egy futkározó gyalogos egy ládát. A nők is hadizsákmány kategóriába tartozhattak...

Nevetséges, ilyen inspiráció mellett nem is volt szüksége a Szovjetuniónak Speciális, különleges alakulatokra.
Tényleg, a Szovjeteknek voltak különleges alakulataik?

Én a Szovjet tengerész gyalogos csapatokat nevezném annak akik a Fekete-tenger térségében harcoltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 17:40 #38386

• Bazooka Joe
A japánok részéről meg lehet említeni a 7. Különleges Haditengerészeti Partraszálló Különítményt (Rikuszentai). Ők alkották Keiji Shibazaki ellentengernagy Tarawa atollnál kiépített védelmi rendszerének gerincét (élőerőben).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 18:02 #38391

• Roland
Bazooka Joe írta:
A japánok részéről meg lehet említeni a 7. Különleges Haditengerészeti Partraszálló Különítményt (Rikuszentai). Ők alkották Keiji Shibazaki ellentengernagy Tarawa atollnál kiépített védelmi rendszerének gerincét (élőerőben).

7. Különleges Haditengerészeti Partraszálló Különítmény,? Ők értették a dolgukat.
Nem ők voltak, akik Új-gíneánál Ausztrálokkal harcoltak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 12 19:11 #38403

Na az igazi Szovjet elit alakulat a Specnaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 13 10:16 #38420

• Roland
panzer2 írta:
Na az igazi Szovjet elit alakulat a Specnaz.

Hát igen. Ők napjainkig megőrizték a jó hírüket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 20 16:32 #39826

• Zeki
Atek72 írta:
Gondolom sokunkat érdekel ez a téma? Nos néhány adatot kiemelnék, amiről, illetve akikről hallhattatok. Akinek van kedve folytassa a sort és az adatokat.

A második világháború legeredményesebb mesterlövésze: Simo Hayha finn tizedes, a finn orosz harcok idején igazoltan 505!! orosz katonát ölt meg. (Fehér halál volt a beceneve a szovjetek közt)

A legismertebb orosz mesterlövész: Vasszilij Zajcev százados, aki a Sztálingrádi harcok idején 242 igazolt találatot ért el (ebből 11 Német mesterlövész). Itt jegyezném meg, hogy Az ellenség a kapuknál című filmben szereplő König őrnagy, bizonyítottan nem volt élő személy. (Thornval ezrdes néven sem). Egyébként Zájcevnél több honfitársa is nagyobb számú ellenséget lőtt le. (Iván Szidorenko, Mihail Budenkov 400 fölötti igazolt találattal)

A legeredményesebb német mesterlövész: Matthäus Hetzenauer aki a Keleti fronton való harcok során 345 ellenséges katonával végzett.

Na itt válaszoljatok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 20 17:48 #39827

• Atek72
Szia Roland! Látom átkerült ide a témakör amit fölvetettem a mesterlövészekről. Jó a kérdésed az USA mesterlövészeit illetően. Nem nagyon tudok róluk semmit. Több oldalt a neten átnéztem, illetve a témakörrel foglalkozó könyveimben próbáltam utánanézni.
Volt nekik ilyen \"ászuk\" egyáltalán mint a németeknek vagy az oroszoknak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 20 17:51 #39829

• Zeki
Az amerikaiaknak nem voltak ilyen ászai, vagy ha voltak is nem használták propaganda célokra. A Csendes-óceánon tipikus bokor jelmezben harcoltak, míg Normandiától-Berlinig nem nagyon használtak álcát (bár akadt aki igen).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 20 17:57 #39832

• Roland
Na várjunk csak. Nem szabad elkiabálni. Van egy ezzel foglalkozó könyvem. Hamarosan kiderül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúba 2010 aug. 20 18:06 #39833

• Zeki
Oké, milyen kevesen vagyunk fenn.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla