Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:25 #11166

• művésznő
Sőt, ahova elkalandoztunk, az is a tag megítélése kapcsán volt érdekes. Igaz nem lexikális jellegű volt a vitánk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:36 #11169

• Ailles da Colon
Számvéber Norbert írta:
Neked én nem vagyok \"Ember\". Ha én normálisan kommunikálok veled, akkor ezt joggal várhatom el én is.

Skorzeny-ről pedig annyit, hogy a visszaemlékezéseinek 90 százaléka szájhősködés. Az általa emlegetett bevetések zömén ugyan ott volt, de a sűrűjébe mindig másokat küldött. Mussolini kiszabadítása főleg a Luftwaffe ejtőernyőseinek érdeme volt, de volt képe betuszkolni magát a kis repcsibe a Duce mellé, hogy ő jelenthesse Führerének a sikert.
Amit pedig emberei az Ardennekben csináltak amcsi egyenruhában, az bizony hadijogot sértett már akkor is. A németek emiatt a Kommandobefehl alapján nem egy brit SAS-katonát lőttek agyon.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-29 22:25

Oké ha nem ember akkor... Állat?? Sose voltál tisztelettel irányomban.. Most is goromba voltál, ne várj mást .. Öreg..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:38 #11171

• művésznő
Számvéber Norbert írta:
Neked én nem vagyok \"Ember\". Ha én normálisan kommunikálok veled, akkor ezt joggal várhatom el én is.

Skorzeny-ről pedig annyit, hogy a visszaemlékezéseinek 90 százaléka szájhősködés. Az általa emlegetett bevetések zömén ugyan ott volt, de a sűrűjébe mindig másokat küldött. Mussolini kiszabadítása főleg a Luftwaffe ejtőernyőseinek érdeme volt, de volt képe betuszkolni magát a kis repcsibe a Duce mellé, hogy ő jelenthesse Führerének a sikert.
Amit pedig emberei az Ardennekben csináltak amcsi egyenruhában, az bizony hadijogot sértett már akkor is. A németek emiatt a Kommandobefehl alapján nem egy brit SAS-katonát lőttek agyon.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-29 22:25

Korábban is mondhattad volna... Skorzeny-ről miért vannak ilyen ellentmondásos infók közkézen? (Amúgy az \"ember\" nekem nem tűnik sértőnek! Én legalább is nem veszem zokon, ha embernek szólítanak. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:46 #11174

• Számvéber Norbert
Igen, \"öreg\" vagyok. 34 éves. Ehhez a Tízen Túliak Társaságához (ha egyáltalán tudod mi volt az valaha), ami itt megy, túl öreg is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:50 #11175

• művésznő
Ne szítsuk itten a generációs ellentéteket, kérem alássan! Mindannyian végigjárjuk az emberi életkor minden állomását (már, akinek szerencséje van).
Skorzeny?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 21:52 #11176

• Ailles da Colon
Jaja, az egy Tv műsor, ismeretterjesztő magazin vagy mifene..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 29 22:00 #11181

• Számvéber Norbert
Kedves Művésznő!

Az nem generációs kérdés, hogy a legtöbb topicban össze-vissza csaponganak a hozzászólások, nem egyszer aktuálpolitikai felhangokkal.
Az nem generációs kérdés, hogy a ritkán témába vágó hozzászólások zöme fél-, vagy inkább negyedigazságokat tartalmaz, azt is a netről, vagy kétes hírű \"könyvekből\" kinézve.
Az nem generációs kérdés, hogy ha valaki a netes arctalanságot pofátlanságra használja, és gorombáskodik másokkal.
Szerintem ezek közül egyik sem generációs kérdés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 11:37 #11183

• művésznő
Kedves Norbi! Ne beszélj félre! Te is tudod, hogy a tinik lesajnálásáról, a velük kapcsolatban tett fanyalgó megjegyzésedről, meg Ailles keresetlen leöregezéséről beszéltem.
Nos, ami a tudományos pontosságot meg szakmaiságot illeti, hát abban tőled várnánk a legtöbbet, talán nem minden ok nélkül.
Nemrégiben olvastam egy cikket, ami a magyar történetírás és történelemismeret helyzetét vizsgálja. Engedd meg, hogy pár gondolatot megosszak belőle, úgy gondolom, tanulságos lehet!
A cikk főleg a magyar őstörténet feldolgozását vizsgálja, de megemlíti, hogy emellett a 20. század története a másik olyan terület, ahol a legnagyobb a káosz. (Ide tartozik a vh. is, ugyebár.) Ennek okait az író abban tárta fel, hogy míg a dilettánsok nagy lelkesedéssel terjesztik elméleteiket, az akadémikus, \"hivatalos\" történészek mindezt megvetéssel nézve ücsörögnek némán a maguk kis tudományos elefántcsonttornyukban. Az, hogy a történelem iránt érdeklődök nem kapnak korrekt információkat, nem jutnak valós ismeretekhez, nos ez nem az ő hibájuk... Továbbá, nem is a laikus feladata, hogy megkülönböztesse a valódi szakmonográfiát a fércmunkától, hiszen nincs is azon tudás birtokában, ami alapján ezt megtehetné. Azért szeretne róla olvasni!
Pozitív példának említette az író László Gyula professzort, akiben szerencsésen találkozott a szaktudás, a remek írói stílus és a HAJLANDÓSÁG, hogy nagy számban írjon olvasmányos, ismeretterjesztő könyveket. (És még szépen is rajzolt. ) Nekem is van László Gyula könyvem, még kisgyerek koromban kaptam. Ma milyen könyvet adhatnék egy kisgyerek kezébe? <br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-01-30 12:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 14:19 #11184

• Ailles da Colon
netes arctalanság.. Megadjam az adataim?
Egyébként miféle negyedinformációkról beszélsz?
Témában megalapozatlan hozzászólás egy darab se volt részemről.. Egyetlen hibám (szerinted), hogy nem vesződöm a források megjelölésével.. (Néhányat nem is fogok felfedni, talán neked is akadhatna ilyen)....
Csak azt kapod amit adsz.. Ilyen az élet...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 14:20 #11186

• Ailles da Colon
ja.. kinőttem a tinikorból...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 14:21 #11187

• Liberator
Kedves FÓrumozók! Eddig nem volt off-topic, de mostmár tényleg az. Nem gondolom hogy ennyit kellene egymássál foglalkozni, vagy legalábbis nem ebben a topicban. Amúgy mi, átlagemberek, akiket kicsit jobban érdekel a világháború, honnan tudnánk csak hiteles információt szerezni a történtekről? Egyáltalán honnan tudjuk hogy mit hiteles, és mi nem? Folytatás a bármi témában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 14:34 #11192

• Ailles da Colon
Lib... az egymással való foglalkozást asszem nem mi kezdtük..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 15:03 #11194

• Számvéber Norbert
Kedves Művésznő!

A Bármi/Bármi topicban válaszoltam.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 15:07 #11195

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
netes arctalanság.. Megadjam az adataim?
Egyébként miféle negyedinformációkról beszélsz?
Témában megalapozatlan hozzászólás egy darab se volt részemről.. Egyetlen hibám (szerinted), hogy nem vesződöm a források megjelölésével.. (Néhányat nem is fogok felfedni, talán neked is akadhatna ilyen)....
Csak azt kapod amit adsz.. Ilyen az élet...

OFF
Az adataidra nincs szükségem, köszönöm. Egyébként a gugli egyből kiadja.
Nem minden rád vonatkozott, amit írtam, ha esetleg nem vetted volna észre. Mondjuk az arctalan gorombáskodás igen. Dolog részemről lezárva.
ON
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 15:56 #11199

• Ailles da Colon
mit ad a gugli?

már mondtam mit gondolok az \&quot;arcátlan gorombáskodásról\&quot; azt kapsz amit adsz...<br><br>Szerkesztette: Ailles da Colon, Időpont: 2009-01-30 17:03
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla