Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kelet-Európa

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 01 20:04 #52194

• indián
Ezt hogy érted?
Ezek az emberek sima gátlástalan bűnözők és gyilkosok voltak! Csak a cél érdekében kaptak hatalmat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 01 20:52 #52196

• Számvéber Norbert
indián írta:
Igen őrá gondoltam, csak elírtam!
De itt van Bronyiszlav Kaminszkij is, mindketten a brutalitásukról voltak híresek, bár mai napig nem fér a fejembe,hogy ölthették ők magukra a Waffen-SS egyenruháját.

A Waffen-SS 1943 második felétől már nem volt olyan válogatós...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 02 12:24 #52210

• Com. Hakapeszi
Más kérdés, hogy nagyon sok gátlástalan bűnözőt találni a történelemben, akiknek a történetét az idő és a tény, hogy a győztes oldalon állt megszépítette. Kína történelme tele van rablóvezérekből lett nagy hadvezérekkel, sőt császárok is akadnak, hogy egy távoli példát mondjak, de lehetne találni egészen közel is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 03 17:42 #52298

• indián
Norbi! Ebben a témában úgy is te vagy szakértő, mi indokolta Himmler ezen döntését,hogy bűnözőkből verbúvált SS-egységet. Tudom hogy elharapóztak a partizán tevékenységek,olvastam pár történetet a Pejpusz-tó vidékéről,meg a Dnyeper vonalánál,de így megcsúfolni egy felállított ikont.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 03 18:45 #52306

• Com. Hakapeszi
Szerintem ennek egyik része egyértelmű, minél gyorsabban minél több hadra fogható ember kellett. Ha győznek akkor úgyis mindegy miket csináltak, ha vesztenek akkor dettó. Egyáltalán nem egyedi eset a történelemben, börtönök megnyitása pl. bevett szokás.
Hogy miért az SS-be sorozták őket, azt én is a szakértőre hagynám inkább.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 03 18:45 #52307

• Számvéber Norbert
indián írta:
mi indokolta Himmler ezen döntését,hogy bűnözőkből verbúvált SS-egységet. Tudom hogy elharapóztak a partizán tevékenységek,olvastam pár történetet a Pejpusz-tó vidékéről,meg a Dnyeper vonalánál,de így megcsúfolni egy felállított ikont.

Himmler magasról tett az idealista W-SS katonák véleményére. Ha csak egy kicsit is komolyan vette volna, amit beszélt, nem ő lett volt a Reichsführer-SS. Egy sima tanyasi toborzáson is megbukott volna mind fizikai, mind pedig mentális szempontból.
Csak a saját hatalma érdekelte, és ennek érdekében ki- és felhasznált sok százezer embert.

Ám ez itt off-topic!

Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-02-03 19:46<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2011-02-03 19:52
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 10 17:22 #52941

• indián
Köszi a felvilágosítást! Visszatérve a keleti frontra, megtaláltam a felperzselt földre vonatkozó parancsot, Hitler:Néró parancsként adta ki 1944-tavaszán.
A legtöbb Wehrmacht tiszt erősen bírálta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 feb. 10 18:26 #52946

• Gipszj
Előtte is csinálták, azon a címen, hogy nehezítsék az ellenség helyzetét. Odáig önként, onnan parancs is volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 már. 10 13:52 #54400

• KzL
A T-34 ből inkább több volt mint jobb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 már. 10 20:52 #54446

• Gipszj
KzL írta:
A T-34 ből inkább több volt mint jobb.

Minél?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 már. 11 07:00 #54462

• Számvéber Norbert
indián írta:
Köszi a felvilágosítást! Visszatérve a keleti frontra, megtaláltam a felperzselt földre vonatkozó parancsot, Hitler:Néró parancsként adta ki 1944-tavaszán.
A legtöbb Wehrmacht tiszt erősen bírálta.

A \&quot;Néró parancs\&quot; szerintem 1945 tavaszi történet, nem 1944-es.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 már. 18 12:19 #54694

• banditos
az \'. valamire való harckocsi
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 már. 20 19:01 #54841

• indián
Hoppá valóban!
1945 tavaszán tette Hitler ezt a direktívát.
A Barbarossa első 7 napjában olvastam egy másik érdekes tényről a Komissar Erlass-ról a Wehrmaht tisztek bírálták ugyan,de szemet hunytak felette aki alkalmazta.
Viszont volt aki hadbírósággal is fenyegette beosztottjait aki alkalmazni kívánja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 júl. 11 11:21 #58031

Gipszj írta:
A második vh. története, ez egy régebbi kiadás, nem Kurt Rieder vagy Földi Pál. Egyébként a sztáligrádi és kurszki hadműveletekben 1milliós veszteség minimum megvolt. (csak Sztálingrádnál 300 ezer embert kerítettek be, de ezeknek harcolva kellett odajutni, addig is kemény veszteségek voltak)&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-10 20:14

Szerintem reális ez a hatalmas veszteség. Találtam egy oldalt:itt közel 16 millió embert nemet_sorstragedia.lorincz-veger.hu/
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kelet-Európa 2011 júl. 11 11:41 #58032

• Magyarharcos

Hát nézegettem tovább is, elégé durva egy-két dolog benne.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla