Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 06:23 #44745

• Gipszj
Roland írta:
Bazooka Joe írta:
Ha valaki nagyon akar, akkor talán a fennhatósági kérdésbe tud ebben az esetben belekötni.

Az egy dolog, de akkor is magyar önkéntesekből állt.
(De szerintem te a nyilas puccs-i részvételéből kifolyólag írtad ezt.)

A németek 44. márc. 19-én megszállták az országot. Aki a megszállók hadseregébe belép az kollaboráns. Franciaországban a háború után az ilyeneket mint hazaárulót rövid úton elintézték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 06:27 #44746

• Bazooka Joe
A franciákról szerintem mindenkinek meg van a véleménye. Az enyém nem éppen pozitív velük kapcsolatban.

Aki meg belépett ezekbe az hazaáruló? Nos, lehet, hogy azért tette mert csak \'44-\'45-re érte meg a hadra fogható 17 éves kort, és nem akarta tétlenül nézni a Bolsevizmus térnyerését.

Én abszolúte nem tartom hazaárulónak azokat, akik ezekben az egységekben harcoltak. Teljesen egyenrangúként kezelem őket a többi magyar katonához képest.

Pláne, már törvény is született a védelmükben.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-10-23 08:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 06:33 #44748

• Gipszj
Roland írta:
Bazooka Joe írta:
Ha valaki nagyon akar, akkor talán a fennhatósági kérdésbe tud ebben az esetben belekötni.

A németek 44. márc. 19-én megszállták az országot. Aki a megszállók hadseregébe belép az kollaboráns. Franciaországban a háború után az ilyeneket mint hazaárulót rövid úton elintézték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 06:56 #44753

• Gipszj
Gipszj írta:
Roland írta:
Bazooka Joe írta:

A norvégok is, meg a szlovákok is és még sokan mások. Úgy látszik ott másképp gondolják. Igaz, hogy nem is engedték kiárusítani az országukat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 08:57 #44757

• Bazooka Joe
Nem értem. Önmagad hsz.-ra reflektálsz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 09:40 #44759

• Gipszj
Bazooka Joe írta:
A franciákról szerintem mindenkinek meg van a véleménye. Az enyém nem éppen pozitív velük kapcsolatban.

Aki meg belépett ezekbe az hazaáruló? Nos, lehet, hogy azért tette mert csak \'44-\'45-re érte meg a hadra fogható 17 éves kort, és nem akarta tétlenül nézni a Bolsevizmus térnyerését.

Én abszolúte nem tartom hazaárulónak azokat, akik ezekben az egységekben harcoltak. Teljesen egyenrangúként kezelem őket a többi magyar katonához képest.

Pláne, már törvény is született a védelmükben.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-10-23 08:36

ERRE.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 09:50 #44761

• Roland
Gipszj írta:
Bazooka Joe írta:

Pláne, már törvény is született a védelmükben.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-10-23 08:36

ERRE.

Igen, ERRE. És nem is baj!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 09:56 #44762

• Bazooka Joe
Gipszj írta:
A norvégok is, meg a szlovákok is és még sokan mások. Úgy látszik ott másképp gondolják. Igaz, hogy nem is engedték kiárusítani az országukat.

Valószínű, hogy félreinformáltak, ugyanis az É-európai + a Balti országokban egyáltalán nem tekintik hazaárulóknak azokat a katonákat, akik a Waffen-SS soraiban harcoltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 09:58 #44763

• Gipszj
Itt egy kis zavart keltett a számítógépem, ami többször is elküldte ugyanazt.
Amire reflektáltam az az, hogy nem csak a franciák vették rossznéven ha az állampolgáraik beléptek a megszállók hadseregébe. A norvégok, szlovákok, belgák stb. is megtorolták az ilyesmit.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-23 12:01
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 12:49 #44778

Minden ország megtorolta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 13:29 #44785

• Gipszj
Bazooka Joe írta:
Gipszj írta:

Valószínű, hogy félreinformáltak, ugyanis az É-európai + a Balti országokban egyáltalán nem tekintik hazaárulóknak azokat a katonákat, akik a Waffen-SS soraiban harcoltak.

Akkor például Quisling-et tévedésből végezték ki. Szegény...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 13:30 #44786

• Gipszj
Bazooka Joe írta:
Gipszj írta:

Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 18:23 #44812

• koi
Gipszj írta:
Bazooka Joe írta:
Gipszj írta:

Na az kicsoda,mondjátok meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 18:49 #44824

...Quisling?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 okt. 23 19:31 #44834

• Gipszj
Vidkun Quisling (norvég)<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-23 21:31
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla