Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 máj. 27 08:48 #35057

andy50 írta:
Köszi szépen Kamikaze!

Nincs mit andy50!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 máj. 27 09:39 #35059

Luger írta:
Sziasztok
A mai hadseregekben kiképzik még a katonákat a gyalásóval való harcra ? csak mert az 1 és 2 vhban még elég gyakran használták ....

Engem még kiképeztek, 1972-ben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 máj. 27 14:51 #35075

Szerintem ha jól használja az ember akkor félelmetes fegyver lehet belőle persze csak közelharcnál .
Letakarítottam a fém részét és az enyémbe 1893 van beleütve nem mai darab de rozsdát most se nagyon találok rajta
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 14 19:52 #35632

• Gipszj
Némi helyesírás:
Moszin-Nagant és nem Mosin-Nagant
ZiSz Vagy ZISZ és nem ZIS (závod imenyi Sztalina)
Valószínüleg németből lett így átírva.
A kézigránát amire én is ki lettem képezve az úgy működött, hogy először a nyelét össze kellett csavarni a fejével. Dobás előtt ki kellett húzni oldalt a biztosító szöget, majd erőteljes mozdulattal hátra felé kellett lendíteni. Ettől a feje a nyeléhez képest elmozdult hátra, majd egy rugó visszarántotta. Ettől az ütőszeg beállt középre és belevert a gyutacsba. A gyutacs begyújtotta a lassított égésű lőport, az kb. 3\" alatt égett végig, majd robbantotta a főtöltetet. A nyél alján volt egy drótkarika azért, hogy madzagot lehessen rákötni. Ha a fejét kitámasztották, a nyelére kötött spárgát pedig keresztbe kihúzták az úton, vagy odakötötték az ajtó másik oldalához stb. akkor aki véletlenül meghúzta az fölrobbant. Több fejet is össze lehetett csavarni.Ez volt a támadó változat. Ha egy öntöttvas burkot húztak rá akkor a veszélyes körzete erősen megnőtt
A TNT második, az ekrazit első világháborús robbanóanyag-
Tisztelettel Gipszj<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-06-14 22:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 14 20:02 #35633

• HunBütyök
Moszin-Nagant és nem Mosin-Nagant
ZiSz Vagy ZISZ ZIS (závod imenyi Sztalina)

Attól függ, hogy magyarosítjuk-e vagy nem.
Az orosz csirkelábakkal írva is ZIS, a Mosin-Nagant meg Mosina-Nagant.

Én is az angol szöveget hazsnálom, mivel angol nyelven olvasok általában. Bennem is az ragad meg.

Amúgy a ZIS-nek mi köze van a kézifegyverekhez?
Na jó van mert Zis-5 teherkocsira szereltek Maxim géppuskát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 14 20:08 #35635

• HunBütyök
Mondjuk ha magyarosítunk akkor csomó eszköz, jármű neve érdkes néz ki.

pl. Hármas jelű gyalogsági harckocsi templomdomb hármas változat (Templomdomb 3)

Azaz Mk III Infantry Tank Churchill III
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 14 20:09 #35636

• Gipszj
Azt hittem aki az álnevében hun tagot használ stb. az vagy az eredeti írásmódot használja, vagy magyarul írja. Az angolosítás számomra ilyen előzménnyel nehezen érthető. Nem baj.
Tisztelettel Gipszj
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 14 20:36 #35638

• HunBütyök
A Hun Máshonnan jön. Egy külföldi fórumon [HUN]Bütyök volt a nevem, és az lett eegyszerűsítve HunButyok, vagy HunBütyök. Attól függően hogy az adott honlap tolerálja-e az ö betűt.
de nem, nekem a Zisz az Zis mivel oroszul is Zis, na meg a magyar terminológiát és magyar neveket meghaygom a magyar dolgoknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 06:52 #35648

Bütyi sajnos fordításod pontatlan, ugyanis az angol templom az \&quot;Church\&quot;, a domb pedig \&quot;hill\&quot;, ezért ha ezt jelentené két H kellene hogy legyen a közepén:P A Churchill tankot szerintem Sir Winston Churchill-ről kapta a nevét.

Azon, hgy hogyan írjuk a Zis(z)-t felesleges vitatkozni, mert helyesen így van leírva:

&amp;#1101;&amp;#1080;&amp;#1089;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 07:05 #35650

• Zeki
&amp;#1047;&amp;#1048;&amp;#1057; (Zjisz) igen ez a helyes.

\&quot;A szériát az akkor brit miniszterelnökről, Winston Churchillről nevezték el, aki nem csak Anglia háborús erőfeszítéseinek szimbóluma volt, hanem ő volt az az ember is, akinek segítségével az első világháború során elkezdődhetett az első harckocsi kifejlesztése is.\&quot; - tehát ugyan csak Jaginak volt igaza
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 07:18 #35653

Zeki írta:
&amp;#1047;&amp;#1048;&amp;#1057; (Zjisz) igen ez a helyes.

\&quot;A szériát az akkor brit miniszterelnökről, Winston Churchillről nevezték el, aki nem csak Anglia háborús erőfeszítéseinek szimbóluma volt, hanem ő volt az az ember is, akinek segítségével az első világháború során elkezdődhetett az első harckocsi kifejlesztése is.\&quot; - tehát ugyan csak Jaginak volt igaza

Köszönöm szépen:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 14:26 #35665

• HunBütyök
Tudom baszki, csak poénkodtam!!! Igen Churchillről kapta a nevét. Mondjuk kérdés, hogy Churchill mint vezetéknév, nem-e a templomdomb szóból származik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 15:25 #35666

• Zeki
Ja jó van na, már azt hittük...
Bár pont te ne tudnád, ez elképzelhetetlen egyébként is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 16:16 #35670

HunBütyök írta:
Tudom baszki, csak poénkodtam!!! Igen Churchillről kapta a nevét. Mondjuk kérdés, hogy Churchill mint vezetéknév, nem-e a templomdomb szóból származik.

Továbbá ha church-ill, akkor az utóbbi az beteg. A szóösszetételben pedig a betegek templomát = menedékét jelenti, óangolul.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 jún. 15 17:35 #35674

• HunBütyök
Az angolok zizik, de nem hinném, hogy ilyen furcsa vezetékneveik lennének.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla