Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Nyugat-Európa

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 24 16:53 #44982

Csak nem kéne ilyen ..... írni!

Moderálva!<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-10-25 15:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 24 17:49 #44995

• koi
Egyébbként meg miért nem reagáltak időben a németek a partraszállásnál?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 24 18:40 #44998

• Liberator
koi írta:
Egyébbként meg miért nem reagáltak időben a németek a partraszállásnál?

Mert Hitler aludt. Ha a D-napra gondolsz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 24 23:18 #45001

• Bazooka Joe
Előző este (5-én) altatót vett be. Másnap senki sem merte felébreszteni - zaklatni ezzel a témával. + Göring megígérte Hitlernek, hogy majd Ő mindent megold Normandiában.

Agyrém!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 17:00 #45021

Meg én úgyhallottam hogy Hitler örült a partaszállásnak... Azt mondta, végre szárazföldön megverhetjük a szövetségeseket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 17:10 #45029

• Gipszj
portillo írta:
Meg én úgyhallottam hogy Hitler örült a partaszállásnak... Azt mondta, végre szárazföldön megverhetjük a szövetségeseket.

Ennyire még Hitler se lehetett ostoba. Ha tényleg így gondolja akkor nem építi ki az Atlanti falat. Ha tényleg mondta akkor kínjában. Ahogy szoktam mondani: A villamos alól jövő kacagás nem mindíg őszinte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 17:41 #45042

• Roland
Bazooka Joe írta:
Előző este (5-én) altatót vett be. Másnap senki sem merte felébreszteni - zaklatni ezzel a témával. + Göring megígérte Hitlernek, hogy majd Ő mindent megold Normandiában.

Agyrém!!!

Így van.

Nem volt utolsó ok sem a szövetségesek elterelő manővere.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 20:23 #45049

• INMATE
Göringnek nem az első ilyen \&quot;értelmes\&quot; kijelentése volt az. Hitler is akkor tájt már erősen más világban élt. Amúgy tény a partraszállást rendesen előkészítették, szerintem amit kevésbé tudtak megoldani, az azt követő hetek harcai. Legjobb tudomásom szerint Caen városát az első nap bekellet volna venniük (forrás: Csatatér című dokumentum sorozat Harc Caenért). Ez pedig csak később sikerült.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 20:31 #45050

INMATE írta:
Göringnek nem az első ilyen \&quot;értelmes\&quot; kijelentése volt az.

Szeretett nagyokat szólni az már biztos....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 20:31 #45051

• Bazooka Joe
Valóban így volt. Első napra tették Caen bevételét. Csakhogy 3 páncéloshadosztállyal (21., 130., 12. SS-) nehezen bírtak.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-10-25 22:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 25 20:39 #45052

Bazooka Joe írta:

Agyrém!!!

+ állítólag fel akarták kelteni reggel hatkor de pervitin, illetve altatók hatása alatt állt. Nagyon gondolom nem erőltették, elkezdik teljes erőből a vállánál rázogatni, miközben pizsamában van, háát. <br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-10-25 22:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 26 07:32 #45055

• INMATE
Mondjuk az tényleg nagyon érdekes látvány lehetett volna ha oda megy Jodl, vagy Keitel vagy valami hasonló kaliberű manus és a fél kábult Hitlert a horogkeresztes pizsamájában a vállánál rángatja és azt mondja neki \&quot;Gyerünk Adolf b@szki, jönnek a jenkik mi a sz@rt csináljunk?\&quot; :D:D

Bazooka Joe pedig rátapintott a lényegre, hogy Caen városát nem tudták elfoglalni az első nap a három páncélos hadosztály miatt. Na most arra akartam ott kilyukadni, hogy a szövetségesek a partraszállást nagyon előkészítették, nem sporoltak a felszereléssel és a körülményekhez képest a legkedvezőbb feltételeket biztosították (nem a legegyértelműbb szakaszon szálltak partra hanem a kevésbé valószínűbben, a spanyol tengerparton talált hulla a hamis tervekkel, stb.) de az azt követő harcokat viszont nagyon elkapkodták és meglátszott, hogy még a német hadsereg nagyon nincs legyőzve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 26 10:29 #45056

• Bazooka Joe
A Szövetséges erők nagy részének még nem volt harci tapasztalata. Szerintem ennek tudható be, hogy kicsit nyögvenyelősen indultak - haladtak Normandiában. Meg persze a terepadottságok --&gt; Bocage.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 26 11:32 #45057

• INMATE
Azért a Bogac az a cserjés terep a német tankoknak is gátat szabtak, és nem volt olyan védekező jellegű a német hadsereg mint Olaszországban ahol kifejezetten védekező háborút folytattak. Bár tény, hogy a harci tapasztalat hiánya, de ez inkább az amerikaiak/kanadaiak/ausztrálok stb. volt jellemző hisz a Britek vagy a szabad Francia csapatok már harcoltak a németek ellen máshol is. Szerintem zárójelben a terep, a harci tapasztalatlanság mellet hozzálehet fűzni, hogy azért is gyengélkedtek Franciaországban az elején, mert túlságosan is magabiztosak voltak azáltal, hogy sikerült a partraszállás, erős hátországuk volt, és ekkortájt tényként kezdték kezelni, hogy a németek elvesztették a háborút, és szerintem ez bár igaznak mondható volt, meglátszott, hogy nyerni nem tudnak de a németek tovább harcolnak. Nem is beszélve, hogy milyen gyorsan megjelentek az első híresztelések, hogy Karácsonyra véget ér a háború, meg is lett a következménye ennek az Ardenneki offenzíva során.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Nyugat-Európa 2010 okt. 26 13:08 #45058

• Bazooka Joe
Igazad van. A NY-i szövetségeseknél elbizakodottságban nem volt hiány.

Az amerikaiak tapasztalatlanságára egy idézettel válaszolnék, Omar Bradley-től.

Az Egyesült Államok Hadserege É-Afrikában tanult meg csúszni-mászni, majd sétálni, majd pedig szaladni-futni.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla