Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 18:19 #11205

• koszta
Köszönöm Liberator, hogy megpróbáltam rendet csinálni
Szóval mostanában tényleg kicsi elszaporodtak az úgynevezett offolások. De ha megnézed Norbi, elég sok helyen láthatod, hogy ezt próbáljuk kordában tartani. Én nem ismerek olyan fórumot, ahol ne lenne offolás. Természetesen próbálják ott is megakadályozni, de mindig van, hogy a téma kicsit elkanyarodik a címtől.

Bármi/Bármi téma, illetve a Bármi/Dühöngő téma az, ahol le lehet vezetni kicsit a feszültséget. Akár lehet egymásról is véleményt mondani, de csak is kizárólag szépen megfogalmazva, nem sértő, bántó szavakkal. Próbáljunk meg érvekkel hatni a másikra, hogy szerintem nem kellene ennyi forrást megjelenítened, mert... Vagy pont az ellenkezője.

Ennyit ide, kérném a további beszélgetések a \&quot;Legsikeresebb parancsnokok, katonák\&quot;-ról szóljon.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-30 19:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 19:21 #11208

• Ailles da Colon
Legsikeresebbnek nem mondható, de a katonái körében sak \&quot;hóhér\&quot;-nak becézett Zsukov bácsiról szólt tegnap egy film...
A \&quot;Remek taktikai érzékkel\&quot; ellátott tiszt, olyan harcászati baklövéseket követett el, hogy az nagyon fáj...
Szemben egy domb, mellette egy töltés, mindkettő a németek kezén.. Ő egy mélyedésben a csapataival, többszörös túlerőben, páncélosokkal.. Gyalogos rohamont rendelt el, el lehet képzelni milyen eredménnyel..
Miért nem küldte előre a tankokat? - kérdezte a riporter az egyik altiszttől..
\&quot;azokat a Berlin hadműveletre különítette el...\&quot;
Nem akartam elhinni. Végülis bevetett egy zászlóaljnyi T-34-est és áttört.. Előtte meg otthagyta a fogát 33 000 szovjet katona..
Zseniális....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 19:56 #11211

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
Legsikeresebbnek nem mondható, de a katonái körében sak \&quot;hóhér\&quot;-nak becézett Zsukov bácsiról szólt tegnap egy film...
A \&quot;Remek taktikai érzékkel\&quot; ellátott tiszt, olyan harcászati baklövéseket követett el, hogy az nagyon fáj...
Szemben egy domb, mellette egy töltés, mindkettő a németek kezén.. Ő egy mélyedésben a csapataival, többszörös túlerőben, páncélosokkal.. Gyalogos rohamont rendelt el, el lehet képzelni milyen eredménnyel..
Miért nem küldte előre a tankokat? - kérdezte a riporter az egyik altiszttől..
\&quot;azokat a Berlin hadműveletre különítette el...\&quot;
Nem akartam elhinni. Végülis bevetett egy zászlóaljnyi T-34-est és áttört.. Előtte meg otthagyta a fogát 33 000 szovjet katona..
Zseniális....

Ez nem a Seelow-i magaslatok elleni szovjet támadás volt 1945. április közepén? Csak a 33.000 halottból gondolom.
Egyébként Seelow-nál Zsukov a lövészhadtestek harcrendjén keresztül vetett be két teljes harckocsihadsereget úgy, hogy azok a sárban és egymásban teljesen összegabalyodtak. A német védelem igen sok forgolódó vagy elakadt szovjet harckocsival és önjáró löveggel végzett itt éppen emiatt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 30 20:48 #11214

• Ailles da Colon
Asszem ez volt az , de 19 000 német is meghalt. Érdekes, Zsukov egyik beosztottja szerint az áttörést egy zászlóalj tank érte el.. Ez az orosz történetírás..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 07:47 #11234

• Zeki
Oroszok olyat látnak ami nincs is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 10:14 #11244

• Bazooka Joe
Az egy elég véres csata volt. Mondjuk egy pc játékomban van megjelenítve én csak onnan tudok róla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 10:19 #11246

• Teleki
Az oroszok melyik csatája nem volt véres?
Zsukov is tudta, hogy a német hadsereggel szemben az ellensúlyt a vér jelenti-mást nem is tudott.
Nem volt valami jó katona.33000 halott,hogy utána páncélosokkal törjön át...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 10:21 #11247

• Bazooka Joe
Miért a II. Vh-ban az Oroszoknak bármikor is számított a katonáik élete?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 10:44 #11252

• Ailles da Colon
pontosítanék. az oroszoknak igen, az orosz vezetésnek nem.. Kicsit több taktikai érzék és sokkal kevesebb veszteséggel megúszták volna..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 10:55 #11259

• koszta
Ahogy a híres Sztálin idézet is szól:
\&quot;Egy ember halála tragédia, millióké statisztika.\&quot; Ez tipikusan jellemzi a szovjet vezetőség hozzáállását.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 10:56 #11262

• Bazooka Joe
Hát a háború előtt hála Sztálin tisztogatásainak a tapasztalt katonák nagy részét kivégezték helyükre pedig zöldfülűeket, harci tapasztalattal nem rendelkezőket raktak.

Úgyhogy szó szerint a háború alatt tanulták meg mindazt amit mondjuk egy tiszti iskolán hosszú évek alatt megtanítanak az embernek. Ezért is voltak oly magasak a veszteségeik.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-31 11:56
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 14:44 #11271

• Zeki
Hitler meg a háború végen azt hangoztatta a tábornokainak, hogy ő nem járt tiszti iskolába és ő egyedül elfoglalta európát, meg hogy a tisztjeit ki kellett volna végeznie mint Sztálinnak ( jó hogy nem tette. ), de ki a rosszabb Sztálin vagy Hitler? Ezt állítólag nem lehet megmondani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 15:19 #11273

• Ailles da Colon
Hát milyen szempontból rosszabb?
Mindkét hapek tök nulla a hadászathoz, a különbség az , hogy Hitlernek voltak nagyon is jó képességű tábornokai...
A koncentrációs tábor vs GULÁG versenyben sztem a szovjet cucc a rosszabb, ott több ember halt meg.. Persze mondjuk több idő állt rendelkezésükre:lol:
Emberileg sztem egyik se volt alapjáraton rossz, csak beleőrültek a hatalmoba illetve annak súlyába..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 16:17 #11276

• Teleki
Ezt valóban nehéz eldönteni.Emberi szempontból szerintem Sztálin,hiszen ő a saját népét irtotta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 jan. 31 17:33 #11278

• Zeki
Hát igen, ezt nehéz megmondani.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla