Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 14 21:37 #38660

• Roland
HunBütyök írta:
Azt nem tudom, én nem ismerem a kézifegyvereket csak alapszinten. Mondjuk Ausztrália javarészt sivatag.

Ahogy mondod.
Íme egy Owen sivatagi álcafestéssel: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 14 21:45 #38662

Ez a fegyver nem egy géppisztoly ? az stg-44 a lőszere miatt volt különleges a maga idejében .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 14 21:55 #38664

• Roland
Luger írta:
Ez a fegyver nem egy géppisztoly ? az stg-44 a lőszere miatt volt különleges a maga idejében .

Igen, itt sokakat megtéveszt:P
Pedig az 1940-es változatai 7,65 x 17 Browning űrmérettel készültek. Nem is rossz kaliber.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 07:21 #38680

• Bazooka Joe
Roland írta:

Íme egy Owen sivatagi álcafestéssel: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Jézus Mária! Ezt a fegyvert még ki sem állítanám az STG 44-el együtt, olyan csúnya!

Luger, valóban jól gondolod, az STG 44-nek a lőszere volt különleges ami a 7.92x33mm Kurz volt. Hihetetlen jó volt a lövedék sebessége. És pontos is volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 07:27 #38682

• Zeki
Hallod el tudom képzelni, itta a kávét a tervező és véletlenül leöntötte a terveket, ezért előkapta a Thomson és a Sten terveit, azt összerakta a kettőt.

Nem szép, de lehet hogy jó. \"Lehet\".
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 08:17 #38691

• Roland
Zeki írta:
Hallod el tudom képzelni, itta a kávét a tervező és véletlenül leöntötte a terveket, ezért előkapta a Thomson és a Sten terveit, azt összerakta a kettőt.

Nem szép, de lehet hogy jó. \"Lehet\".

Hát, én megmerem azt kockáztatni, hogy a legigénytelenebb fegyvere a XX. századnak az Owen gépkarabély volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 08:46 #38695

• HunBütyök
Mint mondotta volt, a Sten MK I 1941-es, az Owen meg 1939-es.
A tűzgyorsasága nagyobb volt mint az STG-44-é, és elég pontos is volt asszem. Na meg hát az STG-44 1944-es cucc, ez meg háború eleji. Jóval megelőzte a korát.
Több helyen machine-carbine-nak írják az Owent, de szerintem is átmenet volt a géppisztoly és a gépkarabély között.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-08-15 10:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 09:26 #38700

• Roland
Roppant bonyolult szerkezet volt az Owen A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 09:35 #38703

• HunBütyök
Az benne a jó, nagy előny volt ez!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 09:40 #38706

• Roland
HunBütyök írta:
Az benne a jó, nagy előny volt ez!

Persze, lényegesen könnyebb volt a karbantartása.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 09:55 #38712

• Bazooka Joe
Tudjátok, hogy a szovjetek kézifegyverei miért nem fagytak be a tél beálltával?

Nemrég láttam egy videót, és abban azt mondták el, hogy a fegyverolajukhoz gázolajat kevertek.

Le is tesztelték... egy üvegcsébe tettek ebből olajmixből, egy másikba pedig a németek által használt sima fegyverolajból.

Bevitték őket egy hűtőkamrába, ahol 2 órán át -30°C-on tárolták őket.

Mikor kihozták őket, a német olaj teljesen megfagyott, ám a szovjet még mindig folyékony halmazállapotú volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 09:58 #38714

• Roland
Bazooka Joe írta:

Nemrég láttam egy videót, és abban azt mondták el, hogy a fegyverolajukhoz gázolajat kevertek.

Le is tesztelték... egy üvegcsébe tettek ebből olajmixből, egy másikba pedig a németek által használt sima fegyverolajból.

Mikor kihozták őket, a német olaj teljesen megfagyott, ám a szovjet még mindig folyékony halmazállapotú volt.

A Szovjetek találékonyak voltak. Sejtettem, hogy speciális volt az olajmixük, de én arra tippeltem, hogy vodkával keverik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 13:29 #38760

• Zeki
Azért nem feltétlen kell az orosz vodka miatt azt gondolni, hogy az volt a titok nyitja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 13:47 #38765

• Roland
Zeki írta:
Azért nem feltétlen kell az orosz vodka miatt azt gondolni, hogy az volt a titok nyitja.

Hát, pedig a vodka sok mindenre alkalmas volt. Még a jégzselét is helyettesítheti, ha megfelelő arányban keverik vízzel.
De ott voltak Pl: a Japánok. Ők rizspálinkában utaztak. A hatás ugyan az volt mint a Szovjeteknél a vodkától.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2010 aug. 15 15:24 #38805

Roland írta:
Bazooka Joe írta:

A Szovjetek találékonyak voltak. Sejtettem, hogy speciális volt az olajmixük, de én arra tippeltem, hogy vodkával keverik.

Egy frászt! A vodkát legfeljebb tisztaszesszel keverték, hogy ne legyen túl erős!

Jellemző, hogy az átlag adagjuk \&quot;szto gram\&quot; azaz egy deci volt, ezt pedig akárhányszor megismételték egy nap, ha tehették. No nem is voltak teljesen józanok, legfeljebb, amikor kialudták!<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 17:25
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla