Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 okt. 16 05:40 #19597

• HunBütyök
Na és mi a véleményetek a lenygel és francia géppisztolykról? Ezek sem voltak ám rosszak. vagy az angol lanchester, ami a német Mp-28 licensze volt.

És mondhatnám tovább: a Browning wz.1928 / IMG 28 is szenzációs fegyver volt, az amerikai BAR nyomán kialakítva.
Kb. 24000 darab volt belőle 1939-ben.

A németek si szerették és LMG 28(p) néven szolgálatba is állíttták a lengyel kapituláció után.

A lengyel puska is szenzációs volt. A német Kar98AZ alapján készült. és ugyanúgy mauser lsőzert tüzelt. talán még nagyobbat ütött mint a német párja, a K98.

Sajnos csak 150 db készült a bivalyerős Kbsp wz. 1938-ból. Ez egy 10lőszeres tárból tüzelő ismétlőpuska volt. Jozef Maroszek tervezte.

na és íme a második világhbáorú legjbb géppisztlya a Piotr Wilniewczyc által tervetzett Mors ws.29.
Sajnos csak 30 darab készült belőle, és manapság minden gyűjtő álma egy ilyet otthn tudni. talán 3 darab élte túl a világháborút.

A legjobb pisztoly pedig a lenygel pistolet wz. 35 Vis volt. 1935-től a sztanderd lenygel pisztoly vlt. A németeknek is bekjött és Pistol 35(p) néven be is sorzták azon nymban.

Sajnos a történelemhamisítók azt állítják hogy a lengyelek rsszul voltak felszerelve, és elavult fegyvereik voltak. Mi is ezt tanultuk általános iskolában meg középiskolában is. És a náci bértollnkk ka tankönyvekben is azt írták. holott ez szemenszedett hazugság! kevés volt nekik mindenből de azok a legjobbak voltak!

Holnap vag yma délután írk a farncia kézifegyverekről is. Kicsit unalmas már a különböző PC-játékokból vett tudást, ahl az amcsi-náci-szvjet fegyverek a téma. A világháborúban kb 150 ország harcolt ha nem több. Miért csak 3-at emelünk ki? na majd én rendet vágok a sork között!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 12:17 #21337

• PanzerfaustHans
Valaki el tudaná magyarázni, hogy hogyan kell használni a nyeles kézigránátot?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 14:08 #21338

• Oberstgruppenführer
letekered az alján lévő kupakot kirántod a zsinórt és eldobod.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 14:11 #21339

Szia én úgy tudom hogy a nyél végén volt egy fedőkupak azt lecsavarták és ott volt benne egy zsinór a végén egy porcelán gyolyó azt meghúzták ezután beindult és pár másodperc múlva robbant .
Re mélem jól tudom:O
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 16:21 #21352

• PanzerfaustHans
Köszönöm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 17:18 #21358

• Zeki
Igen, ez nem a COD, ahol csak lekapod a kupakot azt kirántod
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 17:42 #21360

• PanzerfaustHans
A codban elég elővenni, és eldobni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 17:42 #21361

• Oberstgruppenführer
Miért szerinted én COD-ból tudom?

Én is Zekinek címeztem.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-11-16 18:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 16 17:43 #21362

• PanzerfaustHans
Zekinek mondtam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 25 12:22 #21968

Sziasztok!
Valaki tudna nekem mesélni a S-18-100 tankelháritó puskáról? mert neten csak képeket dobál ki de leírást nem találok:(
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 25 15:29 #21974

• HunBütyök
jaaaj, végre valaki érdeklődik az igazi páncéltörő fegyverek iránt ias. Ezt már szeretem. A panzerfaust meg a bazooka dögunalmas.

Hú, én nagyon szeretem a páncéltörő puskákat. Kedvenc gyalogsági fegyverem a Solthurn S-18 páncéltörő puska! Szeressétek Ti is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 25 15:46 #21975

• HunBütyök
A Solothrun egy svájci gyártású páncéltörő puska volt, mely 20 X 105 mm-es lövedékeket használt. Két váltzozata vlt. Solthurn S-18/100 és S-18/1000. Használták az oalszk, a finnek, mi magyarok és a németek is. Kiváló, pontos és megbízható fegyver volt. A háború első éveiben kiváló teljesítnményt nyújtott. ez volt szerelve a Toldi I-re és a csabikára is.
A finnek 1940 tavaszán kapták meg a maguk Solothurn adagját és 1944-ig használták őket a szovjetek ellen. Igaz a T-34-esnek meg sem kottyant a 20 mm-es skuló, de bunkerek, megerődített állások ellen, fedezékek ellen kiváló volt és akár mesterlövészpuskának is lehetett használni.
Amúgy mi magyarok kifejlesztettünk hozzá egy APHE-T típusó skulót, mivel rájöttünk hogy páncélosok ellen nem olyan sikeres, ezért ez a típsu kicsit javíttt az S-18 erején. És így akár 60 fokban döntött 20mm páncélt 100 méteren tudott átütni, 500 méteren meg 16 mm-t. Végül is pl. lövészpáncélosk és felderítő járművek ellen kiváló volt lesből támadva.

Külön érdekes információ az S-18-ról hogy 1937-ben az észtek lekoppintották és licensz nélkül elkezdték gyártani. és lett egy Solothurn-Arsenal nevű 20 mm-es páncéltörő puskájuk nekik is. Ami a szovjetekhez került maikor elfglalták az észteket, és észt nélkül használták őket.

Kuriózum, hogy egyik kedvenc vh-s hadseregem, a Holland hadsereg is használta kis számban.

technikai adatok az S-18/10-ról:

Hossz: 175 mm
súly: 45 kg tár nélkül
félautómata, 10 darabos tárrral működött.
a magyar APHE-t jellegű magyar tölténnyel a kezdősebessége 735 m/s .

Az S-18/1000 változatt az laszk hazsnálták csak és kicsi mennyiségben. De erősebb volt, viszont nem volt hozzájuk magyar skuló... Bibibíííí
Kezdősebessége az olaszok által használt típusnak 850 m/s volt.

Amúgy kedvenc páncéltörő puskámról beszéltem már? Lengyel kbppanc wz.35 páncéltörő puska!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 25 16:04 #21976

éljenek a páncéltörő puskák!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 26 15:13 #22000

Fhu S18 mesterlövészben milyen brutális lehetett ?
Nem sok maradhatott egy orosz katonából akit meglátott egy magyar mesterlövész .....
Viszont ha 45kg volt akkor hánykatona kellett egy ilyen fegyverhez ?
És még kérhetnék arról infot hogy milyen volt páncélátütési képesége?

Erről a puskárol jutott eszembe egy még call of duty 1 küldetés mikor egy házat kellett védeni csunya oroszokkal egy páncéltöröpuskával a szép panzer4 kellett kilöni ... annyira nem volt élethü sztem (csak szakadtam a röhögéstöl )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2009 nov. 26 15:21 #22001

ja a G (vagy H?) panzereket 4 lövésből ki lehetett lőni... imádom azt a játékot... csak az a baj, hogy annyiszor végigtoltam, hogy tudom hol vannak az emberek, és így nem valami poén...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla