Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 03 20:57 #41290

• Roland
HunBütyök írta:
Talán a két francia ejtőernyős alakulat a 601-es és 602-es Légiszállítású Csoport.

Sokat olvastam róluk. Kitűnő alakulatok a maguk nemében.

Én azonban a 82-et csodálom. Nemsokára egy évszázadot mondhatnak maguk után és mindig az élen voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 04 05:36 #41292

• HunBütyök
Hol olvastál róluk?

Én egy 4 A/4-es oldalnyi cikket találtam csak róluk.
Érdekelne a könyv. Ez franciaország teljes ejtőernyős alakulata volt 1937 és 1940 között. A 601-es Reimsbn a 602-es meg Algériában alakult. A két alakulat összesen max 400 emberből állt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 04 09:11 #41296

• Bazooka Joe
Roland írta:
Én azonban a 82-et csodálom. Nemsokára egy évszázadot mondhatnak maguk után és mindig az élen voltak.

Hát jóval több harcban volt része az amerikai 82. légideszant hadosztálynak a II. vh.-ban, mint a 101.-nek vagy a 17.-nek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 04 10:44 #41305

• Roland
Bazooka Joe írta:
Roland írta:

Hát jóval több harcban volt része az amerikai 82. légideszant hadosztálynak a II. vh.-ban, mint a 101.-nek vagy a 17.-nek.

Igen, illetve jóval előbb alakultak meg a 82-ek, mint a \"Vijjogó sasok\".
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 04 11:16 #41313

• HunBütyök
Joe! Ahonnan az ausztrálos képet szedtd, annak az oldalnak a címét átdobnád PM-ben? Ha van még 68 darab ilyen színes sivatagos kép akkor arra szükségem lenne

Köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 04 17:40 #41324

• HunBütyök
Roland! Megtaláltad már a honlapot vagy a könyv címét ahol a francia ejtőernyősökről olvastál? Mert nekem nagyon kéne róluk pár információ.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 04 18:14 #41326

• Roland
HunBütyök írta:
Roland! Megtaláltad már a honlapot vagy a könyv címét ahol a francia ejtőernyősökről olvastál? Mert nekem nagyon kéne róluk pár információ.

Már keresem a honlapot. Úgy emlékszem elmentettem a linket. Feltétlenül írok ha megvan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 12 16:39 #42090

Szerintetek az amerikai hadseregben melyik a leg elitebb alakulat? Pl.:tengerész gyalogosok vagy a légideszantosok vagy a Ranger-ök vagy a kommandós alakulatok?
Üdv: Dani:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 12 16:43 #42092

• HunBütyök
Szerintm az afr-amerikai sofőrök, nélkülök semmire nm mnt volna egyik alakulat sem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 12 17:18 #42095

101.Légideszant írta:
Szerintetek az amerikai hadseregben melyik a leg elitebb alakulat? Pl.:tengerész gyalogosok vagy a légideszantosok vagy a Ranger-ök vagy a kommandós alakulatok?

Ranger.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 12 17:56 #42101

• Zeki
Én is Bütyi véleményét osztom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 12 19:41 #42119

• Roland
101.Légideszant írta:

Szerintem a hírszerző, megfigyelő, ill. ejtőernyős alakulatok.
Szerintem ne használd a légideszantos szót, kivéve ha oroszokról van szó. (De ez tényleg csak apróság:laugh: )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 12 19:43 #42120

• Bazooka Joe
Pedig az a szakszó arra a fegyvernemre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 13 05:19 #42135

• HunBütyök
Találtam egy érdekes cikket. A magyar honvédség roma teherkocsisofőröket vesz fel. Gondolom mivel az amerikai hadseregben nem számított szegregációnak, így nálunk sem fog.

\"Az eredményesen vizsgázók már karácsonyra megszerezhetik a jogosítványt, s ezután alapfokú informatikai képzésre járnak. A végzősök később a honvédségnél helyezkedhetnek el, saját vállalkozást alapíthatnak, vagy fuvarozó cégnél vállalhatnak munkát.Kovács Sándor Lóránt jelezte: a résztvevők a program ideje alatt munkabért kapnak.\"

Amúgy ha felénk lenne ilyen teherkocsi-jogsi képzés, beszélnék haverral, akinek faterja CKÖ elnök, és lenyilatkztatnám vele hogy roma vagyok. Végül is sötétbarna hajam van, és nem borotválkoznék meg. És ingyen lenne teherkocsijogsim és vezethetnék Uralt meg Kraz-t.... meg húúúúúúúúúúúúúú nagyon csípném.
Hétközben könyvelő lnnék, hétvégén meg PMP pontonhidat raknék le a Kraz-ról. <br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-13 07:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 szep. 13 09:19 #42139

HunBütyök írta:
Szerintm az afr-amerikai sofőrök, nélkülök semmire nm mnt volna egyik alakulat sem.

Az tuti! Se nafta, se lőszer, se kaja nem lett volna egy csepp sem nélkülük!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla