Bazooka Joe írta:
Ez a rész arról szólt, amikor az 1991-es Öbölháborúban az amerikai páncélosok a hírhedt Iraki Köztársasági Gárda páncélosaival csaptak össze.
Dióhéjban M1 Abrams-ok VS. T-72-ek. Gondolom mindenki sejti a végeredményt.
De nem is ez a fontos, hanem az, hogy amikor bekísértek egy magas rangú iraki hadifoglyot az amerikai főhadiszállásra, ott meglátta a falon Erwin Rommel képét..
Ő megkérdezte (mivel nem értette), hogy miért rakták ki az amik egy II. vh.-s ellenfelük képét a falra.
Erre egy amerikai közlegény hetykén odavetette neki:
Mi lenne ha befognád?! Ha egy kicsit is olvastál volna Rommel-ről, most fordított helyzetben lennénk.
Persze ez az egész helyzet / háború nem intézhető el ennyivel, de mégis, érdekes szituáció, annyi szent.
Amúgy ezt nagyon tudom értékelni. Veszik a fáradságot és kielemzik az ellenségük taktikáját, és azt beépítik a sajátjukba. Szinte biztos vagyok benne, hogy a West Point-on meg hasonló presztízsű helyeken még ma is tanítják Rommel egyes taktikai lépéseit.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-10 22:13
A német tisztiiskolákon is (Hitleri időkben is) tanították az 1848-49-es szabadságharc részét képező branyiszkói csatát az egész északi hadjárattal együtt. Lehet, hogy más tisztiiskolákon is, de ezt tudom.