Gipszj írta:
A dum-dum lövedék és a nem teljes burkolatú lövedék használatát azért tiltották be, mert legtöbbször halálos sérülést okoz, katonai szempontból viszont ideális az ha súlyos sérülést okoz, de nem öl. Azért mert egy hullát hamar el lehet ásni, viszont egy súlyos sebesült ellátásához a statisztikák szerint két ember kell. Ez a két ember hiányozni fog a termelésből vagy a hadsereg harcoló részéből.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-02-04 23:27
A dum-dum betiltása puszta politika volt, nem katonai megfontolás és mivel a Búr háború nem sok nemzetközi elismerést hozott Britanniának ezért be is jött a németeknek. Szerintem a németek, pont hogy nem kampányoltak volna a dumdum betiltásáért, ha úgy van ahogy írod (vagy ők is úgy látták volna), mert ez azt jelenti, hogy nekik is jobb lett volna ha marad szolgálatban , hisz ő ellenük használták volna. Nem tudom, miért lett volna nekik előnyös ha a britekkel betiltatják a katonai szempontból kevésbé előnyös lőszert? A dumdum csak politika volt. Arról nem beszélve, hogy a Mk. VII .303 töltény hála az alumíniumnak az orrában legalább olyan hatásos volt, mint a dumdum és, hogy elég megnézni az amerikai polgárháborús csatákat ahoz, hogy lássuk, hogy a dumdum hatásával kb. megegyező nagy kaliberű .58 Minié is többször sebesített, mint ölt.
Ha félreértettem volna és úgy értetted, hogy a dumdum az előnyösebb, akkor az erre vonatkozó részét vedd semmisnek.