HunBütyök írta:
De minden bizonnyal éjjel tutira fogtak gyíkokat, ilyen-olyan állatkákat amiket megettek. Arrafelé ezek normál kajának számítanak, mint nálunk a csirke. A helyzet az hogy a hadtáp biztosan nem volt olyan kiszámítható mint a Villámháború idején. Meséltem ugye az olasz tésztát. Na most itáliában hajóra raktak egy rakománnyi lisztet. Az mire leért oda az angol flottán keresztül manőverezve, a Sunderlandeket legépágyúzva az égről, kirakodták Tuniszban, elvitték teherkocsikkal a tábori konyhára és megfőzték. Ez legalább 3 hétnyi út veszélyekkel tele. És csak a lisztet meséltem. Mondjuk 200000 ember tésztáját biztosítani nem volt egyszerű az tuti.
Na de szumma szummárum, tudok jókat kérdezni mi? Eddig senkinek nem jutott eszébe, aki a témáéval foglalkozik. Pedig az élelmezés az egyik legfontosabb dolog.
Talán Norbi majd ír nekem valamit, csak benne bízom.
Az eddigi hadtörténészek szerint étlen-szomjan harcolt éveken át Észak-Afrikában az a cirka 50 nemzet. (Azért írtam 50-et, mert az újoncok, kezdők, Földi Pál rajongók tévhiteivel ellentétben nem csak angolok, olaszok, németek harcoltak ott).
Bár már Joe elmesélte, hogy Egyiptom nyugaté részéből vitték a vizet. Az angolok vagy a németek? De amikor a németek Tunéziában voltak?
Na majd Norbi! Ne találgassunk ő majd meséli a tutit remélem.
Kedves Bütyök!
Elég sokan írtak a témáról. Nem az ő hibájuk, hogy nem olvastad a műveiket. Pl. tisztán látszik, hogy még a \"Páncélosok a sivatagban\" című könyvbe sem néztél bele. Már a képek elég beszédesek...
Üdv