Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 12:05 #31350

• HunBütyök
Ilyen nehezet kérdeztem volna?
Azt fogadjunk tudjátok, hogy mi volt a Tigris lövegének a rendszeresítési száma? KwK1234 vagy KwK95 vagy KwK11?
Srácok, srácok... nem lesz ez így jó.
Még Hajcihő sem tudja a huszárkard rendszeresítési számát, és az újoncok sem?

Én sem tudom biztosan azért kérdezem. Azt hittem hogy én nem értek csak a gyalogsági fegyverekhez. <br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-04-03 14:09
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 14:22 #31357

• Zeki
Hát a \'48-ast tom
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 15:54 #31369

HunBütyök írta:
Azt fogadjunk tudjátok, hogy mi volt a Tigris lövegének a rendszeresítési száma? KwK1234 vagy KwK95 vagy KwK11?

Én sem tudom biztosan azért kérdezem. Azt hittem hogy én nem értek csak a gyalogsági fegyverekhez. &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-04-03 14:09

Nem kicsit bonyolultat kérdezel.

A két világháború között 13 különböző kardtípust rendszeresítettek.

Az utolsó igazi huszárszablya, az 1904M lovassági kard, aminek a huszártiszti változatát \&quot;Szent György kardnak\&quot; a tüzértiszti változatát \&quot;Borbála kardnak\&quot; nevezték.

Különbség csak a markolat díszítésében volt, mert a tüzértiszti kard megegyezett a lovasságival, lévén, hogy a tüzérségünk lovastüzérség volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 16:14 #31370

Hajcihő írta:

Miért nem inkább csúzlikat?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 17:43 #31374

• HunBütyök
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Én sem tudom biztosan azért kérdezem. Azt hittem hogy én nem értek csak a gyalogsági fegyverekhez. &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-04-03 14:09

Az utolsó igazi huszárszablya, az 1904M lovassági kard, aminek a huszártiszti változatát \&quot;Szent György kardnak\&quot; a tüzértiszti változatát \&quot;Borbála kardnak\&quot; nevezték.

Különbség csak a markolat díszítésében volt, mert a tüzértiszti kard megegyezett a lovasságival, lévén, hogy a tüzérségünk lovastüzérség volt.

Köszönöm a megerősítést! Akkor marad az 1940M kard!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 17:55 #31375

HunBütyök írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Köszönöm a megerősítést! Akkor marad az 1940M kard!

Nem 1940M! Hanem 1904M!

Egyszerűen sehol nem találok adatot!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 19:12 #31380

• HunBütyök
Tudom csak elírtam! 1904 akart lenni, sőt az is volt már 11 óra tájban is, de nem voltam benne biztos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 19:42 #31382

HunBütyök írta:
Tudom csak elírtam! 1904 akart lenni, sőt az is volt már 11 óra tájban is, de nem voltam benne biztos.

Akkor jó!

Egyébként meg a fórum címébe nem ártana még egy a betű!

Mondjuk piszok keveset tudunk a dologról, ráadásul azt sem, hogy hol gyártották őket \'18 után!

Egyébként is dühítő, hogy a magyar fegyverekről és egyéb cuccokról mennyire nincs irodalom, és mennyire hozzáférhetetlenek a kutatási eredmények!

Az utolsó amerikai baka kiesett fogtöméséről is több 100 oldal doumentáció van, az egész magyar katonai múltról, meg a nullához közeli infó férhető hozzá!

Még mindig hat komcsi korszak cefet nagy titkolódzása, meg az, hogy nem is igazán kutatták a korábbi korszakokat \'45 után. Főképpen nem a két háború közötti, meg a háború alatti dolgokat!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 19:58 #31383

Ebben igazad van sajnos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 20:01 #31384

panzer2 írta:
Ebben igazad van sajnos.

A legdühítőbb, hogy az archívumok, beleértve a hadtörténeti múzeumot is, egészen egyszerűen nem teszik hozzáférhetővé az anyagokat a neten.

Nincs felkészítve rá a cuccos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 20:25 #31385

• HunBütyök
Az hagyján, de a német, sőt még a finn és szlovák és román dolgokról is va dokumentáció, de magyarról vajmi kevés. Talán a norvég-dán haditechnikai eszközökhöz hasonló mennyiségű infó van a neten. A gápjárművek terén is csak a harckocsik lettek dokumentálva, a teherkocsik, személykocsik elenyésző mennyiségben. Bezzeg Opel, GMC, Studabaker, Bedford, Zis-5, Zis-6, Gaz-AAA dögivel van mindenhol. DAF, Miesse, Rába-Bakony, Rába-AFi, 37/M-38/M-39/M-40/M finn teherkocsik sehol nem lelhetőek fel. csak itt-ott elvétve pár szó erejéig. Én ezért utálom pl. a német dolgokat. Tele van velük az internet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 03 20:35 #31386

HunBütyök írta:
Az hagyján, de a német, sőt még a finn és szlovák és román dolgokról is va dokumentáció, de magyarról vajmi kevés. Talán a norvég-dán haditechnikai eszközökhöz hasonló mennyiségű infó van a neten. A gápjárművek terén is csak a harckocsik lettek dokumentálva, a teherkocsik, személykocsik elenyésző mennyiségben. Bezzeg Opel, GMC, Studabaker, Bedford, Zis-5, Zis-6, Gaz-AAA dögivel van mindenhol. DAF, Miesse, Rába-Bakony, Rába-AFi, 37/M-38/M-39/M-40/M finn teherkocsik sehol nem lelhetőek fel. csak itt-ott elvétve pár szó erejéig. Én ezért utálom pl. a német dolgokat. Tele van velük az internet.

Teljesen igazad van.

Könyvben ugyan van elég sok anyagom, de azok is sekélyesek, éppen csak az egyes eszközök néhány technikai adatát és egyéb paraméterét adják meg.

Ha azonban pl. egy Pratt&amp;Withney csillagmotort akarnék újjáépíteni, akkor a legutolsó metallurgiai adatot is megkapom róla.
Ugyanígy a kenőolajai, hűtőfolyadéka pontos összetételét, stb., de még a szállítódobozai pontos tervrajzát és anyagleírását is.
Plusz a teljes felszerszámozás minden összetevőjét.
Az olyan apróságokról mint, hogy mi volt a szériaszáma az egyes motoroknak, azt melyik sárkányszámú gép(ek)be építették bele, vagy, hogy - ha sérült - akkor milyen alkatrészekkel pótolták, már ne is beszéljünk!

A magyar konstrukciókról meg kész öröm, ha egyáltalán azt tudjuk, hogy léteztek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 05 10:05 #31455

• HunBütyök
Jeee írta:
HunBütyök írta:
Én ezért utálom pl. a német dolgokat. Tele van velük az internet.

Jáááááj, a nácik köztünk élnek?
Ezért nem jár külön kárpótlás a derék zsidóknak és leszármazottaiknak az idők végezetéig?

Itt szigorúan a haditechnikai dolgokra gondoltam. Azokkal Dunát lehet rekeszteni. Magyarokkal sajnos nem. És ez a baj.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 05 11:18 #31460

Üdv.
Tudom ez nem ghyalogsági fegyver,de nem találtam olyan topikot amibe illet volna a kérdésem.
Nem tudjátok,hogy a 2cm Flak 30 által használt PzGr40 páncéltörőgránátot mikortól kezdték használni?

UI.:Csak akkor írjátok,hogy 1940től ha 100%-osak vagytok benne.Igazából az érdekel,hogy már május 10.-én Franciországban használták-e és ha igen mekkora mértékben.Ritka volt vagy nem?stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2010 ápr. 05 12:59 #31476

HunBütyök írta:
Jeee írta:
HunBütyök írta:
Én ezért utálom pl. a német dolgokat. Tele van velük az internet.

Jáááááj, a nácik köztünk élnek?
Ezért nem jár külön kárpótlás a derék zsidóknak és leszármazottaiknak az idők végezetéig?

Itt szigorúan a haditechnikai dolgokra gondoltam. Azokkal Dunát lehet rekeszteni. Magyarokkal sajnos nem. És ez a baj.

Talán mert sokkal kevesebb volt a magyar haditechnika?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla