Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 15:32 #55310

• Bazooka Joe
A legsikeresebb német mesterlövész - Matthäus Hetzenauer - 1000 m-ről (!) adta le a legtávolabbi lövését.

KzL írta:
Bazooka Joe írta:
Nézd meg a címet amit adtam róla...

Oké találtam olyan leírásokat amelyek a 690 méteres maximális hatótávot is realizálnak. De azt is említik hogy csak 100 méterig lehetett vele célozni és csak 40ig volt pontos. De attól még a 690 méter az igaz.

Örülök, hogy egyetértünk.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-04-03 17:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 16:00 #55311

Carlos Hatcock-ot ismeritek?
Ő is egy legenda volt.
Az ő életéről \&quot;A mesterlövész\&quot; c. könyvben lehet olvasni,melynek a szerzője Charles Henderson.Ajánlom mindenkinek ezt a nagysikerű,izgalmas,és igaz történetet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 16:13 #55313

• TKAROLY
1959től 1979ig állt szolgálatban az 1. Tengerész hadosztálynál. 93 igazolt találata volt. Megkapta a Bíbor szívet is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 18:19 #55317

• HunBütyök
Panther írta:
Na azért a Kar 98k annyira nem jó, hogy sírjak rajta. De a célnak megfelel. Egy Tiszagyulaházán született legenda szerint egy tiszt azért esett el, mert 2 km-ről kilőtte a botját egy német mesterlövész, amikor rátámaszkodott. A valóságalap itt is kérdéses, hisz honnan a fenéből tudták volna, hogy honnan nyitott tüzet a fickó, stb.

De az aknavetős Bren Gun Carrierről még nem hallottam, érdeksen hangzik.

Semmi érdekes nincsen benne, a rakterében volt egy 3 hüvelykes aknavető... ennyi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 18:58 #55323

• Magyarharcos
Az akna vetőst úgy értetem, hogy mozgás közben,mert az ilyenekkel megkellet állni, hogy lőni lehessen. Vagy nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 19:04 #55324

• HunBütyök
szerntem minden aknavetős jármű megáll tüzeléshez... bár ki tudja, aknavetővel területtüzet lőnek indirekt módon... nem vagok tüzér de szerintem elég vele nagyjából lőni adott területre, tehát akár mozgás közben is lehet vele durrantani... de passzolom...

A józanész azt diktálja, hogy a mobilitás a lényeg, ha nem kell lepakolni, összeállítani és úg tüzelni vele, majd helváltoztatáskor szétszedni, felpakolni és átvinni más helre, az már nagy segítség. Leparkol ajármű, durr durr és megy tovább és ott is durr durr... ezzel értékes percek nyerhetőek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 03 19:22 #55328

• Gipszj
Magyarharcos írta:
Az akna vetőst úgy értetem, hogy mozgás közben,mert az ilyenekkel megkellet állni, hogy lőni lehessen. Vagy nem?

Ha nem stabilizált a csöve akkor igen. Egy-két fok eltérés már százmétereket jelenthet és egy-két fok az semmi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 04 01:45 #55343

• KzL
Na ilyen legendát én is hallottam. Miskolcon(?) az előre nyomuló ruszkikat egy orvlövész tartotta rettegésben. Míg fel nem fedezték, hogy egy gyárkéményből lövi ki az ellent egy német lövész. Nem nagyon boldogultak vele, így hát egy arra járó T-34essel kilőtték alóla a kéményt. Ennyi a töritanárom mesélte aki kis srác volt akkor.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 04 04:44 #55345

• HunBütyök
Én ezt templomtornosan hallottam. De ott szovjet mesterlövész tartotta rettegésben a németeket. A németek meg felrobbantották a templomot mesterlövészestül. De ez igaz is, de sajnos a flau nevét elfelejtettem, valami alföldi falu azt hiszem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 04 13:26 #55351

• Panther
Azt ismeritek, hogy (ha jól emlékszem) Nyíregyházán a templomtoronyba felvittek egy Zis-3-ast? Ne kérdezzétek, hogyan, ennyit tudok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 04 16:02 #55352

• HunBütyök
A Lánchíd tetején meg állítólag nyolcvannyolcas volt...

Bár nem tartom ésszerű megoldásnak. A h*lye is kiszúrja 10 km-ről hogy a Lánchíd tetején ott eg 88-as!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 04 16:07 #55353

• Panther
Na, azért ennyire nem vaduljunk.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-04-04 18:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 04 17:15 #55359

• Gipszj
HunBütyök írta:
A Lánchíd tetején meg állítólag nyolcvannyolcas volt...

Bár nem tartom ésszerű megoldásnak. A h*lye is kiszúrja 10 km-ről hogy a Lánchíd tetején ott eg 88-as!

A Hármashatár-hegyen valóban voltak légvédelmi állások, de ezek inkább a magyar légvédelmi tűzvezető radarnak voltak építve. Ezek most is megvannak.
Azt mesélték, hogy a Boráros téren és a Déli összekötő vasúti hídnál voltak légvédelmi ágyúk a Rákosi időkben. Az tény, hogy a Déli összekötő Európa egyik legfontosabb vasúti hídja, mert Jugoszláviában van a következő komoly híd. A dunaföldvári és a bajai nehezen megközelíthető és egyvágányú is. Harminc évvel ezelőtt még éjjel-nappal fegyveres őrség védte. Az őrházakat nemrég még láttam. A hídon ki volt írva, hogy gyalogosok csak jó látási viszonyok esetén (nappal, órától-óráig havi bontásban) használhatják ÉS a HÍDON MEGÁLLNI TILOS! (gyalogosnak). Mint szakmámhoz közelálló műtárgy érdekelt, elmentem megnézni. Csak annyit csináltam, hogy lassítottam és lenéztem az egyik mederpillérre, már vártak a hídfőnél, hogy mit is akarok.
A Lánchíd pillérének a tetején nem gondolnám, hogy lett volna lövegállás, mert a Várhegy erősen korlátozza a kilövést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 05 11:32 #55383

• KzL
Na akkor még egy legenda(?). Még \'97ben melóztam egy gépműhelyben és ott mesélte egy öreg szaki, hogy \'45ben a Pestre betörő szovjet tankokat egy az üllői úton felállított (ma itt a \&quot;piros iskola\&quot; áll) légvédelmi ágyúval próbálta megállítani egy pék. Az első lövés nem a tankot találta el hanem a saját pékségét, másodikra már nem került sor mert kilőtték őket. Nem tudom hogy mi igaz ebből de az öreg 80 évesen is meg mondta az ágyú típusát ami Bofors volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2011 ápr. 05 13:16 #55385

• Panther
80 mm-es Bofors?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla