Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 18 05:29 #54688

• HunBütyök
Nem... Faireay Battle... mint neve is mutatja: Tündér Csata... vagy Csatatündér... elég h*lye neve volt neki, de ez volt az első megnevezett csatarepülőgép.

Ráadásul nagyon hasonlít a Sturmovikra:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 11:41 #54795

• Panther
A Battle inkább torpedókat indított bombák helyett, amennyire én tudom. A ziluettje hasonló, csak hosszabb a fülke.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 13:08 #54807

Igen, a Fairey Battle tengeri csapásmérő repülőgép (édestestvérei az SBD Dauntless, az A6 Avenger, és a japán B5N Kate).

Viszont a Farey az a gyár neve Bütyi, nem a repcsié (ugyanígy: Farey Swordfish, Fulmar, Firefly, Barracuda, és társai).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 15:23 #54829

• HunBütyök
Köszi a segítséget! Jagi a szovjet korai repülőknél kéne segítened majd. Po-2 volt Lenygelroszágban 1939-ben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 15:36 #54830

HunBütyök írta:
Köszi a segítséget! Jagi a szovjet korai repülőknél kéne segítened majd. Po-2 volt Lenygelroszágban 1939-ben?

Szinte biztosan. 1935 körüli konstrukció.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 15:47 #54831

• Hayate
Jagdpanther írta:
Igen, a Fairey Battle tengeri csapásmérő repülőgép (édestestvérei az SBD Dauntless, az A6 Avenger, és a japán B5N Kate).

Na ez nekem újdonság. Tudomásom szerint egy könnyű bombázó volt a Battle. Teljesen más feladatkörrel mint az általad felsorolt \"testvérei\". Azok hordozófedélzeti bombázók/torpedóvetők voltak.
Sőt, a franciaországi kudarc után 40-ben kivonták az első vonalból, és célzsákvontatóként alkalmazták.

Persze én is tévedhetek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 15:54 #54832

Hayate írta:
Jagdpanther írta:

Na ez nekem újdonság. Tudomásom szerint egy könnyű bombázó volt a Battle. Teljesen más feladatkörrel mint az általad felsorolt \"testvérei\". Azok hordozófedélzeti bombázók/torpedóvetők voltak.
Sőt, a franciaországi kudarc után 40-ben kivonták az első vonalból, és célzsákvontatóként alkalmazták.

Persze én is tévedhetek.

Akkor lehet valamivel keverem... De mindjárt utánanézek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 15:58 #54833

Valóban, én a Fulmarral kevertem, ami viszont tényleg hasonló feladatú.

Ő az:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 20 17:35 #54835

• Gipszj
A Po-2-t 1928-ban tervezték. Szerintem - de ezt csak logikai alapon mondom bizonyíték nélkül - lehetett Lengyelországban a háború kitörésekor, de csak a szovjet oldalon mint futár és sebesültszállító gép. A lengyeleknek volt saját típusuk. A háború után viszont gyártották a Podvát a lengyelek is.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-20 18:36<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-20 18:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 25 14:10 #54977

• Nix
HunBütyök írta:
Látom olyat kérdeztem amire senki nem tudja a választ. Pedig azt hittem lenyomjuk az Axishistory-t is, mert hátha tudja valaki. Mert ott nem tudják... Egyszerűen nem hiszem el hogy hogy sehol nem maradt fenn a neve a lengyel lángszóróknak...

Ha még senki sem válaszolt, akkor én megpróbálok. Egyes források szerint ( www.militaryphotos.net/forums/showthread...owers-of-world-war-2 valamint forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=11...2321&amp;start=0 ) létezett egy úgynevezett Zieliński-féle (Miotacz Ognia wz. Zieliński) és egy Sender-féle (Miotacz Ognia wz. Sender) lángszóró. Ezek voltak a lengyelek saját hazai gyártású egy- illetve kéttartályos lángszórói, mellettük használtak I. világháborús német lángszórókat is, egészen pontosan 110 darabot. A lengyeleknek összesen több, mint 400 ilyen hazai és veterán német lángszórójuk volt 1937 végén.
Az érdekesség az, hogy a gépesített dandárok kötelékében felállított lángszórós századok nem kiépített harci állások, vagy erődítmények leküzdésére használták ezeket, hanem páncélelhárító szerepkörben, városi harcban. Legalábbis a lengyel katonáknak ezt tanították, használni nem nagyon maradt idejük... aztán ott volt a Lengyel Honi Hadsereg által kifejlesztett és a varsói felkelés során bevetett K-típusú lángszóró (Miotacz Ognia wz. K) is,amiből 30 darabot vetettek be harcban, a németek nagy bánatára, mivel városi harcban kiváló hatásfokkal működött mind a páncélosok ellen (az előbb említett lengyel katonai doktrína szerint), valamint természetesen a gyalogsággal szemben is. Ebből a \&quot;permetezőből\&quot; szintén közel 400 darabot gyártottak, de a németek a legtöbb darabot már a titkos lerakatokban, vagy a házi összeszerelő-üzemekben lefoglalták a felkelés kezdetén.

Remélem segítettem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 25 15:01 #54981

• Panther
Azért bocs, hogy nem vagyunk mindentudóak, és feltételezem, hogy az axishistory felhasználói sem azok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 25 15:05 #54982

• Nix
Panther írta:
Azért bocs, hogy nem vagyunk mindentudóak, és feltételezem, hogy az axishistory felhasználói sem azok...

Nekem is csak szerencsém volt, mert jókor kerestem jó helyen. Már amennyiben ez nekem szólt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 25 17:23 #54994

• HunBütyök
Nix írta:
HunBütyök írta:
Látom olyat kérdeztem amire senki nem tudja a választ. Pedig azt hittem lenyomjuk az Axishistory-t is, mert hátha tudja valaki. Mert ott nem tudják... Egyszerűen nem hiszem el hogy hogy sehol nem maradt fenn a neve a lengyel lángszóróknak...

Ha még senki sem válaszolt, akkor én megpróbálok. Egyes források szerint ( www.militaryphotos.net/forums/showthread...owers-of-world-war-2 valamint forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=11...2321&amp;start=0 ) létezett egy úgynevezett Zieliński-féle (Miotacz Ognia wz. Zieliński) és egy Sender-féle (Miotacz Ognia wz. Sender) lángszóró. Ezek voltak a lengyelek saját hazai gyártású egy- illetve kéttartályos lángszórói, mellettük használtak I. világháborús német lángszórókat is, egészen pontosan 110 darabot. A lengyeleknek összesen több, mint 400 ilyen hazai és veterán német lángszórójuk volt 1937 végén.
Az érdekesség az, hogy a gépesített dandárok kötelékében felállított lángszórós századok nem kiépített harci állások, vagy erődítmények leküzdésére használták ezeket, hanem páncélelhárító szerepkörben, városi harcban. Legalábbis a lengyel katonáknak ezt tanították, használni nem nagyon maradt idejük... aztán ott volt a Lengyel Honi Hadsereg által kifejlesztett és a varsói felkelés során bevetett K-típusú lángszóró (Miotacz Ognia wz. K) is,amiből 30 darabot vetettek be harcban, a németek nagy bánatára, mivel városi harcban kiváló hatásfokkal működött mind a páncélosok ellen (az előbb említett lengyel katonai doktrína szerint), valamint természetesen a gyalogsággal szemben is. Ebből a \&quot;permetezőből\&quot; szintén közel 400 darabot gyártottak, de a németek a legtöbb darabot már a titkos lerakatokban, vagy a házi összeszerelő-üzemekben lefoglalták a felkelés kezdetén.

Remélem segítettem!

Ezt én is tudtam, le is írtam már! Nekem a rendszeresítési számuk kéne...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 25 17:50 #54995

• Nix
HunBütyök írta:
Nix írta:
HunBütyök írta:

Remélem segítettem!

Ezt én is tudtam, le is írtam már! Nekem a rendszeresítési számuk kéne...

Azzal sajnos nem szolgálhatok
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 már. 27 10:45 #55018

• Panther
A szerencse forgandó, de akkor akérdésre még nincs meg a válsz. Bár nem is egyszerű, sok sikert hozzá.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla