HunBütyök írta:
A Lánchíd tetején meg állítólag nyolcvannyolcas volt...
Bár nem tartom ésszerű megoldásnak. A h*lye is kiszúrja 10 km-ről hogy a Lánchíd tetején ott eg 88-as!
A Hármashatár-hegyen valóban voltak légvédelmi állások, de ezek inkább a magyar légvédelmi tűzvezető radarnak voltak építve. Ezek most is megvannak.
Azt mesélték, hogy a Boráros téren és a Déli összekötő vasúti hídnál voltak légvédelmi ágyúk a Rákosi időkben. Az tény, hogy a Déli összekötő Európa egyik legfontosabb vasúti hídja, mert Jugoszláviában van a következő komoly híd. A dunaföldvári és a bajai nehezen megközelíthető és egyvágányú is. Harminc évvel ezelőtt még éjjel-nappal fegyveres őrség védte. Az őrházakat nemrég még láttam. A hídon ki volt írva, hogy gyalogosok csak jó látási viszonyok esetén (nappal, órától-óráig havi bontásban) használhatják ÉS a HÍDON MEGÁLLNI TILOS! (gyalogosnak). Mint szakmámhoz közelálló műtárgy érdekelt, elmentem megnézni. Csak annyit csináltam, hogy lassítottam és lenéztem az egyik mederpillérre, már vártak a hídfőnél, hogy mit is akarok.
A Lánchíd pillérének a tetején nem gondolnám, hogy lett volna lövegállás, mert a Várhegy erősen korlátozza a kilövést.