Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 06:25 #39932

• Atek72
Nem találtam amerikai sniper-t. Valóban úgy tűnik náluk nem voltak ekkora ászok, mint az oroszoknál, vagy a németeknél, illetve esetleg az angoloknál. Ha lett volna, pont ők ne probágálták volna? Még Hollywood is megfilmesítette volna a témát. Találtam viszont egy Új- Zélandi mesterlövészt:Alfred Hulme őrmester. Pontos találati száma nincs megadva, de 33 német mesterlövészt iktatott ki a háború folyamán. (Csak mint érdekesség az ő fia volt Denny Hulme az egykori Forma I autóversenyző és világbajnok).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 06:35 #39933

• Liberator
Az amerikaiak szerintem valami Springfield változatot használtak mesterlövész puskaként. De biztos volt másmilyen is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 06:59 #39934

• Atek72
M1-D Garand karabélyokat használták legelterjedtebben tudtommal az amcsik. Ez egy Garand karabély volt, melynek módosítva volt az elsütő szerkezete, volt egy álltámasz a tuson, és kapott egy optikát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 08:36 #39939

• Zeki
M1 Garand-os változatot láttam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 17:43 #39957

Volt olyan is, de szerintem a Spriengfield elterjedtebb volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 17:50 #39958

• Gipszj
voltak amerikai mesterlövészek is. Kb. 1éve volt a kezemben egy könyv, Egy lövés, egy halál vagy valami hasonló volt a címe. Ebben szerepeltek szovjet, német és amerikai mesterlövészek. Előfordultak benne kínai és viet-nam-i mesterlövészek is, de a könyv szerint az mind hülye volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 22 20:52 #39974

• Roland
panzer2 írta:
Volt olyan is, de szerintem a Spriengfield elterjedtebb volt.

Szerintem is. Pont úgy, mint a németeknél a Kar 98 volt az elterjedtebb mesterlövészpuska, de előszeretettel használták a K 43-asokat is mesterlövészfegyvernek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 09:56 #40042

• Bazooka Joe
Az amerikai mesterlövészek leginkább a Springfield M1903A4-t használták. De nem igazán szerették, mert a teleszkópja nem volt vízálló és ezért gyakran bepárásodott vagy átnedvesedett! Emiatt előszeretettel cserélték le japán ill. német mesterlövész puskákra a sajátjukat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 09:58 #40043

• Bazooka Joe
Roland írta:
... de előszeretettel használták a K 43-asokat is mesterlövészfegyvernek.

Írjuk inkább azt, hogy Gewehr 43, mégiscsak többen ismerik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 10:01 #40045

Fő a pontosság!
Minden tekintetben!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 11:11 #40056

• Roland
Bazooka Joe írta:
Roland írta:
... de előszeretettel használták a K 43-asokat is mesterlövészfegyvernek.

Írjuk inkább azt, hogy Gewehr 43, mégiscsak többen ismerik.

Oké!

Úgy tudom, hogy az általad említett párásodási probléma Vietnamban is gondot okozott az M1 Grand C és D modelleknél.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 11:17 #40059

• Bazooka Joe
Az M1 Garand modellekről nem tudok nyilatkozni a mesterlövészet szemszögéből, mivel azok M84-es teleszkópjainak tulajdonságait nem ismerem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 11:24 #40061

• Bazooka Joe
+ infó, hogy a II. vh.-ban, elvileg minden amerikai gyalogszakaszban volt egy mesterlövész.

De nem tudom, hogy ez kijelentés mennyire lehet hiteles...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 23 11:30 #40062

• Roland
Bazooka Joe írta:
Az M1 Garand modellekről nem tudok nyilatkozni a mesterlövészet szemszögéből, mivel azok M84-es teleszkópjainak tulajdonságait nem ismerem.

Kár. Úgy tudom, hogy a párásodási problémát az amerikaiak Vietnamban az M40A1 w/o távcsöveknél tudták megoldani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 aug. 25 15:51 #40282

• Roland
1965-re Vietnamban a Vietcong egyre több helyen vonta ellenőrzése alá a Dél-vietnami folyókat. 1965 bem Amerika és Dél-Vietnam beindította közös hadműveletét, a Game Warden hadműveletet. Ez a hadművelet roppant sikeresen végződött, a Vietcong óriási veszteségeket szenvedett mind statisztikailag, mind anyagilag és emellett újra Dél-Vietnamé lett a vizek fölötti \"uralom\".
Ehhez a sikerhez óriási mértékben hozzájárult az amerikai RIVER PATROL FORCE TF-116 (SPECIÁLIS ERŐK 116-MOBIL FOLYAMI OSZTAG) alakulata.
Tud valaki bővebb információkat erről az alakulatról???
A segítséget előre is köszönöm!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla