Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 01 15:37 #55220

• Panther
Egyébként, mint a tavaji házidolgozatomban is írtam, a Barnamedve mindenevő, táplálékának 70 %-a is lehet növényi eredetű. Ragadozáshoz ritkán fojamodik. De maradjunk a témánál...

Nem meglepő, amit írsz. A valóságban is előfordulhat, hogy egy páncéltörő rakéta lepattan a páncélzatról, ha kis beesésé szögnél csapódik be pl.. Ezért van az pl. az Abramsnek szinte függőleges frontpáncélzata.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 01 16:10 #55223

• Magyarharcos
Valaki gondolkozott azon, hogy mi lenne ha fegyverek képességeit, tulajdonságait össze gyúrnánk?
Nekem van egy pár ilyen elképzelés, csak egy párat:
Colt 45-ös pisztoly 30-as tár Thomson géppisztoly tűzgyorsasággal, vagy Mp 44-es teleszkóppal, akna vető ami terepjárón van, és folyamatosan tüzelhet.
De nagy kedvenc: PPSH tűzgyorsaság Nossin-Nagant lőszerrel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 01 17:35 #55234

• Gipszj
tavaly, folyamodik
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 01 17:52 #55236

• Gipszj
Magyarharcos írta:
Valaki gondolkozott azon, hogy mi lenne ha fegyverek képességeit, tulajdonságait össze gyúrnánk?
Colt 45-ös pisztoly 30-as tár Thomson géppisztoly tűzgyorsasággal, vagy Mp 44-es teleszkóppal, akna vető ami terepjárón van, és folyamatosan tüzelhet.

A Moszin-Nagant lőszer peremes tudomásom szerint, így nem igazán alkalmas géppisztolyba, gépkarabélyba.
A Colt 1911 harmincas tárral elég nehéz lehet egy kézzel, másrészt a nagy tűzgyorsaság elhúzza a fegyvert a célról. A pisztolyok csöve jóval a megtámasztás (kéz) fölött van, így nagy a lövés forgatónyomatéka is. Néhány lövés után már rémülten menekülnének a madarak.
Az Mp 43/StG 44 (Mp 44 nem volt) távcsővel problematikus lenne. Hadifegyver, nem mesterlövészeknek való. A távcsőnek -ha a nagyítása nagy- akkor kicsi a látómezője, tehát a nagyítás nem lehet nagy, mert nem találja meg a célt. Az automata fegyverek nem igazán alkalmasak mesterlövész fegyvernek, mert a zár mozgása elviszi a célról, a felrántó nyomaték mint a Coltnál írott, az StG 44-nek a hatásos lőtávolsága nem túl nagy, oda fölösleges a távcső. Van lőszer, ráeresztenek egy sorozatot a célra, valamelyik lövedék majdcsak eltalálja. Nem véletlen, hogy az igazi mesterlövész fegyverekkel nem lehet sorozatot lőni. Öntöltő (félautomata) az még előfordul, de csak a másodosztályú mesterlövészek használják.
Ezeket a megoldásokat azért nem gyúrták össze, mert nem egymáshoz valók.
Aknavetője a SzU.-nak volt valami hasonló, de lehet, hogy rosszul tudom.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-04-02 08:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 02 07:09 #55255

• Panther
Önjáró aknavető van elég. Csak nem nekünk.

De szerintem az Stgr-44-es távcsővel ötletben van egy kevés fantázia. Az AK-47-esnek (ami elég hasonló) van pár verziója, ami alkalmazható ilyen feladatkörben, de a lőtávolsága nem ideális ehhez, és amennyire tudom, nem alkalmaznak távcsövet sem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 02 07:22 #55257

• Gipszj
Panther írta:
Önjáró aknavető van elég. Csak nem nekünk.

De szerintem az Stgr-44-es távcsővel ötletben van egy kevés fantázia. Az AK-47-esnek (ami elég hasonló) van pár verziója, ami alkalmazható ilyen feladatkörben, de a lőtávolsága nem ideális ehhez, és amennyire tudom, nem alkalmaznak távcsövet sem.

A StG 44 távcsővel abban nem is kevés a fantázia, de attól még nem életképes. Távcső az nagyon megdrágítja a fegyvert, tehát tömegesen nem fordul elő. Kis számú fegyvernél pedig az ár nem számít, nem kell egy olcsó tömegfegyvert erre a célra használni. A tokfedél a StG 44-nél préselt lemez volt, meg tán a fegyver többi része is, ezeket nem lehet olyan precízen (lötyögésmentesen) illeszteni, hogy a távcsőnek értelme legyen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 02 15:40 #55272

• HunBütyök
Magyarharcos írta:

Én olyyat szeretnék mint Heroes V-ben van a Vándoroknak. Imbue Arrow. Eg eggszerű visszacsapó, avag reflex íj, és különböző varázslatokat lehet rárakni. Ha meglövöm vele az ellenséges alakulatot, akkor pl. tömeges járványt, erőtlenséget, villámcsapást, meteoresőt, üstökös becsapódást, rossz morált, lassúságot varázsolnék nekik. Pl. támadnának az izraeliek minket és mondjuk eg izraeli hadosztál felvonulásába belőnék és egy meteoriteső zúdulna rájuk...
Kb ennyi a valóságalapja annak, amiket felsoroltál Magyarharcos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 02 17:59 #55281

• Magyarharcos
aha, meg cod blacks ops-os robbanós nyíl puska nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 02 18:06 #55286

• Panther
Hát annak több van, mint amit te sorolták. A Heroesnak eleve nincs valóságalapja.

De azért nagyot néznék, ha holnap egy Arkangyal kopogtatna az ajtón, hogy nem láttam-e egy Fekete sárkányt errefelé.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 02 20:59 #55291

• Com. Hakapeszi
Na nézzük csak mik ezek. Véleményem szerint nem akkora baromságok ezek, hasonló fegyvereket találni.

Magyarharcos írta:
Colt 45-ös pisztoly 30-as tár Thomson géppisztoly tűzgyorsasággal

Beretta 93R (a tár meg a kaliber kissebb, a tűzgyorsaság megvan) Mauser C-96 ( és koppintásai, mint a hírhedt Astra 900-as sorozat) automata változatai. Mellesleg egy rakat modern géppisztoly alig nagyobb, mint egy .45 colt. A Mauser C-96 mellesleg elég népszerű is volt, bár lehet, hogy inkább csak impozáns megjelenése miatt. És mellesleg valami kínai hadúr gyártotta .45 kaliberben is.

Magyarharcos írta:
Mp 44-es teleszkóppa

Részemről ennek semmi akadályát nem látom, csak a Gipszj által is említett nem megfelelő pontosságot. Ha nem is \&quot;sniper\&quot;, de a \&quot;designated marksman\&quot; feladatának betöltéséhez is illene egy 600-700 méteres hatékony lőtávolság.

Magyarharcos írta:
akna vető ami terepjárón van, és folyamatosan
tüzelhet

Ebből egy rakat van, mint már az előttem szólok is megjegyezték. Pl. Sdkfz. 251-re is raktak.

De nagy kedvenc: PPSH tűzgyorsaság Nossin-Nagant lőszerrel= Most ezzel tudok a legkevésbé mit kezdeni, mer gyakorlatilag minden Mosin lőszert tüzelő géppuska megfelel ezen követelményeknek, úgyhogy gondolom úgy értetted, hogy a géppisztoly mérete is marad. Ebben az esetben meg a lövedék kicsit erős lenne egy géppisztolyba....

Azonkívül pedig csatlakoznom kell Bütyökhöz, hogy a még HOMM sorozat valóságalapja is van akkora, mint a mai valós eseményeken alapuló játékoké. A Fantasyn legalább nem szoktam magam felhúzni, mert nem valós, de a történelmi hűtlenségeken annál inkább...<br><br>Szerkesztette: Com. Hakapeszi, Időpont: 2011-04-02 23:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 04:45 #55292

• HunBütyök
Aknavetó terepjárón, Igen, ezt én sem értettem, hog miért lett felsorolva...

Második világháborúban minden népnek volt ilyen...
Sd.Kfz.251-en kívül vlt Bren Mortar Carrier, ami unicversal carrier volt 3 hüvelkes aknavetővel, vagy asszem M81 volt a neve az M3-as félhernyón lévőnek.
De az LRDG-sek is simán ráraktak egy aknavetőt a Chevrolet 1533X2-re, vagy akár Wyllis-re is.
Az olaszok a híres sahariano terepjárójukra is simán raktak aknavetőt.

@Panther:

A HOMM-ot azért hoztam fel példának mert a legtöbb kérdésből egből lesüt hog a valósnak hitt lövöldözős játékok ihlették. Sosem felejtem el, amikor egy haverral közöltem játék közben, hogy nem, nem a Kar 98k a legjobb és legpontosabb puska. Sőt egy kifejezetten átlagos tulajdonságú puska volt. Egy világ omlott össze benne. Pedig őa a gyalogsági harcot előtérbe helyező pályán direkt azért akart német lenni mert a K98k olan szuper. XD

Na meg az Indigines (nemtudom hog írják a címét pontosan, algír Szabad francia katonás film) filmben is szakadtam amikor a K9ö8-at odaadják a srácnak mert az jobb mint az övüké. XD Inkább valamelik USMC-s katonát itatták volna le és szereztek volna tőle egy M1903 Springfieldet. XD (1942-43 elején a libsiknél - Múlt-kor nyomán szigorúan: németek nácik, szovjetek bolsik, amerikaiak és társaik libsik, ha nekik szabad, nekem is - még volt jópár ebből a puskából és nem csak mesterlövész voltozat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 10:25 #55297

• Panther
Na azért a Kar 98k annyira nem jó, hogy sírjak rajta. De a célnak megfelel. Egy Tiszagyulaházán született legenda szerint egy tiszt azért esett el, mert 2 km-ről kilőtte a botját egy német mesterlövész, amikor rátámaszkodott. A valóságalap itt is kérdéses, hisz honnan a fenéből tudták volna, hogy honnan nyitott tüzet a fickó, stb.

De az aknavetős Bren Gun Carrierről még nem hallottam, érdeksen hangzik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 12:50 #55301

• Hayate
A számítógépes játékok készítőit a minél nagyobb haszon érdekli. Így sokszor feládozzák a realitást az élményért cserébe. Mi, Ti egy vékony réteg vagyunk, akik érzékenyek a kor, technikai stb. hűségre. Ezen hiányosságok kompenzálására kezdenek el dolgozni a Mod készítők, így valamelyest javul a helyzet.
Persze sokszor kis odafigyeléssel jóval valóságosabbá lehetne tenni egy-egy játékot, de készítők szinte szarnak bele az ilyen általatok említett \&quot;apróságokba\&quot;.

Engem ami még kiakaszt (bár már nem vagyok játékőrült), hogy egyre rövidebb játékokat adnak ki. Elkészül a játék és egyszerüen kivesznek belőle részeket, küldetéseket, pályákat, hogy majd pár hónap múlva eladhassák kiegészítőként. Csoda hogy nem veszik meg az átlag emberek 10-15ezer forintért ezeket a hulladékokat?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 14:45 #55303

• KzL
Bazooka Joe írta:
Nézd meg a címet amit adtam róla...

Oké találtam olyan leírásokat amelyek a 690 méteres maximális hatótávot is realizálnak. De azt is említik hogy csak 100 méterig lehetett vele célozni és csak 40ig volt pontos. De attól még a 690 méter az igaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 15:17 #55307

Szerintem a német mesterlövész a tisztet akarta kilőni ,és nem pedig a botját.Hogy 2000m-ről,az is kamu.<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-04-03 17:18
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla