Miért neked van Joe? Akko rvalamit mesélj már!
Amúgy ezen nem kell meglepődni, tényleg nincsen. Mondjuk én harcjárműveket szeretem elsősorban és a szállítójárműveket. Azt tudom mikor mivel harcolhattak, de hogy kik és merre azt nemnagyon. Pár dolog megragad bennem, vagy ha konkrétan érekel valami akkor azt megjegyzem, de pl. fogalmam sincs ki volt az ASfrika Korps vezetője Rommel után. Olvastam a nevét, de nem jut eszembe. Aki védekezett Tunéziában...na megvan, Arminnak hívták! (kb 2 perc gondolkodási idő kellett hogy eszembne jusson).
De fogalmam sincs mikor volt az első és második El-Alameini csata. Azt tudom hogy 1942-ben, de hónap és nap a necces. De a második El-Alameini csatában már voltak M7 Priestek! És azt is tudom, hogy az első El-Alameini csata előtt volt Bir Hakiem ami 1942 május 26-június 11. Tehát az első El-Alameini csata ezután kellett legyen valamikor nyáron. A második El-Alameini csata meg valamikor ősszel kellett legyen, hiszen ha 1942 áprilisában kezdték el gyártani az M7 Priestet, azt csapatpróbáknak kellett alávetni, hajóra rakni, elvinni Afrikába, kiképezni az angolokat arra hogy trudják kezelni jól, ez nem egy rövid folyamat, úgyhogy 1942 szeptembere előtt nem lehetett a második El-Alameini csata.
Végül is ennyi idő alatt megnézhettem volna neten mikor volt, de inkább betájoltam. Na de kíváncsi voltam mikor is volt. 1–27 July 1942 az első a Wikipedia szerint, és 23 October-5 November 1942 a második a wikipedia szerint. Tehát tudásom nem hagyott cserben.
Amúgy a híres dátumokkal méginkább bajban vagyok. Fogalmam sincs mikor volt a jaltai konferencia és a teheráni. Egy kép ugrik be róla amin a három jómadár üldögél.
De tudom fejből mikor volt a Damaszkuszi csata (1941 június 18-21).
Na de egy szó mint száz, le vagytok ejtve, majd rákeresek mit ettek a katonák a sivatagban! Ha nem akartok ne válaszoljatok!