Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 aug. 09 17:39 #17575

• Számvéber Norbert
yuron írta:
Számvéber Norbert írta:
Oberstgruppenführer írta:
Cristopher Ailsby: A WAFFEN-SS KÉPES TÖRTÉNETE

ezt olvasom

Hiába képes történet, ha képtelen állítások vannak benne...
1944 márciusában az ISz-2-öt még nem is vetették be.

Hát én úgy tudom,hogy az ISZ-2 típus az 1944 kora tavaszán jelent meg a harcoló alakulatoknál.
1944 augusztusától pedig a ISZ-2m változatot kezdték el gyártani.
Tehát nem biztos hogy olyan képtelenség az a képes történet.

Az ISz-1-et 1944 februárjában, az ISz-2-öt először 1944 áprilisában vetették be a szovjetek.
Az idézett német zászló alatt végrehajtott páncéltörő fegyvertény dokumentáltan nem 1944 márciusában, hanem 1944. június végén történt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 aug. 09 19:31 #17579

Számvéber Norbert írta:
Az ISz-1-et 1944 februárjában, az ISz-2-öt először 1944 áprilisában vetették be a szovjetek.
Az idézett német zászló alatt végrehajtott páncéltörő fegyvertény dokumentáltan nem 1944 márciusában, hanem 1944. június végén történt.[/quote]

Másik 2 oldal szerint is Remi Schrijnen 1944 március 3.-án 7 tankot lőtt ki. (Northern Russia)
A ISz-2 tipusú tankokat pedig 1944 KORA tavaszán vetették be a harcoló alakulatok ami akár lehetett március is.
Ha kell megnevezem a forrásokat.
De szerintem lényegtelen ez.Ügyes volt a srác.<br><br>Szerkesztette: yuron, Időpont: 2009-08-09 21:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 aug. 09 20:11 #17580

• Számvéber Norbert
yuron írta:

Másik 2 oldal szerint is Remi Schrijnen 1944 március 3.-án 7 tankot lőtt ki. (Northern Russia)
A ISz-2 tipusú tankokat pedig 1944 KORA tavaszán vetették be a harcoló alakulatok ami akár lehetett március is.
Ha kell megnevezem a forrásokat.
De szerintem lényegtelen ez.Ügyes volt a srác.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: yuron, Időpont: 2009-08-09 21:32

Én inkább a kitüntetési javaslata szövegének hiszek, nem pedig netes oldalaknak... Az pedig 1944. július végét ír. Tehát nem június, hanem július! A Wehrmacht-jelentésekben az esetet 1944. aug. elején említették meg. Ha márciusban történt volna, minek vártak volna vele hónapokat. Egyébként Remy Schrijnen 1944 szeptemberében kapta meg a német Vaskereszt lovagkeresztjét ezért a fegyvertényért.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-08-09 22:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 szep. 03 19:13 #18199

Erich Hartmann, Hans-Joachim Marseille,Hans-Ulrich Rudel<br><br>Szerkesztette: panzer2, Időpont: 2009-09-03 21:13
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 szep. 03 19:14 #18200

hogy csak a legnagyobbakat említsd!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 szep. 03 19:34 #18201

• HunBütyök
Ervinbácsi történetét ismertem. Nem is lennék magyar páncélosfanatikus ha nem ismerném.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 okt. 10 07:54 #19408

\&quot;2009 október 4-én 91 éves korában elhunyt Günther Rall a Luftwaffe egykori ászpilótája. Rall háborús pályafutása során 275 igazolt légigyőzelmet aratott, ezzel ő volt minden idők harmadik legeredményesebb vadászpilótája. 621 bevetést repült, 8 alkalommal lőtték le, háromszor sebesült meg és elnyerte a tölgyfalombokkal és kardokkal ékesített Lovagkeresztet.A háború után belépett a Bundeswehr-be, ahol 1975-ig teljesített szolgálatot.\&quot;

Nyugodjék békében!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 okt. 12 21:20 #19464

Tisztelt fórumlakók!
Könyvkiadó munkatársaként keresek szakirányú végzettséggel rendelkező, az 1939 és 1945 közötti harci cselekményeket illetően tájékozott, lehetőleg szerzői tapasztalattal felvértezett, a munkát komolyan venni hajlandó írókat egy terjedelmes sorozat bizonyos köteteihez. Konkrét témákról, a feladat technikai jellegzetességeiről, egyebekről örömmel adok tájékoztatást a gzatpannonl kukac gmail pont com, illetve a sekigahara kukac upcmail pont hu címen.
Üdvözlettel,

Géczi Zoltán
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 okt. 13 20:03 #19506

• HunBütyök
A konkrét támák között ugye nam csak a Tigris harckocsi meg a Bf-109 szerepel hanem a P-11C, a P40 Warhawk, az L6/40 és a FCM36 is igaz? És a nem csak Kurszk, Normandia, meg az elcsépelt kommersz, ezerszer lerágott csont gajdolások, hanem Arras, Montcornet, Wyzna, Westerplatte, Líbia, Jugoszlávia is igaz?
Alakulatok terén pedig nem csak Wiking SS, a Grossdeutschland, 502-es nehézpáncélososztály meg a többi tinibálvány szerepel, hanem a filippínók, a bersaglierik, a Szabad Francia Hadsereg, az 1. lenygel Páncéloshadsztály is igaz?
Életrajzokban pedig nem Rommel, Wittman és a tinilányok bugyiját nedvesítő 60 évvel ezelőtti Antonio Banderas és Leonardo Di Caprio-féle gumirudik heroizálása megy majd igaz? Hanem kicsit megismerjük Stanislaw Maczieket,Leclercet, Bradley-t, von Armint stb is. Ha igen, akkor a játékunk befejezése után számíthat rám pár tippben, mert van pár ötletem mi kéne a népnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 okt. 14 14:44 #19525

Tisztelt HunBütyök:
A technikai részletek megvitatására nem feltétlenül a nyilvános topik a megfelelő fórum. Arra kérem, hogy keressen fel a gzatpannonl kukac gmail.com-on.
Üdvözlettel,

GZ
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 okt. 15 06:15 #19539

-.-\' ez egy nyilvános fórum, itt minden nyilvános, hisz\' úgy is csak azok olvassák, akiket érdekel, esetleg segítenek is egy-egy ötlettel, és kérlek ne légy ily\' távolságtartó, mert bántja a szemem

aki itt ír, azt meg tiszteljük annyival és ő is minket, hogy legalább tegez, esetleg poénkodik is!

tehát: köszönöm és Szia!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 dec. 03 08:29 #22132

• GSG4
Kurt Meyert kihagytad a sorból olvasd el a Panzer Mayer-t:lol:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 dec. 03 15:31 #22135

HunBütyök írta:
A konkrét támák között ugye nam csak a Tigris harckocsi meg a Bf-109 szerepel hanem a P-11C, a P40 Warhawk, az L6/40 és a FCM36 is igaz? És a nem csak Kurszk, Normandia, meg az elcsépelt kommersz, ezerszer lerágott csont gajdolások, hanem Arras, Montcornet, Wyzna, Westerplatte, Líbia, Jugoszlávia is igaz?
Alakulatok terén pedig nem csak Wiking SS, a Grossdeutschland, 502-es nehézpáncélososztály meg a többi tinibálvány szerepel, hanem a filippínók, a bersaglierik, a Szabad Francia Hadsereg, az 1. lenygel Páncéloshadsztály is igaz?
Életrajzokban pedig nem Rommel, Wittman és a tinilányok bugyiját nedvesítő 60 évvel ezelőtti Antonio Banderas és Leonardo Di Caprio-féle gumirudik heroizálása megy majd igaz? Hanem kicsit megismerjük Stanislaw Maczieket,Leclercet, Bradley-t, von Armint stb is. Ha igen, akkor a játékunk befejezése után számíthat rám pár tippben, mert van pár ötletem mi kéne a népnek.

Hát igen, kellene már egy ilyen könyv is, hogy ne csak azokról halljunk, akiket a Signal, és a többi hasonló lap címlapján lehetett látni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 dec. 04 07:02 #22148

• GSG4
én is kihúzmám IKE-ot men harctéri parancsnok volt hanem inkább politikus igazi irányító személység Pattőn és Bradley voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2009 dec. 04 07:25 #22149

• GSG4
Hitler azért nem küldte a keleti frontra Rommelt mert kedvence volt és Afrika után legendás hősként tisztelték.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.27 másodperc
Joomla templates by a4joomla