Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 26 10:21 #53741

• HunBütyök
A csudákat... Biztosan SeggbeKurt Riedernél olvastad a Legyőzhetetlen Fliegerfaust című könyvében.

Pár darabot hazsnáltak belőle ha jól tévedek kevesebbet mint százat.
Úttörő fegyver volt, de igazából semmire nem volt jó. Kicsi volt a hatótávja, gyenge a lövedéke, és pontatlan volt nagyon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 26 11:03 #53744

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Magyarharcos írta:
Gyalogsági akkor
Amerikai:BAR
Brit:Vichkers
Német: Mp 40 és Mp44
Szovjet: PPSH

De akkor is kedvencem a Mk-108<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-02-25 21:53

Már bocsi de nem az Mk 108-ra gondolsz? Kötőjel nélkül és nem kézifegyver volt hanem repülőgép fedélzeti gépágyú. Kézben csak Rambo tudta volna használni (Mint ugye a helikopter géppuskát a filmben).

Szerintem Rambo M60-as géppuskát használt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 26 11:05 #53745

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
A csudákat... Biztosan SeggbeKurt Riedernél olvastad a Legyőzhetetlen Fliegerfaust című könyvében.

Pár darabot hazsnáltak belőle ha jól tévedek kevesebbet mint százat.
Úttörő fegyver volt, de igazából semmire nem volt jó. Kicsi volt a hatótávja, gyenge a lövedéke, és pontatlan volt nagyon.

Attól eltekintve, hogy a szádból jövő hab már az én gépemből is folyik, tudsz arról valamit, hogy mennyire volt hatásos földi célok ellen?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 26 11:21 #53751

Nekem pont azért tetszett meg mert, jóval meghaladta a korát. + szerintem tök jó elképzelés volt.
A hadsereg is csak ugyanolyan pocsék dolog volt, mint minden egyéb, s az egyetlen jó az volt benne, hogy az embernek cimborái akadtak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 26 12:47 #53760

• HunBütyök
Gyakorlatilag kevés információ maradt fenn róla, de 80 darabot adtak az emberek kezébe 1945 januárjában azt hiszem. Élesben volt csapatpróbájuk. Legtöbbjüket eldobálták egyszerűen. 100 méter után a lövedékek egyszerűen leestek...

A szám nem habzik, csupán leírtam hogy nem volt nagy durranás ez a fegyver.

Egy Panzerbüsche 39-el inkább állnék csatasorb amint ilyen tezsteletlen kísérleti darabbal. Az előbbi leglább jó könnyebben páncélozott célok ellen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 26 18:27 #53774

Fel tudtok rakni egy olyan képet,melyen egy honvéd,és az MG42-ese látható?
Mert egyszerűen egy darabot sem találok.
Előre is köszönöm!<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-02-26 19:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 27 09:03 #53788

• Panther
A Fligerfaust szerintem hibás elgondolásokon alapult. Inkább nevezném ígéretesnek tűnő egzotikumnak, mint harckész kézi légálhárító fegyverrendszernek. De ilyen kísérletekből sok volt a III. Birodalomban 1945-ben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 27 09:18 #53790

• HunBütyök
101.Légideszant írta:
Fel tudtok rakni egy olyan képet,melyen egy honvéd,és az MG42-ese látható?
Mert egyszerűen egy darabot sem találok.
Előre is köszönöm!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-02-26 19:27

Pedig létezett 42M grunov villámgéppuska, ha hiszed, ha nem.

Minek neked olyan kép?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 27 11:51 #53820

Tudom,hogy létezett,csak én egy videón láttam egy magyar honvédet egy MG42-essel.
Mégpedig a YouTube-on:Magyar katonák a II.Világháborúban címmel.Ott megtelálod azt a bajuszos honvédet vállán az MG42-essel.Azt a képet szeretném<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-02-27 12:52
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 27 12:05 #53827

• Panther
Ez egyszerű: menj a videóhoz, állítsd meg ott, és lőj el egy schreenshotot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 27 12:09 #53828

Marha vicces!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 06:17 #53904

• HunBütyök
Látom olyat kérdeztem amire senki nem tudja a választ. Pedig azt hittem lenyomjuk az Axishistory-t is, mert hátha tudja valaki. Mert ott em tudják... Egyszerűen nem hiszem el hogy hogy sehol nem maradt fenn a neve a lengyel lángszóróknak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 06:35 #53905

• Magyarharcos
Tudom hogy nem gyalogsági fegyver, de akkor is az egyik kedvencem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 06:49 #53907

• HunBütyök
Igen magyar harcos, mert zöld és hosszabb!

Amúg ynem találok megfelelő topicot ezért ide írom kérdésemet:

Több vh-s képen is láttam, a különböző német feliratok, táblák, hirdetések, plakátok a németeknél miért ilyen metálos/skinheades betűkkel vannak írva? Mármint ilyen középkorias, kódexes betűknek tűnő betűkkel...

Ilyene feliratokra gondolok:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

vagy ez ni:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

és még lenne millió... szóval miért ilyen középkori betűk? Jól né zki meg kemény is az oké. Például a Mayhem Misteriis dom sathanas lemezében is így írnak, és nagyon klafán néz ki. De a németeknél mi ajelentősége?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 07:16 #53910

• Számvéber Norbert
A gugli a barátod:

szabadbolcseszet.elte.hu/index.php?optio...em=378&amp;tip=0

HunBütyök írta:
Igen magyar harcos, mert zöld és hosszabb!

Amúg ynem találok megfelelő topicot ezért ide írom kérdésemet:

Több vh-s képen is láttam, a különböző német feliratok, táblák, hirdetések, plakátok a németeknél miért ilyen metálos/skinheades betűkkel vannak írva? Mármint ilyen középkorias, kódexes betűknek tűnő betűkkel...

Ilyene feliratokra gondolok:

vagy ez ni:

és még lenne millió... szóval miért ilyen középkori betűk? Jól né zki meg kemény is az oké. Például a Mayhem Misteriis dom sathanas lemezében is így írnak, és nagyon klafán néz ki. De a németeknél mi ajelentősége?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla