Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 17:50 #53952

• Panther
Gondolom a Germán mitológiára vezethető vissza, mint pl. a Vaffen SS jelzése.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 18:01 #53958

• HunBütyök
Á, köszi a segítséget, sejtettem hogy ez ál a dolgok hátterében, de meglepett hogy ezt is 1941 után leredukálták mert azt mondták hogy zsidó eredetű. Itt a cikkben írják. Hát ha olyan eredetű, ha nem, akkor is jól néz ki!
Persze én meg voltam győződve, hogy ez anbgol kódexbetű, de ezek szerint német területekről származott el Angliába is ez az írásmód.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-02-28 19:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 18:04 #53960

• Számvéber Norbert
Panther írta:
Gondolom a Germán mitológiára vezethető vissza, mint pl. a Vaffen SS jelzése.

Bütyök a betűformákat kérdezte, nem a rúnákat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 18:11 #53962

+ a dupla v-vel írjuk:Waffen SS
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 18:52 #53967

HunBütyök írta:
Á, köszi a segítséget, sejtettem hogy ez ál a dolgok hátterében, de meglepett hogy ezt is 1941 után leredukálták mert azt mondták hogy zsidó eredetű. Itt a cikkben írják. Hát ha olyan eredetű, ha nem, akkor is jól néz ki!
Persze én meg voltam győződve, hogy ez anbgol kódexbetű, de ezek szerint német területekről származott el Angliába is ez az írásmód.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-02-28 19:02

Ezt csak a németek nyomták rá a cikk szerint, valójában német eredetű (ugyanaz a cikk, első pár bekezdés). A héber nyelv eleve teljesen más ábécével, és írásképpel ír (jobbról balra, csak mássalhangzókat, és a magánhangzókat csupán pontozással jelöli).

Héber betűk:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 19:33 #53972

• domigeri
HunBütyök írta:
Látom olyat kérdeztem amire senki nem tudja a választ. Pedig azt hittem lenyomjuk az Axishistory-t is, mert hátha tudja valaki. Mert ott em tudják... Egyszerűen nem hiszem el hogy hogy sehol nem maradt fenn a neve a lengyel lángszóróknak...

Még szegényes google-fordítós lengyel tudásomat is bevetettem, de eddig eredménytelenül:(. De még nem adom fel!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 feb. 28 20:36 #53974

• HunBütyök
Számítok rád kolléga... Én sem találtam amúgy semmit.
Alkalmazásuk meg miegyéb az oké, de a rendszeresítési számuk... püff neki...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 01 16:26 #54008

• Panther
Elnézést az elírásért: Waffen SS.

Azt megmondaná valaki, hogy a Pps-41-nek végülis miért csináltak ívtárat? Mert a jól bevállt 71 lőszeres csigatár szerintem jobb volt. Könnyebb is volt vele hasalva tüzelni, mint pl. az Mp-40-nel, aminek hosszú táa nem volt épp ideális erre.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-03-01 17:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 01 17:38 #54030

• Magyarharcos
Na ez jó kérdés!
Szerintem azért mert rövidebb tűz, hosszabb célzás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 01 17:46 #54032

• Com. Hakapeszi
Panther írta:

Azt megmondaná valaki, hogy a Pps-41-nek végülis miért csináltak ívtárat? Mert a jól bevállt 71 lőszeres csigatár szerintem jobb volt. Könnyebb is volt vele hasalva tüzelni, mint pl. az Mp-40-nel, aminek hosszú táa nem volt épp ideális erre.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-03-01 17:27

Elsősorban azért mert nehéz volt és sokkal gyakrabban elakadt mint az ívtár.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 01 17:54 #54033

• Gipszj
Com. Hakapeszi írta:
Panther írta:

Azt megmondaná valaki, hogy a Pps-41-nek végülis miért csináltak ívtárat? Mert a jól bevállt 71 lőszeres csigatár szerintem jobb volt. Könnyebb is volt vele hasalva tüzelni, mint pl. az Mp-40-nel, aminek hosszú táa nem volt épp ideális erre.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-03-01 17:27

Elsősorban azért mert nehéz volt és sokkal gyakrabban elakadt mint az ívtár.

Meg azért, mert nem lehetett olyan jól rögzíteni a fegyverben (enyhén lötyögött), meg azért mert nem adott olyan biztos fogást mint az ívtár. Meg azért mert nehezebb volt újratölteni.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-01 18:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 02 16:54 #54072

• Panther
Viszont házról-házra történő harcban jó, ha ritkábban kell tölteni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 07 16:34 #54260

• Magyarharcos
COD 1-es tapasztalattal mondhatom, hogy igen jól jön.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 10 12:40 #54396

• KzL
A PPs a COD1-2 ben? én is minden hová azt vittem volna még az amcsikkal is
Egyébként a Gebauer féle motorgéppuska milyen volt szerintetek?
Az én kedvencem igaz nem WWII.s de az az AMD M65/5:)
WWII.talán az MG42, BAR, Bren.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 10 15:44 #54408

• HunBütyök
Hát a Gebauer féle motormeghajtású géppuskát max rambo tudná kezelni, mert egy repülőgépmotort is kellene cipelnie, hogy működjön...
Talán Terminátor alhadnagy tudná még üzemneltetni, mert ő elég erős hozzá hogy elbírja, és mivel ő belül gép, rá lehetne kötni a motorjára...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc
Joomla templates by a4joomla