Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:23 #34980

Bazooka Joe írta:
Áruló! Ezért tarkólövés járna!

Ne értsd félre a Waffen SS a kedvenc elit alakulatom és nagyon tisztelem őket de most egy kicsit szünetelek velük egy hétig most más elit alakulatok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:26 #34981

• Bazooka Joe
Na nehogy már komolyan vedd ezt a hozzászólásomat! Csak vicceltem ám.

Én nem tudtam velük szakítani még egy hétre sem, mert valami új mindig előjött számomra a témán belül. Ha meg nem, akkor mélyebbre ástam, hogy mégiscsak legyen valami.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:38 #34983

• HunBütyök
Nehogy félreértsétek, én is szeretem a Waffn SS-t, de mi Bazi Joeval mindig örök harcban állunk. Amolyan titánok harca... De semmilyen ellenszenv nincsen köztünk.

Na meg a 3. szülinapját ünneplő masodikvh.hu kezdetektől számontartott hivatásos \"provokátora\" vagyok.

De azért tudnotok kell, hogy mivel masodikvh.hu a lap címe ezért nem szabad elfogultnak lennünk, és hiába szimpi dolog nekem is a [Moderálva. A kutyát nem érdekli a politikai meggyőződésed. Ráadásul ellenkezik a fórumszabályokkal is.], a Waffen SS, a Wehrmacht, ez gy függetéen honlap és tájékoztató jelleget hivatott képviselni. Ezért a honlap arc poeticája és célkitűzése az hogy a világháborút bemutassa, és nem csupán a COD-on okult SS és Rangeres , bocsi a kifejezésért, \&quot;kommersz arcok\&quot; igényét elégítse ki. Arra van millió honlap, és van sok önállóan az SS-szel, a nácikkal, a Tiugrisekkel foglalkozó honlap. Akit ezek érdekelnek olvasgasson ott. Amúgy a 3. éves masodikvh.hu számára készül egy szülinapi meglepim!<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-26 19:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 18:04 #34995

• HunBütyök
Jóvanna! Politikáról szó sem volt, másodsorban meg honnét tudod mit jelent nekm az hogy \&quot;szimpi\&quot;, a szimpi leht valami csak úg ymert érdekel (mint ahogy szerintem az átlagemberek 99%-át (mi másért csinéálnának annyi nácis filmet, dokumentumfilmet, könyvet stb?), de úgyis ahogy Te gondoltad. Bár én átlag feletti fekete bárány vagyok, nem a 99%-hoz tartozó barika.

Amúgy a meglepim az egy olyan meglepi lesz, hogy a görög önkéntesekről fog szólni a brit hadseregben. Képzeljétek: egy magyar honlapon sem láttam róluk információt! Úgyhogy elhatároztam hogy az Osprey-könyből és némi internetes forrásából összehozok egy kis irományt. A fordítás elég nehéz, mert drága anyanyelvünk kicsit kacifántosabb mint az angol, de igyekszem jól kihámozni a lényeget.

Amúgy ki szereti a második világháborús görögöket? Fel a kezekkel aki igen! Látom magam eőtt hogy mindenki önfeledten csápol. Na ezt szeretem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 18:14 #34996

Nem sok mindent hallani róluk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 18:27 #34997

• HunBütyök
egyelőre....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 18:29 #34998

• Bazooka Joe
1941. április 20-án a Katarra-szorosban 16 görög hadosztály adta meg magát a Leibstandarte-nak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 18:43 #35003

• HunBütyök
Igen, miután minden lőszerükt kilőtték a minimális fegyverzetükből az olaszokra akiket 1940 októberétől megállítottak 1941 máricus végéig. Nem gyávaságból adták meg magukat. Egyszerűen nem volt mivel harcoljanak. A Liebstandarte puruttyái meg az amcsiknak adták meg magukat, miután kilőtték az utolsó panzerfaustukat is. A helyzet ugyanaz volt. Ki kardot ragad kard által vész el! A Görögök éppúgy ország nélkül maradtak, és visszatértek. És 1945 után újra lett görög hadsereg, lengyel hadsereg, dán hadsereg, norvég hadsereg, belga hadsereg s Liebstandarte meg eltűnt a süllyesztőben. Mi történt a nácikákkal? Szegények, annyira sajnálom őket.

Amúgy minden elfoglalt ország összefogva kamatustul adta vissza a náciknak amiért letiporták őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 19:37 #35013

• Bazooka Joe
Tényleg? Szerintem meg futottak az életükért, mert már nagyon nem volt kedvük harcolni. A Leibstandarte eltűnt a süllyesztőbe? Hm, szerintem nem. Szinte mindenki hallott már róluk, szemben 100 emberből jó ha 1-2 tud mondani egy görög hadosztályt vagy magas rangú katonai vezetőt.

Egyébként a Leibstandarte, hogy tért volna vissza mégis? Ki engedte volna azt meg a háború után? Több komolyságot pls! Elvégre ez egy színvonalas oldal!

A németek is visszatértek... vagy esetleg nem hallottál még a Bundeswehr-ről?

Tessék, egy kis olvasnivaló estére:

en.wikipedia.org/wiki/Bundeswehr<br&g...br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-05-26 21:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 19:54 #35018

• HunBütyök
De a Bundeswehr az nem a Wehrmacht és a Waffen SS. Sőt, nem is olyan régen pár sivatagban szolgáló Bundeswehr katona felnyomta a járműveire az Afrika Korps jelzését és jól megdorgálták őket! A Bundeswehr gy demokratikus Németország hadserge. És nem Angela Merkel személyi testőrsége pl.

Életükért futottak? Vagy csak azlért hogy folytathassák a harcot később várva az angol segítséget? Ami megérkeztt két angol hadsztály képében.

A Liebstandarteról azér thallottak sokan, mert rágúgumitéma. Amolyan édes tiltott gyümölcs. A 101.esekről is hallott mindenki. Ez nem mérvadó. Ez lyan mint a zene: mindenki ismeri Dj. Tiestot, de Gary Holt-ot csak a beavatottak. Így ha azt vesszük Wittmann (akit megoffolt egy Firefly ) a Dj Tiesto, Khristodoulos Tsigantes ezredes meg a Gary Holt. Annak ellenére hogy az egyik ismert, a másik kevésbé ismert, egyik sem kisebb tehetség.

Ha most mondjuk a világban horikeris rendszer lenne, akkor pont a másik oldal \&quot;egzotikus\&quot; egységei lennének a kasszasiker témák. El tudjátok képzelni? A Waffen SS-t úgy tartanák számon mint az amcsikat vagy a szovjeteket, mi meg itt írnánk nagy élvezettel a görögökről, a dánokról, a norvégokról...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:06 #35022

• HunBütyök
Amúgy szerintm itt földipalis nácifüllentés van, mert ha nem csalnak emlékim nem csak Hitler brigantiai előtt tette le a fegyvert 6 görög hadosztály.

A két angol hadosztállyal megtoldott 6 görög hadosztály harcolt keményen. De kifogytak a lőszerből. Továbbá nehézfegyverzettel nem rendelkeztek. Viszont amilyük volt azt nem kímélték: asszem egy üteg első vh-s eredtű 75 mm-es Bofors hegyiágyúval megfogtak egy hadosztályt...

ja meg tegyük hozzá, hogy nem csak a LSSAH volt ott hanem még az olasz haderő és a bolgár haderő is.
ja és április 21-én a görögök vezstettek, de április 23-án még sok görög harcolt fggal-körömmel. A nácik könnygáz bevetésével késztették őket megadásra és ha hiszed ha nem kedves SS-fan barátom, a Metaxas vonal vert védőit Wilhelm List annyira elismerte, hogy a saját katonáit kötelezte arra hogy tisztelegjenek a görög védők előtt!

Ennyit a menekülésről... Túl sok lesz neked az SS-es könyv Bazi Joe!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:06 #35023

• Bazooka Joe
Persze, hogy nem az... mégegyszer leírom, hátha átsiklottál fölötte. Ki engedte volna meg Németországnak, hogy egy olyan haderőt újra létrehozzon mint a Wehrmacht? Vagy olyan testőrséget, még konkrétabban olyan szellemiségű testőrséget, mint a Leibstadarte? Senki. Az általad leírt példa is csak engem igazol.

Ami meg a II. vh. alatt újraalakult hadseregeket illeti, azok hááát igencsak nem voltak önállóak. Mit kezdtek volna anélkül a sok hadianyag nélkül amit a nagyhatalmak segítségképp adtak nekik? Semmit, mert a padlón voltak. Szóval az, hogy kérkedni azzal, hogy így az új görög vagy lengyel hadsereg meg úgy elég vicces dolog.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:10 #35024

• Bazooka Joe
Ó persze Bütyök biztos neked van igazad, mint mindig!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:11 #35026

• HunBütyök
Önállóság... hát Németország nagyn örült a bekebelezett országok iparának. Az Opel Blitzen kívül cseh, francia, dán, lengyl gépjárművek, midnenféel fegyver is német szolgálatban állt. Ennyit a Német önállóságról. Azért az untermensch lenyglk FB Radom pisztolyát nagyn szerették a németek. Na meg az SS-nk nm véletlenül volt sok cseh fegyvere. Németország nem jutott volna el Moszkváig a maga erejéből! gyakorlatilag Németország ham jó taktikát választ, vagy az elenfelek az ő taktikájukr afelkészülnek, valószínűleg Néemtország két hónap alatt vesztett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 20:13 #35027

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Ó persze Bütyök biztos neked van igazad, mint mindig!

Ezt mire írtad?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla