Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 08 20:44 #36457

• HunBütyök
Algérián és Tunézián kívül Madagaszkárt, Abesszíniát, Szudánt, Líbiát, Egyiptomot is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 08 20:53 #36459

• Roland
HunBütyök írta:
Algérián és Tunézián kívül Madagaszkárt, Abesszíniát, Szudánt, Líbiát, Egyiptomot is.

Tehát mondhatni, hogy otthon mozgott afrikában!
Egyébként Abesszínia megszállása 1941-ig tartott?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 09 03:47 #36466

• HunBütyök
Igem. sajnos a sok csíra csak Rommelt és Montgomery-t ismeri Afrikából, holott az afrikai hadsdzíntér az magába foglalta egész afrikát, madagaszkárt, és még a közel keletet is ide sorolom.

Ezt az egész sivatagos-szavannás kócerájt.

Amúgy igen, 1941-ig tartott. 1941. májusában tért vissza Hailé Szalasszié.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 09 07:43 #36478

• Zeki
Mi vársz Bütyök, de néhányan még az Afrikai országokat sem tudják (az alapvetőeket). Afrikába, mik szerepeltek jobban? A puskák, vagy a géppisztolyok? Én a puskákat mondanám.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 09 07:52 #36481

HunBütyök írta:
Igem. sajnos a sok csíra csak Rommelt és Montgomery-t ismeri Afrikából, holott az afrikai hadsdzíntér az magába foglalta egész afrikát, madagaszkárt, és még a közel keletet is ide sorolom.

Én tudom nem csak ők hanem Szenegáliak is meg Kenyai lövészek is Dél-Afrikaiak, Lengyelek, Skótok és még sokan mások.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 09 13:19 #36494

• Roland
HunBütyök írta:

Nos igen! Én az utóbbi időben a Szíriai harcoknak néztem utána. (Közel kelet)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 09 13:22 #36495

• Roland
Zeki írta:
Mi vársz Bütyök, de néhányan még az Afrikai országokat sem tudják (az alapvetőeket). Afrikába, mik szerepeltek jobban? A puskák, vagy a géppisztolyok? Én a puskákat mondanám.

Meglátásom szerint a puskák zárszerkezete nem nagyon remekelt Afrikában. (Sivatagi homok)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 09 13:24 #36496

• Roland
panzer2 írta:
HunBütyök írta:

Én tudom nem csak ők hanem Szenegáliak is meg Kenyai lövészek is Dél-Afrikaiak, Lengyelek, Skótok és még sokan mások.

Igen, még Ausztrál önkéntesek is. (Bár ez valamelyest érthető.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 19 19:03 #36938

Néhány Sturmgewehr variáns:

Éjszakai mesterlövés, lézeres optikával, night mode.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Sarokharcos.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 19 21:08 #36940

• HunBütyök
Ez nagyon olcsó fegyver lehetett. Nem kellett golyó gyártására pénzt pazarolni, mert ha az ellenség meglátott egy ilyen masinát, egyből halálra röhögte magát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 19 21:58 #36942

Remélem a kanyarlövőre gondoltál mert ha az éjszakai mp-44 akkor tévedsz .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 19 23:00 #36945

portillo írta:
Néhány Sturmgewehr variáns:

Éjszakai mesterlövés, lézeres optikával, night mode.

Sarokharcos.

Bocsika, de nem lézeres optika.
Maradjunk az infravörösnél.

Az első működő lézert Theodore Maiman állította elő, 1960. május 16-án, Kaliforniában, Malibuban, a Hughes Research Laboratories-ben.

Tehát a második világháború vége után 15 évvel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 19 23:07 #36946

HunBütyök írta:
Ez nagyon olcsó fegyver lehetett. Nem kellett golyó gyártására pénzt pazarolni, mert ha az ellenség meglátott egy ilyen masinát, egyből halálra röhögte magát.

A kanyarlövő fegyver nem egy vicc. És nem is viccből fejlesztették ki. Városi harcokban igencsak előnyös.
Nyilván az első változatok eléggé korlátozottan voltak csak használhatók (vagy jobbra, vagy balra lőttek, és a lőszerük is széttört, de még így is elégséges volt a tűzhatásuk), azonban még így is megkímélték a lövészek életét.
Nos a fegyver annyira komoly igény a mai városi harcokban, hogy az izraeli hadsereg kifejlesztette a modern változatát, és hadrendbe is állította.
Ennek már nem kanyarodik a csöve, hanem a fegyver úgy van csuklósan kialakítva, hogy míg a lövész takarásban van, addig a fegyver és a célzóberendezés már a célpontra mutat, és 0-90 fok között mindkét irányban állítható.
Utálják is az arabok rendesen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 04:22 #36947

• HunBütyök
Luger írta:
Remélem a kanyarlövőre gondoltál mert ha az éjszakai mp-44 akkor tévedsz .

Szerintem nagyon vicces tákolmány mind.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 04:24 #36948

• HunBütyök
Én a konzervatívabb fegyvereket szeretem. Amúgy érdekelne ez az izraeli csoda, mivel el nem tudom képzelni, hogyan vesz be egy csőben suhanó golyó egy 90-fokos kanyart.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla