Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 05:39 #36949

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Luger írta:
Remélem a kanyarlövőre gondoltál mert ha az éjszakai mp-44 akkor tévedsz .

Szerintem nagyon vicces tákolmány mind.

Ebből is látszik, mennyire nem értesz a harcászathoz. Leszólsz valamit, amihez közöd sincs.

Egyébként a \&quot;kanyarlövő\&quot; toldatot eredetileg a páncélozott harcjárművekből való fedett kilövésre találták ki. Látható, hogy a cső függőlegesen \&quot;kanyarodik\&quot;, nem pedig vízszintesen, ami az utcasarkokon kellene...<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-07-20 10:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 07:32 #36950

• Roland
Egyébként a Hidegháború során az USSR foglalkozott kanyarlövő fegyverek fejlesztésével. Gondolom, hogy honnan vették az ötletet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 07:34 #36951

• Zeki
Ne szomorkodj, hisz nem lett belőle semmi...de szerencsére a németek sem jutottak vele sokra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 07:50 #36954

• Roland
Igazad van! Ugyan olyan nevetséges próbálkozásuk volt ez a Szovjeteknek, mint az 1970-es években, amikor Német tervrajzok alapján egy ufót készítettek, és 15 méterről visszazuhant...
De elképzelhető, hogy hosszútávon jó fejlesztése lett volna a Német iparnak a saroklövő. A későbbiekben akár taktikai fegyverként is megállta volna a helyét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 09:02 #36955

HunBütyök írta:
Én a konzervatívabb fegyvereket szeretem. Amúgy érdekelne ez az izraeli csoda, mivel el nem tudom képzelni, hogyan vesz be egy csőben suhanó golyó egy 90-fokos kanyart.

Mint már írtam, sehogy: \&quot;Ennek már nem kanyarodik a csöve, hanem a fegyver úgy van csuklósan kialakítva, hogy míg a lövész takarásban van, addig a fegyver és a célzóberendezés már a célpontra mutat, és 0-90 fok között mindkét irányban állítható.\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 09:09 #36956

Számvéber Norbert írta:
HunBütyök írta:
Luger írta:
Remélem a kanyarlövőre gondoltál mert ha az éjszakai mp-44 akkor tévedsz .

Szerintem nagyon vicces tákolmány mind.

Ebből is látszik, mennyire nem értesz a harcászathoz. Leszólsz valamit, amihez közöd sincs.

Egyébként a \&quot;kanyarlövő\&quot; toldatot eredetileg a páncélozott harcjárművekből való fedett kilövésre találták ki. Látható, hogy a cső függőlegesen \&quot;kanyarodik\&quot;, nem pedig vízszintesen, ami az utcasarkokon kellene...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-07-20 10:21

Teljesen igazad van. (Naná.) A kanyarcsövet csak ezt követően kezdték el - szórványosan - használni az utcai harcokhoz, abból a \&quot;mániájukból\&quot; kiindulva, hogy nem szimpatizáltak a gondolattal, hogy lelőjjék őket.

A harcjárművek közvetlen védelméhez pedig igencsak szükségszerű és előnyös volt (nem véletlenül találták ki), mivel számukra az egyik legnagyobb veszélyt a rájuk kapaszkodó és különböző robbanóeszközöket működésbe hozó emberek jelentették.
A kanyarcső lehetővé tette, hogy ezeket leküzdjék, még úgy is, hogy a cső roncsolta a kilőtt lőszert. Ilyen távolságból ez is bőven hatásos és halálos volt.
(Ezt a \&quot;szakértők\&quot; tájékoztatására írtam, kiegészítve a megjegyzésedet.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 10:32 #36964

• Liberator
Roland írta:
Igazad van! Ugyan olyan nevetséges próbálkozásuk volt ez a Szovjeteknek, mint az 1970-es években, amikor Német tervrajzok alapján egy ufót készítettek, és 15 méterről visszazuhant...
De elképzelhető, hogy hosszútávon jó fejlesztése lett volna a Német iparnak a saroklövő. A későbbiekben akár taktikai fegyverként is megállta volna a helyét.

Mai napig használnak saroklövőt, csak kicsit modernebb változatot. A fegyver elején egy pisztoly, és egy kamera van, azt lehet forgatni. A látható képet pedig egy LCD monitoron lehet nézni, valahogy így:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 12:12 #36965

• Roland
Ha nem tévedek ez egy Izraeli fejlesztés...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 13:01 #36966

Liberator írta:
Roland írta:

Mai napig használnak saroklövőt, csak kicsit modernebb változatot. A fegyver elején egy pisztoly, és egy kamera van, azt lehet forgatni. A látható képet pedig egy LCD monitoron lehet nézni, valahogy így:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Igen, vagy pisztoly, vagy géppisztoly, vagy gépkarabély, tetszés szerint.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 13:02 #36967

Roland írta:
Ha nem tévedek ez egy Izraeli fejlesztés...

Nem tévedsz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 13:21 #36968

Sziasztok .
Az izraeli tervező azt nyilatkozta mikor erről a fegyverről kérdezték hogy azért fejlesztette ki mert annyi barátját veszítette el hogy megoldást akart találni . Viszont már van olyan verziója is aminek egy \&quot;kis\&quot; gránátvető van a végén
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 14:33 #36971

• Roland
És ezek után már nem meglepő, hogy a statisztikák szerint Izraelnek van a leg korszerűbb hadserege.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 14:45 #36972

• HunBütyök
Na mostmár értem a működését!

Amúgy továbbra is szerintm viccesen néznek ki ezek a német próbálkozások. Nem szokványos fegyverek. Viccességük a furcsaságukból ered.
De annak idején a lomha, lassan araszoló rombusz alakú harckocsikat is viccesnek találták. Ahogy pl. a magyar népdalban is a repülőgépről így énekelnek \&quot;Ej, koma, micsoda eketaliga, hogy az isten csudájába került az oda!\&quot;

Úgyhogy Norbi mielőtt leszólsz, akkor mind a népköltészetet, mind az általános emberi viselkedést szóld le, mert ezekben is benne van az hogy a furcsa és szokatlan dolgokra \&quot;vicces, mókás, idióta, örült\&quot; hasonló jelzőket aggatnak.

De pl. a tüzesvíz kifejezés is ilyen mókás kifejezés, és bár fogyasztották előszeretettel, az indiánok nem tudták, hogy ez egy gabonapárlat aminek \&quot;égető\&quot; íze az alkoholfokának volt köszönhető.

Ha a témára visszatérünk, ismersz engem mint a rossz pénzt (és tutdom, hogy így szeretsz ): a bazári, kommersz német agyonajnározott dolgokat egyáltalán nem kedvelem. Jó kis Berthier MLE 1905/17 puska Mle 1892-es bajonettel, az a tuti, nem az STG-44.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 20 15:24 #36976

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:

Ha a témára visszatérünk, ismersz engem mint a rossz pénzt (és tutdom, hogy így szeretsz ): a bazári, kommersz német agyonajnározott dolgokat egyáltalán nem kedvelem. Jó kis Berthier MLE 1905/17 puska Mle 1892-es bajonettel, az a tuti, nem az STG-44.

Nem vagy az esetem.
Talán azért agyonajnározott az MP-44, mert valóban forradalmasította a gyalogság harcászatát. Az éjszakai változat (amely ugyebár a Karvaly-rendszer része volt) pedig messze megelőzte a korát. Akár tetszik, akár nem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 júl. 21 06:56 #37017

• Zeki
Roland, Hajcihő, Bütyök, Luger, egy-egy strigula mindannyitoknak.
NE térjetek el a témától!!!
Nem csak én vagyok moderátor poroló, nem csak én törölgetek...<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-07-21 16:39
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla