Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:15 #11138

• művésznő
Te Ailles, a katona mindig a \"politikailag agymosott és bűnöző söpredék\"-től függ, ugyanis a katonaság az az állam, illetve a kormány fennhatósága alá tartozó erőszak szervezet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:27 #11143

• Ailles da Colon
na jó ebből tényleg elég..
A politikailag agymosott söpredék az az elvakult párttag, aki csak és egyedül azt tartja jónak, amit a pártja diktál, és képes ezért az anyját is lelőni..
A katonaság és benne a katonák...
Na, kormányok jönnek mennek, de a sereg marad.. A honvédség nem gyurcsányt vagy orbánt szolgálja, hanem a hazáját..
az pedig súlyos tévedés, hogy a kormány utasíthatja a hadsereget bármire is. Ajánlom figyelmedbe a Magyar Köztársaság alkotmányának ide vonatkozó részét, szombaton még ha kell ki is keresem Neked..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:39 #11146

• művésznő
Nagyon romantikus felfogás! A hadsereg a hazáját nem közvetlenül védi, hanem a népképviseleti szerv irányítása alá tartozva. Ez nincs ellentétben azzal, hogy az alkotmány vonatkozik rá. Ugyanúgy, ahogy a kormányzatra is. Amiről te beszélsz, az a katonai diktatúrákban fordul elő, banánköztársaságokban, afrikai hadurak territóriumán stb.
A katonaság nem független az államtól. A pénzt is attól kapja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:42 #11147

• Ailles da Colon
hékás.. TE KORMÁNYT ÍRTÁL NEM ÁLLAMOT!!!
az állam pedig nem csak a kormánypárt.. hanem az egész ország...
A haderő főparansssnoka pedig mostanság Sólyom \"vadőr\" László....
Szóval a kormyánnak nem sok köze van hozzá..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:47 #11148

• művésznő
Igen, valóban nem árt pontosítani, de a lényegen nem változtat: a katonaság nem független.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:50 #11149

• Ailles da Colon
na ezt senki sem mondta

De nem egyenlő az agymosott söpredékkel;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:52 #11152

• művésznő
Azt meg én nem mondtam, hogy egyenlő.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:53 #11153

• Ailles da Colon
igyekeztél egyeztetni a kettőt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:54 #11154

• Számvéber Norbert
Tisztára filozófia-órán érzem magam. Az államelméleti szeminárium után mi jön? Politikai gazdaságtan? Lélekbúvárkodás is lesz? Ez egy hadtörténeti fórum vagy bölcsészkocsma?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:56 #11155

• Ailles da Colon
nem tetszik ne nézd...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 20:59 #11156

• művésznő
Számvéber Norbert írta:
Tisztára filozófia-órán érzem magam. Az államelméleti szeminárium után mi jön? Politikai gazdaságtan? Lélekbúvárkodás is lesz? Ez egy hadtörténeti fórum vagy bölcsészkocsma?

A világ már csak ilyen összetett.
Kicsit diskurálunk, OK?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:09 #11160

• Számvéber Norbert
Minden egyes topicot szét-offoltok a parttalan filozofálgatással. Mostanra teljesen komolytalanná vált az itteni fórum legtöbb témája.
Ez a lap már inkább csak egy mini közösségi oldal mindenféle más dumával, de nem II. vh-s portál. Kár érte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:11 #11161

• művésznő
Figyu Norbi! A minap is próbáltunk rácsatlakozni a hozzászólásodra, de nem nagyon vetted fel a fonalat. KEZDEMÉNYEZZ TALÁN! Én sose tagadtam, hogy csak mezei érdeklődő vagyok. De sokmindenről szívesen elbeszélgetek... <br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-01-29 22:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:13 #11162

• Ailles da Colon
Ember, dobj fel témát... Pl, az általam nyitott tényszerűen kezdett témába se írtál, biztos dacból.. Egyébként nehéz egyoldalúan beszélgetni...
Szét offolunk? Skorzenyről folyt a vita nemrég.. De ő nyilván a 26. vh-ban harcolt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:24 #11165

• Számvéber Norbert
Neked én nem vagyok \&quot;Ember\&quot;. Ha én normálisan kommunikálok veled, akkor ezt joggal várhatom el én is.

Skorzeny-ről pedig annyit, hogy a visszaemlékezéseinek 90 százaléka szájhősködés. Az általa emlegetett bevetések zömén ugyan ott volt, de a sűrűjébe mindig másokat küldött. Mussolini kiszabadítása főleg a Luftwaffe ejtőernyőseinek érdeme volt, de volt képe betuszkolni magát a kis repcsibe a Duce mellé, hogy ő jelenthesse Führerének a sikert.
Amit pedig emberei az Ardennekben csináltak amcsi egyenruhában, az bizony hadijogot sértett már akkor is. A németek emiatt a Kommandobefehl alapján nem egy brit SAS-katonát lőttek agyon.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-29 22:25
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla